Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Εμφύλιος Τσίπρα - Κασσελάκη με το «manual» της Αριστεράς και της… διάσπασης

Όσα εκπέμπονται από την ηγετική ομάδα Κασσελάκη και όσα επιστρέφονται ως μηνύματα από στελέχη, που βρίσκονταν στην εμπροσθοφυλακή του Αλ. Τσίπρα –κυρίως στα χρόνια μετά την ήττα του 2019– υποδηλώνουν ότι ξεκίνησε επισήμως ο εμφύλιος των δυο.
Η «αιματοχυσία» που ξεκίνησε από τον Γιώργο Τσίπρα και Θαν. Θεοχαρόπουλο, υπό το πρόσχημα της οικονομικής εξυγίανσης και του συμμαζέματος του κόμματος, θα συνεχιστεί μέχρι ο Στ. Κασσελάκης να θεωρήσει ότι ελέγχει απολύτως το κόμμα και έχει απαλλαγεί από όσους θεωρεί πως ενεργούν ή πρόκειται να ενεργήσουν ως Δούρειοι Ίπποι του... προκατόχου του.
Καρατομήσεις, προγραφές, δολοφονία χαρακτήρων, ανταλλαγή φιλοφρονήσεων και στο βάθος, η εξ αποστάσεως και δια αντιπροσώπων μάχη, του νυν αρχηγού με τον πρώην. Προς το παρόν. Νεόκοποι αριστεροί του χαβιαριού, όπως ο πρόεδρος Κασσελάκης, αριστεροί από κούνια αλλά και παλιοί εισοδιστές από το ΠΑΣΟΚ, ακολουθούν πιστά το manual της Αριστεράς και της Διάσπασης. 
Κώστας Ζαχαριάδης, Χρήστος Σπίρτζης, Γιάννης Ραγκούσης κ.α φέρονται να έχουν πάρει σειρά. Ο πρώτος, εκτός της κριτικής που ασκεί στον πρόεδρο, έχει και το προνόμιο να διατηρεί εξαιρετικά στενή συνεργατική σχέση με το Χάρη Δούκα, ο οποίος θέλει να γίνει ηγέτης ολόκληρου του κεντροαριστερού μαγαζιού.
Σπίρτζης και Ραγκούσης, σταθεροί θιασώτες της σύζευξης του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, τα τελευταία 24ωρα καταφέρονται ευθέως κατά του Στ. Κασσελάκη. Ο Γ. Ραγκούσης, εμμέσως πλην σαφώς, τον είπε μικρονοϊκό που προβαίνει στις πολιτικές διώξεις ενώ η κοινωνία ζητεί συνεργασία. Ο Χρ. Σπίρτζης, εκτός του ότι του καταλόγισε άθλια πρακτική διαρροών, έθιξε και τον προεδρικό εγωισμό, θυμίζοντάς του πως μέχρι πρότινος κόμπαζε, ότι είναι ο μόνος που θα κερδίσει τον Μητσοτάκη. 
Οι υπαινιγμοί εν τω μεταξύ της εκπροσώπου Τύπου Βούλας Κεχαγιά, ότι ο Γιώργος Τσίπρας αποπέμφθηκε από τη θέση του επιστημονικού συνεργάτης στην Κ.Ο., περίπου ως αργόμισθος που εκμεταλλεύτηκε την ανοχή του προέδρου, προκάλεσε μια σφοδρότατη ανταπάντηση για το αηδιαστικό ήθος του νέου ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι αθλιότητες για ''αργομισθία'', για δήθεν αίτημά μου για ''κατ’ εξαίρεση μισθοδοσία'', για δήθεν αίτημά μου για ''ασφαλιστική κάλυψη'' κλπ, είναι εκ των υστέρων κατασκευές νοσηρών εγκεφάλων. Θα ήταν απλώς για γέλια αν δεν σηματοδοτούσαν το ήθος του ''νέου ΣΥΡΙΖΑ'' της Κουμουνδούρου που προκαλεί το λιγότερο αηδία» ανέφερε ο εξάδελφος του Αλέξη Τσίπρα. Και βέβαια επαναδιατύπωσε δημόσια τον βαρύ υπαινιγμό για την αμφιλεγόμενη διαδικασία των προκριματικών εκλογών σχετικά με  επιλογή των υποψηφίων ευρωβουλευτών. Χωρίς ποτέ να δημοσιοποιηθούν, ούτε καν στους ενδιαφερόμενους, αναλυτικά τα αποτελέσματα. «Επικίνδυνοι και λίγοι τα νέα αφεντικά της Κουμουνδούρου» όπως αποφάνθηκε. 

Στο μεταξύ, ο Διονύσης Τεμπονέρας –τον οποίο ο Κασσελάκης είχε επίσης απολύσει από επιστημονικό συνεργάτης της Κ.Ο λίγα 24ωρα πριν το Συνέδριο του Φεβρουαρίου– δήλωσε παρών σε κάθε διεργασία για το νέο κεντροαριστερό φορέα. Προφανώς, το «παρών» αυτό είναι και απέναντι στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ σε πιθανή εκλογή νέου αρχηγού από μια νέα βάση, εάν προκύψει ο «γάμος» των προοδευτικών δυνάμεων. Το εγχείρημα της ένωσης, με παράλληλη επιστροφή σε πρωταγωνιστικό ρόλο του κυρίου Τσίπρα με την αποδοχή που φαίνεται ότι απολαμβάνει, προκαλεί σύγκρυο στην ηγετική ομάδα και στους κασσελοφρουρούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής Πέτρος Παππάς, σχεδόν porte parole του προέδρου, απέδωσε σε «ονειροφαντωσιώσεις» άλλων την επιστροφή Τσίπρα και ως εκ τούτου μη ρεαλιστική. Χαρακτήρισε δε, τα σενάρια για τη σύγκλιση με το ΠΑΣΟΚ, ως γάμο τύπου Λας Βέγκας. «Σήμερα το βράδυ παντρευόμαστε μεθυσμένοι και αύριο το πρωί ξυπνάμε παντρεμένοι και διαπιστώνουμε ότι δεν ταιριάζουμε σε τίποτα» όπως είπε. 

Η Κουμουνδούρου μπορεί να χαρακτηρίζει «ονειροφαντασιώσεις» τα περί επιστροφής και διεκδίκησης της μεγάλης προοδευτικής παράταξης από τον Τσίπρα, αλλά από την άλλη επιδίδεται σε εκστρατεία αποδόμησης του πρώην προέδρου.

 «Αν κάποιος θελήσει κάποτε να γράψει βιβλίο για τον Τσίπρα, του έχω έτοιμο τον τίτλο: Ο Τσε που έγινε Σημίτης», έγραψε σε ανάρτησή του στο Χ ευσύνοπτα και σε λίγους χαρακτήρες, ο συνθέτης Νίκος Μωραϊτης, ο οποίος εκτός από θεϊκά λαϊκά τραγούδια, γράφει στα σόσιαλ μίντια  ενδιαφέροντα επεισόδια από το «έργο» που ανεβάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.  

Στο συνέδριο του Φεβρουαρίου και πριν ο Κασσελάκης πάρει την παρτίδα, έγραφε ο κ. Μωραϊτης για τον Τσίπρα: «Ο Μαραντόνα επέστρεψε, αν και το 2019-23 οι νάνοι γύρω του τον έκαναν σχεδόν να ξεχάσει το άθλημα. Αποστάτες, Γεροβασίληδες και Κασσελάκη, διαβάστε και κρατήστε σημειώσεις για το πώς παίζεται η μεγάλη μπάλα».

Ο… Μαραντόνα που έγινε Σημίτης θα μετράει πόσες μονάδες θα κατρακυλάει από δω και πέρα στις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ και τι γίνεται στο ΠΑΣΟΚ προκειμένου να αποφασίσει πότε θα εξαπολύσει την τελική επίθεση! Ήδη η Κουμουνδούρου οδηγήθηκε σε άτακτη υποχώρηση αρνούμενη τελικά την πρό(σ)κληση του Κ.Χατζηδάκη να μετρηθεί δημοσιονομικά το πακέτο φοροαπαλλαγών και να γίνει αναλυτική επεξεργασία στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής από ανθρώπους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Κατερίνα Γαλανού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου