Τρίτη 21 Απριλίου 2009

" Ένα κράτος πριβέ ! "

Η Καθημερινή και ο κ. Αλαφούζος 16 χρόνια μετά

By Factorx

«Hρθε η ώρα να πληρωθεί ο λογαριασμός» διαπιστώνει στο πασχαλιάτικο πρωτοσέλιδό της η «Καθημερινή» του κ. Αλαφούζου. Και τι μας προτείνει ως διέξοδο;

«Μια νέα εθνική συμφωνία», βασισμένη στις προτάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος του κ. Προβόπουλου που «φαίνεται να συγκεντρώνουν ευρύτερη αποδοχή» (!!!) - βλέπε ήρθε η ώρα να πληρωθεί ο λογαριασμός).

Τι να εννοεί άραγε ο ποιητής; Ενωμένοι με ποιόν; Και υπο ποίον; Λέτε να ετοιμάζουν εκεί στο Παλαιό Φάληρο να βγάλουν από την ναφθαλίνη κανέναν εθνικό σωτήρα, ως αντίπαλο στον Γ. Σουφλιά που τον ετοιμάζει για τέτοιο ρόλο το άλλο στρατόπεδο της εκδοτικής διαπλοκής;

«Ένα κράτος πριβέ!»

Σε κάθε περίπτωση και επειδή γίνεται πολύ κουβέντα τελευταία για τον ρόλο του συγκροτήματος Αλαφούζου στις πολιτικές εξελίξεις, καλό είναι να υπενθυμίσουμε το ρόλο του, σε μια άλλη εποχή, τότε που στην κυβέρνηση βρισκόταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά οι συνθήκες στη ΝΔ δεν ήταν και πολύ διαφορετικές από τις σημερινές. Οι συνθήκες εκείνες περιγράφονται συνοπτικά ως εξής:

- Συστηματική υπονόμευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη από την τότε εσωκομματική αντιπολίτευση, με επικεφαλής την τριανδρία Έβερτ - Κανελλόπουλος - Δήμας.

- Η πολιτική και δημοσιογραφική επικαιρότητα κατακλυζόταν πάλι από μια ατέλειωτη σκανδαλολογία με επίκεντρο τις υποκλοπές.

- Στις αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα και τις επιθέσεις εναντίον της τότε κυβέρνησης της ΝΔ πρωτοστατούσε το συγκρότημα Αλαφούζου (με δημοσιογράφους όπως οι κ. Τράγκας και Κακαουνάκης).

Η σύγκρουση ήταν τέτοια που ο τότε εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Βούλτεψης, θα κάνει στο «Ελεύθερο Τύπο» της 27/5/93 την εξής καταπληκτική δήλωση: «Ο Αλαφούζος είναι ένα ιδιωτικόν κράτος. Ένα κράτος πριβέ! Με κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον κ. Νίκο Κωνσταντόπουλο και μια διακομματική κοινοβουλευτική ομάδα».

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου