Ε Μ ΠΡΟ Σ... για Ανάπτυξη !

Προτάσεις και Κριτική για την Οικονομία, την Πολιτική, την Κοινωνία & την Ανάπτυξη!

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Ισχυρό διψήφιο προβάδισμα για τη ΝΔ - Θρίλερ στο ΚΙΝΑΛ (ΚΑΡΤΕΣ)

Νέα δημοσκόπηση από την GPO δείχνει σταθερά διψήφια διαφορά 10,7 μονάδων για την Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και ενισχυμένο το ΚΙΝΑΛ, στο 9,4%.
Εν τω μεταξύ, σε μάχη για τρεις , Λοβέρδο - Ανδρουλάκη και Γ. Παπανδρέου, εξελίσσονται οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ.
Συγκεκριμένα, η ΝΔ με 34,3% προηγείται με 10,7 μονάδες της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 23,6%.
"Κλειδωμένο" φαίνεται να είναι το ΚΙΝΑΛ πάνω από τις 9 μονάδες συγκεντρώνοντας 9,4% και... ακολουθούν ΚΚΕ 5,4%, ΕΛ. ΛΥΣΗ 3,5% και το ΜεΡΑ25 3%.


Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 10.8%, με τη λεγόμενη και γκρίζα ζώνη να φτάνει αθροιστικά κοντά στο 13%.
Οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας φαίνεται να έχουν αντίκτυπο στη δημοσκοπική εικόνα της κυβέρνησης που καταγράφει μικρές απώλειες της τάξης του 1,2% σε σχέση με την έρευνα του Οκτωβρίου από 35,5% στο 34,3% σήμερα αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ που από το 24,5% βρίσκεται στο 23,6%.
Μεγάλος κερδισμένος αυξάνοντας σημαντικά την επιρροή του είναι το KINΑΛ που από το 7,1% της τελευταίας μέτρησης βρίσκεται τη δεδομένη στιγμή στο 9,4% εκμεταλλευόμενο το momentum και τον επικοινωνιακό αντίκτυπο που δημιουργεί η εσωκομματική του διαδικασία.

Μάχη για τρεις στο ΚΙΝΑΛ

Λίγο πριν την τελική ευθεία για την αναμέτρηση της 5ης Δεκεμβρίου η μάχη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ είναι πλέον τρεις.
Στη δημοσκόπηση της GPO για τα Παραπολιτικά ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ ο Ανδρέας Λοβέρδος διατηρεί προβάδισμα έναντι των συνυποψηφίων του συγκεντρώνοντας το 30,1% των προτιμήσεων, στο πρώτο γύρο.

Δεύτερος έρχεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 28,1% και τρίτος σε απόσταση αναπνοής ο Γιώργος Παπανδρέου με 27,6%.


Στα σενάρια του β γύρου η πιο αμφίρροπη αναμέτρηση είναι αυτή ανάμεσα στον Α. Λοβέρδο και τον Ν. Ανδρουλάκη με τον πρώτο να καταγράφει προβάδισμα στο ευρύτερο εκλογικό σώμα το οποίο όμως ανατρέπει στους ψηφοφόρους του ΚΙΝ.ΑΛ ο Ν. Ανδρουλάκης.


Στους άλλους πιθανούς συνδυασμούς τόσο ο Λοβέρδος όσο και ο Ανδρουλάκης φαίνεται να επικρατούν του Γ. Παπανδρέου ο οποίος δυσκολεύεται να διευρύνει το εκλογικό του ακροατήριο πέραν των υποστηρικτών του.


Stathis at 6:51:00 π.μ.
Κοινή χρήση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

‹
›
Αρχική σελίδα
Προβολή έκδοσης ιστού

Ταυτοτητα

Η φωτογραφία μου
Stathis
Οικονομολόγος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, πρ. Βουλευτής Δράμας(1989-1993)- Μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Επιτροπή Προσφύγων και Δημογραφίας (1990-1993), Γενικός εισηγητής του Προϋπολογισμού του 1993. Πρώην Πρόεδρος Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Δράμας, Ιδρυτικό μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κλπ
Προβολή πλήρους προφίλ
Από το Blogger.