Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Κάλυψη στον Πάγκαλο από τον Γιώργο

Eάν το Κ.Κ.Ε. ήταν στην εξουσία, δεν θα είχα το δικαίωμα να μιλάω.
Τι θα προβλέπει η απαντητική επιστολή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς την Αλέκα Παπαρήγα;

Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει τις επόμενες ώρες ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι να απαντήσει στην επιστολή που του έστειλε η γ.γ. του Κ.Κ.Ε. Αλέκα Παπαρήγα, σύμφωνα με την οποία εξέφραζε την έντονη διαμαρτυρία της για τις αντικομμουνιστικές απόψεις του βουλευτή του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, καλώντας εμμέσως πλην σαφώς τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να τον... συνετίσει!


Ο ίδιος ο κ. Πάγκαλος έγινε πυρ και μανία όταν έμαθε το περιεχόμενο της επιστολής που αφορούσε αποκλειστικά το πρόσωπό του και μόλις πριν από μερικά εικοσιτετράωρα δεν δίστασε να χαρακτηρίσει με την κίνηση της κ. Παπαρήγα ως «μια εκδήλωση ολοκληρωτικής νοοτροπίας ενός πολιτικού σχηματισμού που δεν έχει καμία σχέση με το δημοκρατικό μας σύστημα και τον τρόπο σκέψης της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Φτάνει μάλιστα μέχρις το σημείο να επισημάνει ότι «εάν το Κ.Κ.Ε. ήταν στην εξουσία, δεν θα είχα το δικαίωμα να μιλάω. Η κ. Παπαρήγα θα μπορούσε να με απολύσει από τη δουλειά μου, να με βάλει φυλακή, να με βάλει στο ψυχιατρείο και ενδεχομένως στο παρελθόν να με εκτελέσει»!

Σύμφωνα με πληροφορίες η απαντητική επιστολή του κ. Παπανδρέου θα παρέχει κάλυψη στον βουλευτή του. Αυτό που εξετάζεται είναι μονάχα το εάν και κατά πόσο θα είναι γραμμένη σε επιθετικό ύφος, καθώς και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει δεχθεί κατά καιρούς επίθεση και από την κ. Παπαρήγα αλλά και από τα μέσα ενημέρωσης του κόμματος όπως είναι ο «Ριζοσπάστης».

Στην Ιπποκράτους όπου μετακόμισε πλέον το ΠΑΣΟΚ, θεωρούν ότι το Κ.Κ.Ε. εδώ και πάρα πολύ καιρό διάκειται φιλικά προς της κυβέρνηση Καραμανλή και πάντως σίγουρα όχι εχθρικά ή αντιπολιτευτικά στον τόνο που θα έπρεπε για ένα κομμουνιστικό κόμμα. Μην ξεχνάμε τη φράση του Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή: «Κυρία Παπαρήγα, μην κάνετε τον αριστερό ψάλτη της Δεξιάς» Πάντως είναι κοινό μυστικό ότι πολλές φορές ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος λέει αυτά που δεν μπορεί να εκφράσει επισήμως η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Το επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου έχει ετοιμάσει ήδη ένα προσχέδιο απάντησης, καθώς πιστεύει ότι η κ. Παπαρήγα έστειλε την επίμαχη επιστολή με στόχο να καταστήσει συνυπεύθυνη την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τα όσα υποστηρίζει κατά καιρούς ο πρώην υπουργός.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι ο κ. Πάγκαλος είναι το μόνο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που ως φοιτητής όχι μόνο υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε., αλλά διετέλεσε και γραμματέας του κομμουνιστικού κόμματος στη Δυτική Ευρώπη, αρχικά ως μέλος της Ε.Δ.Α. (Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς) και μετά τη δολοφονία Λαμπράκη ως στέλεχος της νεολαίας. Η μεγάλη ρήξη όμως ήρθε με τη διάσπαση του 1968 όταν προσχώρησε στο Κ.Κ.Ε. Εσωτερικού. Στο μεσοδιάστημα γνώρισε τον Μίκη Θεοδωράκη και κατά τη διάρκεια της δικτατορίας έγινε κατά κάποιο τρόπο «υπουργός εξωτερικών» της οργάνωσης ΠΑΜ, στο Παρίσι, όπου αργά και σταθερά αποκήρυξε τον υπαρκτό σοσιαλισμό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου