Η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA

Εκτίμηση ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 29,2% (πάνω από το αποτέλεσμα των ευρωκλογών οπότε είχε πάρει 28,3%) ενώ το ΠΑΣΟΚ εκτοξεύευται στο 17,2% (από 12,8% στις ευρωεκλογές και 15,5% στην μέτρηση του Σεπτεμβρίου). Το ΚΚΕ με 10,6% στην τρίτη θέση, η Λύση τέταρτη με 9,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ στην πέμπτη θέση με 8,4%.

Η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA

Ποιον προτιμούν για πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ

Στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται στο κοινό των ορίων εκλογικής επιρροής του κόμματος με 24%. Η Άννα Διαμαντοπούλου κάνει την ανατροπή με 22%, ενώ ο Χάρης Δούκας ακολουθεί με 20% και ο Παύλος Γερουλάνος με 18%.

Στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ανδρουλακης εξακολουθεί να προηγείται διευρύνοντας το προβάδισμά του με ποσοστό 36%. Ο Χάρης Δούκας αυτή τη φορά είναι δεύτερος με 18%, ενώ η Άννα Διαμαντοπούλου ακολουθεί με μικρή διαφορά, στο 17% και μια μονάδα πίσω της ο Παύλος Γερουλάνος με 16%.

Στο κοινό όσων σίγουρα ή πιθανόν θα πάνε να ψηφίσουν ο Ν. Ανδρουλάκης και πάλι πρώτος με 27%, δεύτερη η Άννα Διαμαντοπούλου με 24% ενώ στην τρίτη θέση ισοβαθμούν με 20% οι Χ. Δούκας και Π. Γερουλάνος.

Για τον β' γύρο στο ΠΑΣΟΚ, στο γενικό κοινό ο Ν. Ανδρουλάκης κερδίζει τον Χ. Δούκα με 48%-35%. Ο Γερουλάνος κερδίζει τον Δούκα επίσης με 45%-35%, όπως και η Διαμαντοπούλου τον Δούκα με 44%-39%. Ο Ανδρουλάκης κερδίζει την Διαμαντοπούλου με 44%-38%, σε περίπτωση Ανδρουλάκη-Γερουλάνου έχουμε θρίλερ καθώς ισοψηφούν με 42% ενώ σε δίδυμο Διαμαντοπούλου-Γερουλάνου κερδίζει με 41%-38% η πρώτη.

Η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA
​ Edit media   ​
Η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA

Για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, στο σύνολο των ψηφοφόρων ανέβηκε το ποσοστό όσων προτείνουν να εκλεγεί νέος πρόεδρος καθώς από 65% πήγε στο 69%. Αντίστοιχα, υποχώρησε στο 22% από 23% το ποσοστό όσων θεωρούν ότι πρέπει να επανεκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης. Ίδια εικόνα και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ καθώς το 56% (από 48% της προηγούμενης μέτρησης) πιστεύει ότι πρέπει να εκλέξει η βάση άλλον πρόεδρο, ενώ υποχωρεί στο 37% (από 43% ) το ποσοστό όσων θεωρούν ότι πρέπει να επανεκλεγεί ο κ. Κασσελάκης.

​ Edit media   ​


Δείτε ολόκληρη τη μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA ΕΔΩ