Ε Μ ΠΡΟ Σ... για Ανάπτυξη !

Προτάσεις και Κριτική για την Οικονομία, την Πολιτική, την Κοινωνία & την Ανάπτυξη!

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Tα μεγάλα στοιχήματα του Μητσοτάκη για το 2022

Ανεβάζει στο φουλ τις μηχανές της Κυβέρνησης από τις αρχές του νέου έτους ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βάζοντας σε πρώτο πλάνο τους μεγάλους στόχους που θα θέσουν τη χώρα σε πορεία ανάπτυξης και εξωστρέφειας.
Το θετικό κλίμα που έχει καλλιεργηθεί σε διεθνές επίπεδο για το παράδειγμα «Ελλάδα», τα εύσημα των οίκων αξιολόγησης για την ελληνική οικονομία, αλλά και οι αισιόδοξες προβλέψεις της Κομισιόν για την επόμενη μέρα, δημιουργούν τις κατάλληλες... συνθήκες προκειμένου το Μέγαρο Μαξίμου να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς το σχέδιο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων και να καταστήσει τη χώρα μια σοβαρή ευρωπαϊκή περιφερειακή δύναμη που χαίρει της εκτίμησης των εταίρων της.

Στο ολιστικό αυτό πλάνο που οδηγεί στη νέα Ελλάδα, περιλαμβάνεται η αξιοποίηση των κονδυλίων του ταμείου ανάκαμψης, μιας τεράστιας αναπτυξιακής ευκαιρίας για την Κυβέρνηση και τους πολίτες που αλλάζει άρδην τα δεδομένα για την επόμενη πενταετία.
Ταυτόχρονα, το πρωθυπουργικό γραφείο βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτου συναγερμού για την προσέλκυση νέων επενδύσεων τύπου Microsoft και Volkswagen, ενώ ήδη έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες προϋποθέσεις με τη μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και την εμπέδωση του ψηφιακού κράτους.

Το μεγάλο προσωπικό στοίχημα του Πρωθυπουργού είναι η δημιουργία νέων χιλιάδων καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας
, κάτι που οφείλει η Κυβέρνηση στη γενιά των 360 ευρώ που δημιούργησε ο Αλέξης Τσίπρας.
Στο οικονομικό επιτελείο εργάζονται πυρετωδώς, ώστε στην πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2022 να διασφαλιστεί επιπλέον δημοσιονομικός χώρος για πρόσθετες φοροαπαλλαγές και ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

Στο μεταξύ, η Κυβέρνηση δίνει έμφαση στη λεγόμενη περιφερειακή ανάπτυξη με την προώθηση κορυφαίας σημασίας έργων υποδομής τα οποία βάζουν τους ξεχασμένους νομούς σε άλλες πίστες ανάπτυξης.

Εκτός των άλλων, η ανάληψη της Προεδρίας της Ε.Ε από τη Γαλλία το ερχόμενο εξάμηνο συνιστά μια πρώτης τάξεως ευκαιρία τόσο για την προώθηση των ελληνικών θέσεων για μείζονα θέματα ειδικού ενδιαφέροντος, όσο και για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η Ευρώπη στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης και για τις οποίες συναινεί κι η Αθήνα όπως η δημιουργία του ευρωστρατού.


Stathis at 7:30:00 π.μ.
Κοινή χρήση

1 σχόλιο:

  1. aikΚυριακή, Ιανουαρίου 02, 2022 7:43:00 μ.μ.

    Παλι κουβα βλεπω φιλαρακια.Και αντε εσεις και τα αφεντικα σας τσιμπατε και κανα φραγκακι για τις μαλακιες που γραφετε μπας και σωσετε το παλτο.Εμεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
      Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
Φόρτωση περισσότερων...

‹
›
Αρχική σελίδα
Προβολή έκδοσης ιστού

Ταυτοτητα

Η φωτογραφία μου
Stathis
Οικονομολόγος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, πρ. Βουλευτής Δράμας(1989-1993)- Μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Επιτροπή Προσφύγων και Δημογραφίας (1990-1993), Γενικός εισηγητής του Προϋπολογισμού του 1993. Πρώην Πρόεδρος Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Δράμας, Ιδρυτικό μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κλπ
Προβολή πλήρους προφίλ
Από το Blogger.