Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκε χθες στη Χαλκίδα συνοδευόμενος από τη νέα μεταγραφή του τον Συμεών Κεδίκογλου, για τον οποίο η εφημερίδα που εκφράζει την αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα ειρωνικότατο «εύγε» θυμίζοντας ότι ήταν ο υφυπουργός της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών.
Τέλοσπάντων δεν είναι υποχρεωμένος ο κ. Τσίπρας να θυμάται τι ακριβώς είχε ψηφίσει και τι είχε υλοποιήσει ο καθένας από τους πρώην ΠΑΣΟΚους υπουργούς και στελέχη που κατέληξαν στην αγκαλιά του.
Όταν μάλιστα δεν… θυμάται πολύ βασικότερα πράγματα... πχ ότι οι πρώην πρωτοκλασάτοι υπουργοί του Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Γιάννη Ραγκούση είχαν θεσμοθετήσει το 2010 επί του «μνημονιακού ΓΑΠ» δυνατότητα ευέλικτου ωραρίου.
Ούτε αυτό θα είναι πρόβλημα στον πόλεμο που ξεκίνησαν στην Κουμουνδούρου κατά της κυβέρνησης για το εργασιακό νομοσχέδιο με βολές ότι νομοθετεί για χατίρι και κατ’εντολή του ΣΕΒ την «ταφόπλακα στον κόσμο της εργασίας». Ξενογιαννακοπούλου και Ραγκούσης έχουν εξηγήσει γιατί αυτοί δεν είναι νεοφιλελεύθεροι οδοστρωτήρες όπως κατηγορούν τον Κ. Χατζηδάκη.
Ένα είναι το πραγματικό πρόβλημα του κ. Τσίπρα. Ότι μέσα στην άκριτη και πολλές φορές τυφλή αντιπολίτευσή του, ακυρώνει και όσα σωστά έκανε ή όσα επέτρεψε να γίνουν ως πρωθυπουργός.
Και επιβαρύνει τον εαυτό του με την κατηγορία της πολιτικής υποκρισίας. Θα είχε ενδιαφέρον αν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ που κάνουν τις συσκέψεις για το εργασιακό νομοσχέδιο έβαζαν να δουν το βίντεο από την επίσκεψή του κ. Τσίπρα στο εργοστάσιο της «Παπαστράτος ΑΒΕΣ» στα τέλη Αυγούστου του 2017 όταν εξελισσόταν η μεγάλη επένδυση των 300 εκατ ευρώ.
Σε αυτό το εργοστάσιο, δημιουργήθηκαν δεκάδες νέες θέσεις εργασίας με προστιθέμενη αξία επειδή οι ρυθμίσεις Ξενογιαννακοπούλου – Ραγκούση και η δική του ευελιξία ως, επέτρεψαν να λειτουργεί σε 7ήμερη βάση επί 24ώρου, με 4 μέρες εργασίας σε κυλιόμενες βάρδιες και δυο μέρες ανάπαυσης.
Μιλώντας στους εργαζόμενους της Παπαστράτος έχοντας δίπλα του ως υπουργούς την Έφη Αχτσιόγλου, τον Αλέξη Χαρίτση και τον Δ, Τζανακόπουλο, ο τότε πρωθυπουργός εξέφραζε τη χαρά του γιατί η εταιρεία επένδυε «πρωτίστως στους εργαζόμενους με τους οποίους είχε δημιουργήσει μια σχέση εμπιστοσύνης».
Δεν ανησυχούσε ότι θα επέλθει εργασιακός μεσαίωνας ούτε ότι οι ερπύστριες κάποιου οδοστρωτήρα θα σαρώσουν τους εργαζόμενους. Με τα χρόνια αποδείχθηκε στην πράξη ότι η ευελιξία που προσφέρθηκε σε διοίκηση - εργαζόμενους να καθορίζουν τους όρους λειτουργίας του εργοστασίου, οδήγησε σε αύξηση θέσεων εργασίας. Οι 600 εργαζόμενοι το 2016 είναι σήμερα 900. Αυξήθηκε μέχρι και το προσωπικό στο εστιατόριο του εργοστασίου !
Επί σχεδόν μια 4ετία ως πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας στηρίζει μια σημαντική επένδυση χωρίς καμιά αναστολή για την εφαρμογή του ευέλικτου συστήματος «24 επί 7».
Το 2021 ως αρχηγός της αξιωματικής βρίσκει ότι τέτοιες ευελιξίες «δεν συνάδουν με τις βασικές αξίες της σύγχρονης κοινωνίας που οι εργαζόμενοι δούλευαν από ήλιο σε ήλιο χωρίς δικαιώματα και χωρίς δυνατότητα να αμείβονται ανάλογα με τον μόχθο και την εργατική τους δύναμη».
Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ μας επιτρέπει να θέσουμε το ίδιο ερώτημα που είχε θέσει στον Δ. Τζανακόπουλο ο κ. Τσίπρας όταν ο διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος του ανακοίνωσε την πρόθεση για την επένδυση των 300 ευρώ: Είμαστε σίγουροι ότι δε μας κοροϊδεύει;
Είμαστε σίγουροι.
Βλεπω να σε πειραζει η κυτταριτιδα των πρωιναδικων.
ΑπάντησηΔιαγραφή