Του καταλογίζουν επίσης ότι ασκεί «διαιρετικές τακτικές, απολύσεις και στοχοποιήσεις στελεχών επειδή διατυπώνουν την άποψή τους, που είναι μακριά από την κουλτούρα ενός δημοκρατικού κόμματος, ανοίγοντας ξαφνικά δημόσια και με υπαινιγμούς συζήτηση περί ηθικής και διαφάνειας στον ΣΥΡΙΖΑ (αναφέρονται στην αναφορά του Στέφανου για «μαύρο χρήμα» που φωτογράφιζε τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη).
Παράλληλα επισημαίνουν –δικαίως– ότι παρά την τεράστια πτώση των ποσοστών της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε δυνάμεις και ο προοδευτικός χώρος δεν ενισχύθηκε, αντιθέτως «είχαμε αποχή ρεκόρ και άνοδο της ακροδεξιάς».
Τέλος, ασκούν κριτική για το κλείσιμο της Αυγής, αφού πρόκειται για αποφάσεις που «αφορούν εργαζόμενους, αποφάσεις με ιστορικό χαρακτήρα για την Αριστερά, όπως η αναστολή του καθημερινού φύλλου της Αυγής, χωρίς να συζητηθούν σε κάποιο συλλογικό όργανο».
Από την πλευρά του, o Κασσελάκης, διά «πηγών» της Κουμουνδούρου, θεωρεί «απορίας άξιον γιατί επιλέχθηκε να εισαχθούν στον δημόσιο διάλογο πρόωρα, από τη στιγμή που έχουν ήδη συγκληθεί τα όργανα. Ως γνωστόν, στις 4/7 θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία και στις 7/7 η Κεντρική Επιτροπή».
Όμως, οι 87 απαντούν ατύπως ότι αυτές οι συνεδριάσεις ορίστηκαν εσπευσμένως, αφότου κυκλοφόρησε σε πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία η ύπαρξη του κειμένου.
Αυτά εν τέλει είναι εσωτερικά τους. Θα μας χαρίσουν σίγουρα ενδιαφέρουσες στιγμές το Φθινόπωρο. Όρεξη και… ποπ κορν να έχουμε. Προδικάζουν, επίσης, την πορεία απόκλισης ενός τμήματος του παραδοσιακού ΣΥΡΙΖΑ από την ιδιοκτησία Κασσελάκη (λέμε απόκλισης και όχι διάσπασης, γιατί εύκολο το έχουν οι Συριζαίοι –που έχουν υπαρξιακή ανάγκη να δημιουργούν εχθρούς– να μας καταλογίσουν πρόθεση προβοκάτσιας).
Ωστόσο, στο κείμενό τους οι 87 συνεχίζουν αυθορμήτως να αναπαράγουν τη μόνιμη αγκύλωση των αριστερών, που θεωρούν εαυτούς αυθεντικούς εκπροσώπους της κοινωνίας.
Αναφέρουν ως δεδομένο όντας πεπεισμένοι, ότι «η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων είναι πλειοψηφικό κοινωνικό αίτημα και σε αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε, με τη συγκρότηση μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας, ενός μετώπου σε κοινοβουλευτικό και κοινωνικό επίπεδο, που θα κερδίσει τη ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε αυτές κι αν γίνουν».
Ξεπερνούμε το γεγονός ότι η άποψη περί συνεργασίας των «προοδευτικών δυνάμεων» εναρμονίζεται πλήρως με τις πρόσφατες εκκλήσεις Τσίπρα κατά την ομιλία του στο Ινστιτούτο του.
Διερωτώμεθα όμως: Πόθεν αρύεται ότι η συγκεκριμένη συνεργασία είναι «πλειοψηφικό κοινωνικό αίτημα;». Σύμφωνα με την πρόσφατη δημοσκόπηση της GPO, και στο ερώτημα αν πρέπει να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, «ναι» και «μάλλον ναι» απαντά το 70,9% (ποσοστό απελπισίας ανθρώπων που δεν έχουν πλέον τον «σύντροφο» Καμμένο να συγκυβερνήσουν). Πρόκειται για το 70,9% του 14,92%.
Τα αντίστοιχο ποσοστό των Πασόκων σταματά στο 52,3%. Αυτό το ποσοστό είναι περίπου το μισό από το 12,79% που απέσπασε το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές. Αν αυτά τα ποσοστά προστεθούν, καθόλου δεν συνιστούν «πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία». Αλλά πώς να πεισθούν αφού ως αριστεροί έχουν πάντα το δίκιο με το μέρος τους;
Το κείμενο των 87 ήρθε σε συνέχεια των αποχωρήσεων από το οργανωτικό του κόμματος των Τεμπονέρα, Κοτσιακά και Τσιόκα, και αφού οι βουλευτές Κεδίκογλου, Καραμέρος και Μαμουλάκης είχαν ζητήσει τη σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, προκειμένου να αξιωθούν να μιλήσουν και οι βουλευτές για το εκλογικό αποτέλεσμα.
Η διαδικασία αποσύνθεσης του κασσελακικού ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται με δόσεις...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου