Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την … όπερα μπούφα σε όπερα της πεντάρας!

Οι προβολείς της δημοσιότητας φεύγουν σταδιακά από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς παύει συν τω χρόνω να αποτελεί οργανικό στοιχειό της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Οι πολιτικές του θέσεις συναντούν την αδιαφορία των Μέσων επειδή συναντούν την αδιαφορία του κοινού.
Το αυτοϊκανοποιητικό μοτίβο των Συριζαίων που ήταν ότι τους πολεμούν τα Μέσα της διαπλοκής, καθώς φαντασιώνονταν εαυτούς επαναστάτες, βλαστούς δρακογενιάς, και εχθρούς του συστήματος, έχει προ πολλού ξεθωριάσει.
Αλλά κι αν για την οικονομία του λόγου υποθέσουμε ότι αυτά ίσχυαν, ότι ήταν οι επίφοβοι εχθροί των αστικών ΜΜΕ (αν δηλαδή ξεχάσουμε τα νυχτερινά ραντεβού Τσίπρα ενώπιον της γάτας των Ιμαλαίων για να έχει την εύνοια του τότε συγκροτήματος Λαμπράκη, τις καταγγελίες του Κοντομηνά για τις απαιτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στον Alpha για το ενημερωτικό του πρόγραμμα, τις περιπέτειες του κου 13-0, κα.), μένει η διαπίστωση:...
Ακόμη και εχθρικά να ήταν τα ΜΜΕ κατά το συριζαϊκό αφήγημα, από το 2012 περίπου ως πρόσφατα, επειδή συνδιαμόρφωνε την πολιτική επικαιρότητα, τα πρωτοσέλιδα, οι πολιτικές ειδήσεις των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών δελτίων του διέθεταν αρκετό χώρο.
Προφανώς, θα εξακολουθήσει να καταλαμβάνει πρωτοσέλιδα ως την εκλογή του νέου αρχηγού, όμως για καθαρά ειδησεογραφικούς λόγους. Εδώ και έναν χρόνο έχει απολέσει την πολιτική του βαρύτητα, οι καταγγελίες του δεν προσμετρώνται σοβαρά, οι πολιτικές του θέσεις συναντούν την αδιαφορία.
Δεν φταίει ο Κασσελάκης γι’ αυτό. Ο Κασσελάκης με το επικοινωνιακό του χάρισμα τον έβαλε σε άλλο πεδίο επικοινωνίας, στα πρωϊνάδικα και τις εκπομπές «κοινωνικής κριτικής». Αυτό μπορούσε να κάνει, γι΄ αυτό είναι πλασμένος, αυτό έκανε. Είναι σταρ του life style και μάλλον ο περισσότερο πολιτικοποιημένος από τη «συνομοταξία» του, τη χρυσή νεολαία του Μανχάταν.
Τον Κασσελάκη τον έφερε ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ - ή αυτοί που το καταστατικό του κόμματος τους επέτρεψε να γίνουν «κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ». Αλλά δεν αφαίρεσε πολιτικό βάρος από το κόμμα ο Κασσελάκης.
Αυτό είχε αφαιρεθεί ήδη από τις ημέρες του Τσίπρα. Ποια μεγαλύτερη απόδειξη υπάρχει από το γεγονός ότι ο «κάθε εκατό χρόνια τέτοιος αρχηγός» κατά τη Θεανώ, παρέδωσε το κόμμα από το 31% στο 17,8%. Είναι επειδή το ενδιαφέρον για τις πολιτικές θέσεις, εκτιμήσεις, διακηρύξεις, κριτικές του ΣΥΡΙΖΑ, είχε χαθεί επί Τσίπρα.
Είχαν μείνει μόνο τα troll να αναπαράγουν δηλώσεις και να εξεμέσουν εχθροπάθεια, καταγγελίες και ιταμούς χαρακτηρισμούς στους πολιτικούς αντιπάλους. Και τα troll αυτά αποδεδειγμένα είναι δημιούργημα του ΣΥΡΙΖΑ.
Πλέον αυτά του έμειναν ως κληρονομιά στον δημόσιο λόγο. Και με τη διάσπαση του κόμματος άλλαξαν στόχο. Πλέον αδυσώπητος εχθρός τους δεν είναι τόσο οι δεξιοί του «Κούλη», αλλά οι πρώην σύντροφοί τους, με τους οποίους επιδίδονται σε έναν ανελέητο αλληλοσπαραγμό.

Πρόσφατα μάθαμε ότι πίσω από το account ενός από τα πιο μαχητικά και εμβληματικά συριζοτρόλ, η «Marka 2», που εξακολουθούσε να μένει πιστό στην Τσιπρική πλευρά και κατακεραύνωνε τους «Κασσελίστας», είναι ο Κωστής Δήμτσας, επί ΣΥΡΙΖΑ διοικητής του Αγίου Όρους, σύμφωνα με τον φανατικό οπαδό του Κασσελάκη, στιχουργό Νίκο Μωραΐτη.
Σε ανάρτησή του έγραψε: Ο κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, διορισμένος διοικητής του Αγίου Όρους από τον Αλέξη Τσίπρα ή αλλιώς Marka2 (ο λογαριασμός που διεξάγει καθημερινό ανελέητο πόλεμο στο Χ κατά του εκλεγμένου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ), αναπαράγει δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος με αναφέρει ως «επώνυμο τρολ του Κασσελάκη».
Η αναφορά ήταν απάντηση στη ρήση Σπίρτζη ότι «υπάρχουν τα τρολ, τα επώνυμα και τα ανώνυμα… είναι δέκα άνθρωποι, ξεπεσμένοι στιχουργοί και διάφοροι άλλοι, γνωστοί και μη εξαιρετέοι».

Την ίδια στιγμή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, κατήγγειλε ότι έχει δεχθεί bullying από τον εκπεπτωκότα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Έχω στοχοποιηθεί, έχουμε δεχθεί μπούλινγκ και απειλές, κι εγώ προσωπικά» είπε. Ερωτηθείσα αν έχει δεχθεί προσωπικά από τον κ. Κασσελάκη απάντησε: «Ναι, δεν θα πω παραπάνω γιατί δεν αφορά τον κόσμο».
Ανέλαβε να της απαντήσει ο… Ευάγγελος Αντώναρος, αυτοκληθείς σωματοφύλακας του Κασσελάκη και πρώην εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης Καραμανλή! Λάβρος απέναντι στη Νοτοπούλου, την κατήγγειλε ότι είναι «από τους βασικούς πραξικοπηματίες» για την εκπαραθύρωση του Κασσελάκη!

Με τέτοια «ειδησεογραφικά» θα μας απασχολεί πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Με ξεκατινιάσματα και κουτσομπολιά, αφού οι πολιτικές του θέσεις δημιουργούν σχεδόν χασμουρητό στο κοινωνικό σύνολο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου