Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Μιχ. Γιαννάκος (ΠΟΕΔΗΝ): Συνδέσαμε την παράλυση της νοσηλεύτριας με το εμβόλιο για να πάρει αποζημίωση

Στην παραδοχή πως η σύνδεση φαινομένου παράλυσης σε νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα με το εμβόλιο που έκανε κατά του κορονοϊού, έγινε με στόχο η εργαζόμενη να λάβει αποζημίωση προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, στον απόηχο της εισαγγελικής παρέμβασης που διατάχθηκε σε βάρος του για διασπορά ψευδών ειδήσεων.
Αναλυτικότερα, ο κ. Γιαννάκος μιλώντας εκ νέου για το περιστατικό, ξεκαθάρισε πως «είμαστε υπέρ του εμβολίου και το φωνάζουμε. Αλλά αν δεν το συνδέσουμε με το εμβόλιο, η νοσοκόμα δε θα πάρει αποζημίωση και έχει δύο παιδάκια»...
Υπενθυμίζεται πως το μεσημέρι της Πέμπτης, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ υποστήριξε, επικαλούμενος ιατρούς της Κέρκυρας, ότι η παράλυση επήλθε μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού και μίλησε για ένα σπάνιο σύνδρομο που παρουσιάζεται μία φορά ανά 400.000 περιπτώσεις.
Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την άμεση παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο Μιχάλης Γιαννάκος προέβη σε διασπορά ψευδών ειδήσεων, αφού εμφανίστηκε βέβαιος πως η παράλυση οφείλεται στο εμβόλιο, πριν να υπάρξει σχετικό πόρισμα από τους γιατρούς.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί ούτε εξακριβωθεί αν η παράλυση της νοσηλεύτριας στα κάτω άκρα συνδέεται με το εμβόλιο.
Υπενθυμίζεται πως η νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, παρέλυσε από το αυτοάνοσο νευρολογικό σύνδρομο Guillain-Barre αφότου έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου.
Στη συνέχεια η 40χρονη νοσηλεύτρια μητέρα δύο παιδιών υπεβλήθη σε αξονική, η οποία ήταν καθαρή κι εξετάζεται περαιτέρω από τους γιατρούς προκειμένου να δουν τι έχει συμβεί. Παράλληλα λαμβάνει ειδική θεραπεία.


Οι οδηγίες του αμερικανικού CDC για το σύνδρομο Guillain - Barre


Το Αμερικανικό CDC συστήνει ότι οι άνθρωποι που έχουν νοσήσει από guillain barre, πρέπει να εμβολιαστούν για τον κορωνοιό γιατί αν προσβληθούν μπορεί να ξανά-παρουσιάσουν το σύνδρομο GB», ενημερώνει ο καθηγητής πνευμονολογίας – εντατικής θεραπείας Θοδωρής Βασιλακόπουλος, τονίζοντας ότι το νοσοκομείο της Κέρκυρας δεν έχει νευρολογικό τμήμα και κακώς έχει κυκλοφορήσει «επίσημη διάγνωση» χωρίς να έχει γίνει από τους αρμόδιους γιατρούς.
Ωστόσο, όπως ενημερώνει η ελληνική Πνευμονολογική εταιρεία μέσω του προέδρου της Στέλιου Λουκίδη, το νοσοκομείο της Κέρκυρας έχει νευρολογικό τμήμα και νευρολόγο ο οποίος μάλιστα είναι ο θεράπων γιατρός της νοσηλεύτριας και την εξέτασε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου