Δεξιά ο κ.Χρυσόγονος που απείχε από την ψηφοφορία |
Η φωνή της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Λετονή Τατιάνα Ζντανόκα.
Η Αλμπιόλ Γκουζμάν των Ποδέμος.
Ο Φοντούλης, ο Επιτήδειος και ο Συναδινός της Χρυσής Αυγής.
Ο Ράινχαρντ Μπουτικοφερ των γερμανών Πράσινων.
Ο Ματέο Σαλβίνι της Λίγκας του Βορρά.
Ο Νεοκλής Σηλικιώτης του ΑΚΕΛ...
Ο Ούντο Φόιγκτ του γερμανικού ακροδεξιού NDP.
O Παπαδάκης και ο Ζαριανόπουλος του ΚΚΕ.
Ο Μάρτιν Ζόνεμπορν του Partei, ενός γερμανικού κόμματος που σαν αντικείμενο έχει να σατιρίζει τα άλλα κόμματα.
Όλοι οι βουλευτές που αναφέρθηκαν ψήφισαν κατά της απόφασης της Ε.Ε να ζητήσει από το καθεστώς του Μαδούρο να επαναφέρει την δημοκρατική τάξη και να απελευθερώσει τους πολιτικούς κρατούμενους. Όλοι ανήκουν σε κόμματα μουσειακά, ακραία, του περιθωρίου που εκπροσωπούν ένα περιορισμένο αριθμό πολιτών στην χώρα τους χωρίς να έχουν ελπίδα να πάρουν την εξουσία. Όλοι εκτός από τρεις. Τον Δημήτρη Παπαδημούλη, τον Στέλιο Κούλογλου και την Κωνσταντίνα Κούνεβα.
Ο Παπαδημούλης, ο Κούλογλου και η Κούνεβα ήταν οι μόνοι κυβερνητικοί βουλευτές που είχαν την αμφίβολη τιμή να ψηφίσουν αρνητικά στην έκκληση της ΕΕ για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Βενεζουέλα. Και η Ελλάδα την ακόμα πιο αμφίβολη να είναι η χώρα που ανάμεσα σε 35 περίεργους του ευρωκοινοβουλίου που ψήφισαν αρνητικά να έχει οκτώ μέλη τριών διαφορετικών κομμάτων. Κάτι που δείχνει πόσο μεγάλη απόκλιση έχει η ελληνική πολιτική από την αντίστοιχη των άλλων ευρωπαϊκών κρατών και να αποφασίσουμε ότι το μικρό χωριό γαλατικό χωριό του Αστερίξ είναι καλό για τα κόμιξ αλλά όχι για μια σοβαρή χώρα που θέλει να χαράσσει πολιτική.
Από το ταξίδι του Παππά στην Βενεζουέλα, από την μάχη του Παπαδημούλη να μην περάσει το ψήφισμα της Ε.Ε είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπληρώνει υποχρεώσεις στο καθεστώς του Μαδούρο. Δεν το αφήνει να υπονοηθεί αλλά το φωνάζει. Προτιμάει να κάνει την Ελλάδα σύμμαχο με κάθε περίεργο, απολιθωμένο ή βλαμμένο του κοινοβουλίου από το να πάει κόντρα σε οτιδήποτε μπορεί να ενοχλήσει τον Μαδούρο. Τον ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που ενδιαφέρει είναι να ξαναφέρει την Ελλάδα στο παρελθόν. Στην δεκαετία του ’40.
Ετσι ο πρόεδρος της Επιτροπής Φιλίας με την Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενουζέλας αγλαός Τριντάφυλλος Μηταφίδης, συνοδευόμενος από το μέλος του ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη και την λαμπάδα συνέπειας Φωτεινή Βάκη επισκέφθηκαν τον Χώρο Ιστορικής Μνήμης 1941-44 στην οδό Κοραή, στην Αθήνα.
Το μόνο που είχε να πει ήταν «επιδίωξή μας είναι όλο και περισσότεροι άνθρωποι και ιδιαίτερα νέοι να επισκεφθούν τα υπόγεια για να «ακούσουν» τους τοίχους να αφηγούνται τις ιστορίες των ανθρώπων της κατοχής». Πάντα στον ρυθμό της επικαιρότητας, με τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη να κλείνει τα μάτια στις δολοφονίες της χώρας που στηρίζει προσπαθώντας να παρασύρει όσοι περισσότερους μπορείς στον απολιθωμένο κόσμο του.
Του Αντώνη Πανούτσου
www.liberal.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου