Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Η αλήθεια για την “κατάληψη ελληνικού εδάφους” από τους Τούρκους στην περιοχή Μελισσοκομείο στις Φέρες

“Μόνιμη παρουσία εντός ελληνικού εδάφους έχουν καθημερινά οι Τούρκοι πάνοπλοι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας, οι οποίοι έχουν στρατοπεδεύσει στον θήλακα στη θέση Μελισσοκομείο στις Φέρες και ενισχύουν την παρουσία τους” 
αναφέρουν διάφορα ειδησεογραφικά site, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.
Τα δημοσιεύματα ισχυρίζονται ότι αρχικά εμφανίστηκαν γύρω στα 10 άτομα τα οποία είχαν τοποθετήσει σκηνή εντός του τουρκικού εδάφους και στη συνέχεια οι δυνάμεις αυτές άρχισαν να... ενισχύονται φθάνοντας τα 35+ άτομα, τα οποία μπήκαν εντός ελληνικού εδάφους, στο οποίο έχουν προχωρήσει σε αποψίλωση.
Έτσι εμφανίζεται η Τουρκία αιφνιδιαστικά να αμφισβητεί ότι το κομμάτι αυτό της γης είναι ελληνικό και να το διεκδικήσει, με de facto κατάληψή του.

“Και σήμερα αναλύσεις ,αναλύσεις για την περιοχή μας, για νησίδες στην κοίτη του Έβρου, για το Πέταλο στον Πέλπο ,για αλλαγές του ρου του ποταμού με τα πλημμυρικά φαινόμενα, δημοσιεύματα και φωτογραφίες που δεν περιγράφουν ακριβώς την πραγματικότητα και με ανακατεμένες γνώσεις και λανθασμένες πληροφορίες πλάθουν ιστορίες , σε άλλους τόπους και άλλους χρόνους .
Είναι κακό πάντως να θες να το παίξεις ειδήμων, όταν δεν ξέρεις την τοπογραφία μιας περιοχής. Ένας εξ αυτών τρομάρα του ήταν και διοικητής προκάλυψης πριν μερικές δεκαετίες . Λόγια, λόγια που μόνο εκνευρισμό και σύγχυση προκαλούν στον τοπικό πληθυσμό.
Η Ελληνοτουρκική μεθοριακή γραμμή καθορίσθηκε και περιγράφηκε στην Συνθήκη της Λωζάνης στις 24-7-1923 και τα συμβαλλόμενα μέρη έχουν συμφωνήσει και υπογράψει την οριοθέτηση με τα πρωτόκολλα της επιτροπής Διαχάραξης Ελληνοτουρκικών συνόρων στις 23-11=1926 
( Ολλανδός Συνταγματάρχης ΜΠΑΚΕΡ , Έλληνας Ταγματάρχης ΜΙΝΩΤΑΚΗΣ , Τούρκος Συνταγματάρχης ΧΑΙΛΟΥΡΑΧ ΜΠΕΗ.
Η ευθυγράμμιση του ποταμού στην περιοχή μας μετά το 1955 δεν μετέβαλε τα σύνορα, απλώς κατέστησε ανενεργές τις παλιές κοίτες, εξαιτίας των εμφράξεων που έγιναν στα σημεία που αντάμωνε το ποτάμι την Ευθυγράμμιση.
Έτσι δημιουργήθηκε το Πέταλο στον Πέπλο 8.000 στρεμ περίπου . Το μελισσοκομείο στις Φέρες 220 στρεμ περίπου , ποιο κάτω το κτήμα Μόραλη 150 στρεμ. περίπου ποιο κάτω ένα κομμάτι Τουρκικής γης στην Μαυράκανθο, 360 στρεμ περίπου και βέβαια το Αινήσιο Δέλτα 8.000 στρεμ. περίπου. (Το Αινήσιο έχει μια ιδιαιτερότητα. Η κοίτη του ποταμού που είναι και το σύνορο μας είναι ενεργή )
Στην Δ.Ε. Φερών από την Γεμιστή μέχρι και την εκβολή του Έβρου στην θάλασσα στο ποτάμι δεν υπάρχει νησίδα . Οι Τούρκοι σε ένα σημείο της παλιά κοίτης που ξεκινά από το Τσιρώζη και στην περιοχή (Μελλισοκομείο (Γκοτζά Σοβάτ) ανταμώνει την ευθυγράμμιση και όπου υπάρχει έμφραξη της παλιά κοίτης, θεωρούν ότι το σύνορο είναι ποιο μέσα προς την δική μας πλευρά . Το θέμα το χειρίζονται τα αρμόδια υπουργεία όπως εξάλλου γίνεται κάθε φορά”.

Πηγή: evros24.gr
skal 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου