Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Μητσοτάκης: «Ήρθε η ώρα εμείς οι πολιτικοί να κάνουμε τις δικές μας υπερβάσεις και να απαντήσουμε στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών»

Φωτογραφία: EUROKINISSI
Φωτογραφία: EUROKINISSI

«Αθεράπευτα αισιόδοξος» για τις προοπτικές της Ελλάδας δηλώνει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτιμώντας ότι «ήρθε η ώρα να ανοίξουμε το βήμα και να γράψουμε τη δική μας ιστορία».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε άρθρο στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», κάνει ειδική μνεία στην παρακαταθήκη της ΝΔ, σημειώνοντας ότι «έχω την τιμή και την ευθύνη να ηγούμαι μιας μεγάλης παράταξης που έκανε πράξη την εθνική συμφιλίωση και άφησε πίσω το οδυνηρό παρελθόν»...
Και συνεχίζει: «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής νομιμοποίησε το Κομμουνιστικό Κόμμα. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης συγκυβέρνησε με την Αριστερά όταν οι περιστάσεις το επέβαλαν. Ο Παύλος Μπακογιάννης πλήρωσε με τη ζωή του, το πάθος του να χτίζει γέφυρες εκεί που άλλοι ύψωναν τείχη».
«
Το να αμφισβητούν κάποιοι τη σπουδαία δημοκρατική παρακαταθήκη της Ν.Δ. είναι πολιτικά ανιστόρητοι» επισημαίνει, αφήνοντας αιχμές εναντίον της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. «Να το επιχειρούν, μιλώντας για δήθεν ακροδεξιές παρεκκλίσεις, αυτοί που συγκυβερνούν με τον Πάνο Καμμένο, είναι απλά γελοίο» σπεύδει να προσθέσει.
Αναφερόμενος στο ζήτημα της Σοβιετικής Ένωσης, μετά την άρνηση της Αθήνας να βρεθεί σε σχετική εκδήλωση της εσθονικής προεδρίας, ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζει ότι «δεν υπάρχει υψηλότερη αξία από την ελευθερία» και «γι’ αυτό κάθε μορφή Ολοκληρωτισμού που περιορίζει ελευθερίες και ασκεί μαζική βία είναι αποκρουστική».
«Η χώρα», συνεχίζει ο κ. Μητσοτάκης, «ζητά επανεκκίνηση. Πίσω από την σκοτεινή κουρτίνα της πιο βαθιάς κρίσης, πολλοί, πάρα πολλοί συμπολίτες μας αγωνίζονται, δημιουργούν. Έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν τις δικές τους προσωπικές υπερβάσεις. Ήρθε η ώρα κι εμείς οι πολιτικοί να κάνουμε τις δικές μας. Να απαντήσουμε με σαφήνεια στα πραγματικά και άμεσα ερωτήματα των πολιτών. Πως θα έρθουν οι νέες δουλειές; Πως θα μειωθεί η φορολογική επιβάρυνση; Πως δεν θα τρέχω από υπηρεσία σε υπηρεσία για κάνω τη δουλειά μου; Πως θα αποκτήσει το πτυχίο μου αξία; Πως πάω σε ένα δημόσιο νοσοκομείο και θα ξέρω ότι θα με φροντίσουν; Πως θα νιώσω ασφαλής στη γειτονιά μου;»
Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου