Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Κανένας δεν θέλει εκλογές – πλην των γνωστών

By Factorx

Αν καλοσκεφτεί κανείς τα πραγματικά δεδομένα στο παραπαίον πολιτικό σκηνικό, είναι βέβαιο πως θα οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι μόνο η κρατικοδίαιτη ολιγαρχία και η Αγία Οικογένεια επιδιώκουν εκλογές. Για τους γνωστούς λόγους η κάθε πλευρά. Οι μεν επειδή ξέρουν πως το αποτέλεσμα θα οδηγήσει πάλι σε μια νέα και χειρότερη παρατεταμένη προεκλογική περίοδο πολιτικής αστάθειας και ρευστότητας - ό,τι πρέπει για να περνάνε τα σχέδιά τους. Η δε επειδή εκτός από τον Μητσοτάκη πήραν κι άλλες τα χρόνια και ως γνωστόν ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Πάμε τώρα να δούμε τώρα τους υπόλοιπους:


Γιατί ο Γιώργος δεν θέλει βουλευτικές εκλογές τώρα


Παρά τα όσα είναι υποχρεωμένος να δηλώνει δημοσίως, τα βράδια που πάει στο σπίτι του ο Γιώργος Παπανδρέου παρακαλάει να μην χάσει τελείως τον έλεγχο ο Καραμανλής και γίνουν τώρα εκλογές. Για τους εξής λόγους:


1. Η αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ δεν είναι εξασφαλισμένη και δεν θέλει να γίνει πρωθυπουργός με 151+, όπως ο Καραμανλής. Χρειάζεται κι άλλο χρόνο για να φθαρεί περισσότερο η κυβέρνηση της ΝΔ.


2. Μόνο ένας αφελής θα ήθελε να είναι πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης που θα πάρει τα μέτρα που ζητά η ΕΕ μέχρι τον Οκτώβριο και θα κάνει επιπλέον στη συνέχεια των επώδυνο προϋπολογισμό του 2010


3. Ξέρει ότι αν δεν εξασφαλίσει αυτοδυναμία την επόμενη ημέρα ο Βενιζέλος θα ξαναπάει στο Ζάππειο, επειδή θα έχει χάσει την τελευταία ευκαιρία που του έδωσαν στο συνέδριο (για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας).


Γιατί δε θέλει εκλογές ούτε κι ο Κώστας


1. Μόνον ένας πολιτικός που θέλει σώνει και καλά να χάσει πάει να κάνει γενικές εκλογές με την διαφορά στις δημοσκοπήσεις από 4-7 %.


2. Ελπίζει ότι η διαφορά με την οποία θα χάσει στις ευρωεκλογές δεν θα είναι πολύ μεγάλη κι έτσι θα έχει μια ακόμα ευκαιρία, εφόσον η εσωκομματική δυσαρέσκεια θα εκτονωθεί στην κάλπη.


3. Ελπίζει ότι στο διάστημα που θα απομένει μέχρι τον επόμενο Μάρτιο θα μπορέσει είτε να μειώσει κι άλλο την διαφορά και να χάσει αξιοπρεπώς, είτε να βρει μια καλή και αξιοπρεπή οδό διαφυγής για τον ίδιο προς την Προεδρία της Δημοκρατίας.



Τι επιδιώκουν αυτοί που θέλουν εκλογές


Ιδού τώρα τι επιδιώκουν αυτοί που θέλουν διπλές εκλογές τον Ιούνιο:


1. Να φέρουν το ΠΑΣΟΚ κάτω από 41,5 % ώστε να μην μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση - οι προσεκτικοί αναγνώστες του Τύπου θα έχουν προσέξει ασφαλώς ότι άρχισε και το σχετικό ψαλίδισμα.


2. Να αναγκαστεί ο Καραμανλής να παραιτηθεί ώστε να σχηματιστεί συγκυβέρνηση υπο τον Σουφλιά στις διερευνητικές εντολές. (ΣΣ: αυτό ήταν το περιεχόμενο της πρόσφατης συνάντησης Σουφλιά - Ντόρας)


3. Η υπο τον Σουφλιά κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα αναλάβει να πάρει τα μέτρα που απαιτεί η ΕΕ και να καταρτίσει το νέο προϋπολογισμό (κανένα κόμμα δεν θέλει να σηκώσει μόνο το βάρος και για τα δυο)


Σημείωση:

Ξεχνάτε ότι εκλογές δεν θέλλει, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 65%, και ο ελληνικός λαός!


Πάντως η ανάλυση του σεναρίου σας έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αποδεικνύοντας τους πραγματικούς διαμορφωτές της κοινής γνώμης και τα κριτήρια με τα οποία ψηφίζουν οι Έλληνες! Αυτούς που απαξιώνουν το πολιτικό σύστημα στην χώρα μας, θέλοντας να εγκαταστήσουν την "συγκυβέρνηση", επαναφέροντας τις μέρες του ΄89, όταν τα σκάνδαλα ήταν "οικουμενικά"!

Και πάνω απ' όλα κατοχυρώνοντας τα προσωπικά τους συμφέροντα. Αυτήν την δημοκρατία επιδιώκουν και όσοι από τους πολιτικοί τους ακολουθούν, σύντομα θα το μετανοήσουν, γιατί και αυτοί θα είναι "αναλώσιμοι".


emprosdrama.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου