Και απευθύνεται σε αυτούς τους ίδιους και πάλι, λες και έχει να κάνει με Λωτοφάγους ή με επιλήσμονες. Ειδικά όταν απευθύνεται στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατακρεούργησε πολιτικά από το 2012 και μετά, αντιγράφοντας κάθε σύνθημα και κάθε μνήμη από το ΠΑΣΟΚ του 1981. Ακόμα και το ηχόχρωμα του ιστορικού ηγέτη του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου είχε αντιγράψει. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν αυτός που είχε διασύρει τον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου στο εσωτερικό όταν τον αποκαλούσε Πινοσέτ από το βήμα της Βουλής και στο εξωτερικό όταν χρησιμοποιούσε τον όρο Ολαντρέου; Ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν αυτός που είχε αγκαλιάσει τα πρώην «μνημονιακά» στελέχη του βαθέως ΠΑΣΟΚ που είχαν πηδήξει πρώτα από το βυθιζόμενο πλοίο, το οποίο πλήρωνε με τον πιο δυσανάλογο τρόπο το κόστος της συνεπούς στάσης απέναντι στην ιστορία; Όταν μετά το «λεφτά υπάρχουν», μόνο του το ΠΑΣΟΚ έδινε τη μάχη για να σταθεί η Ελλάδα όρθια, την ίδια στιγμή που η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά είχε σηκώσει το φλάμπουρο της αντιμνημονιακής ζαππειάδας.
Προσπαθούν οι αγιογράφοι του Αλέξη Τσίπρα να προβούν σε ένα rebranding του πρώην πρωθυπουργού. Μας περιγράφουν έναν Αλέξη Τσίπρα ώριμο και κανονικό. Έναν πρώην πρωθυπουργό που τώρα πλέον έχει ένα άρτιο επιτελείο, λες και ο υπουργός που «δρόσιζε την πατάτα» του ασφαλιστικού και ο υπουργός που έστελνε εμβάσματα στο εξωτερικό χωρίς να το γνωρίζει, μαζί με τις δεκάδες κωμικοτραγικών πολιτικών φιγούρων, δεν αποτελούσαν δικές του επιλογές.
Παρακολουθούμε τους συγκεκριμένους αγιογράφους να επισημαίνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται σε πολιτικές και προγραμματικές συγκλίσεις, λες και έχουν λησμονήσει ότι πριν από λίγα μόλις χρόνια, ο ίδιος δήλωνε θαυμαστής της σκέψης του Μαο Τσε Τουνγκ, ο οποίος εξαφάνιζε τους αντιπάλους του. Και μάλιστα σε εκείνη τη συνέντευξη του στους Schooligans είχε αναφέρει ότι οι αριθμοί των νεκρών επί εποχής Μάο «αμφισβητούνται και μένει να αποδειχθούν ιστορικά και τότε να το ξανασυζητήσουμε». Αναφέρεται σε συγκλίσεις ο εμπνευστής του «μεγαλύτερου σκανδάλου στην ιστορία της χώρας», δηλαδή της Novartis, σέρνοντας όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους στα δικαστήρια.
Και καθώς είναι στην πολιτική μόδα και η συζήτηση για την Ακροδεξιά, οι αγιογράφοι του πρώην πρωθυπουργού εστιάζουν στο απόσπασμα από την ομιλία του, σύμφωνα με το οποίο οι δυνάμεις της κεντροδεξιάς νομιμοποιούν με εκλογικές συμμαχίες και πολιτικές συμφωνίες την ακροδεξιά. Προφανώς, ο Αλέξης Τσίπρας που είχε κυβερνήσει με τον Πάνο Καμμένο και ο Αλέξης Τσίπρας που είχε πει τον Μάιο του 2023 στο Mega Channel ότι «στόχος δικός μας είναι αυτούς τους ανθρώπους που θα ψήφιζαν τη Χρυσή Αυγή, να τους πάρουμε, να τους κερδίσουμε από τις γραμμές της ακροδεξιάς…», είναι άλλα πρόσωπα, τα οποία δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τον ιδιοκτήτη του Ιδρύματος.
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν κατάφερε να κάνει τη δουλειά ούτε το 2019, ούτε το 2023. Ούτε ο Στέφανος Κασσελάκης, κατάφερε να κάνει τη δουλειά στις ευρωεκλογές του 2024. Αν δεν τα καταφέρει και ο Χάρης Δούκας, τότε τα σενάρια της «ενωμένης δημοκρατικής παράταξης», του «δημοκρατικού τόξου» ή όπως τελικά το ονομάσουν θα επαναφέρουν τον Αλέξη Τσίπρα στο προσκήνιο με το νέο branding. Δεν αρκεί όμως αυτό. Θα πρέπει να ταυτόχρονα να έχει διαγραφεί η τελευταία 15ετία από τη μνήμη των Ελλήνων πολιτών. Δύσκολο εγχείρημα. Ακατόρθωτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου