Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Η Κάλπικη Αξιοπιστία της Eurostat (Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας), της κ. Ζωής Γεωργαντά

Σχετική εικόνα
Παρά τις συγκεκριμένες και αναλυτικά θεμελιωμένες περιγραφές του πραγματικού γεγονότος της ψευδούς διόγκωσης των μεγεθών του δημοσίου χρέους και ελλείμματος του 2009 διαμέσου της κατάφορης παραβίασης των Εθνικών και Ευρωπαϊκών Κανονισμών για την μέτρηση των μεγεθών αυτώνμάλιστα εις βάρος της χώρας μας κατ’ εξαίρεση ανάμεσα σε όλες τις άλλες χώρες της ΕΕ – γεγονός που δείχνει αναμφισβήτητο δόλο – υπάρχουν ακόμα αυτοί που επιμένουν να αρνούνται ότι η Γή δεν είναι επίπεδη...

Το μοναδικό επιχείρημά τους επί επτά χρόνια τώρα επαναλαμβάνεται ως κασέτα σε σπασμένο μαγνητόφωνο: η Eurostat έχει εγκρίνει την αξιοπιστία των μεγεθών αυτών, άρα δεχόμαστε το πίστευε και μη ερεύνα. Βέβαια πίσω από αυτό το ανεγκέφαλο επιχείρημα, κρύβονται διαφόρων ειδών προσωπικά συμφέροντα
Πόσο όμως αξιόπιστη είναι η Eurostat, αν όχι και διεφθαρμένη όπως θα δούμε παρακάτω, ώστε να υπάρχουν ακόμα Έλληνες και μάλιστα Βουλευτές που δέχονται όσα απλώς ισχυρίζεται η Eurostat χωρίς ουδεμία θεμελίωση των ισχυρισμών της – γεγονός που υποκρύπτει τουλάχιστον δόλο εκ μέρους της; Είναι τόσο αφελείς ή συμβαίνει κάτι άλλο; Υπενθυμίζω τί απεκαλύφθη το 2003-2004, εποχή κατά την οποία η Eurostat μας κόλλησε υβριστικά το περίφημο GreekStatistics:
Τα Ευρωπαϊκά ΜΜΕ με πηχυαίους τίτλους μιλούσαν για το Eurostat scandal (το σκάνδαλο της Eurostat), The EUs dark hour (Η σκοτεινή ώρα της ΕΕ), EU fraud – a billion-dollar bill (Διαφθορά στην ΕΕ – λογαριασμός ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων), Paralysis at the heart of Europe (Παράλυση στη καρδιά της Ευρώπης), και δημοσιεύτηκαν τότε διεθνώς μια σειρά άρθρων με πολύ ενδιαφέρουσες παρόμοιες ανακοινώσεις.
Αναφέρομαι περιληπτικά σε ό,τι ανέφερε το BBC της εποχής (25/9/2003), κυρίως στις παραπάνω σελίδες:
  • Η «αξιόπιστη» Eurostat χρησιμοποιούσε διπλό λογιστικό σύστημα και διοχέτευε τεράστια χρηματικά ποσά σε μυστικούς τραπεζικούς λογαριασμούς.
  • Οι ελεγκτές ανακάλυψαν ότι η αξία αρκετών συμβολαίων που εκδόθηκαν από την Eurostat ήταν τεχνηέντως διογκωμένα όπως ακριβώς και το δημόσιο χρέος και έλλειμμα του 2009, ενώ άλλα συμβόλαια δεν υπήρχαν καθόλου, όπως ακριβώς έριξαν δεκάδες δισεκατομμυρίων ανύπαρκτα ποσά στο δημόσιο χρέος της χώρας μας.
  • Πειθαρχικές διώξεις έλαβαν χώρα κατά του Γενικού Διευθυντή και ανώτερων στελεχών της Eurostat, και αναζητήθηκαν ευθύνες και από την Κομισιόν που είναι ο προϊστάμενος Οργανισμός της Eurostat.
  • Οι ελεγκτές βρήκαν περίπου 400 συμβόλαια που είχαν υπογραφτεί με τον τρόπο αυτό από την Eurostat και εντόπισαν 5 εκατομ. ευρώ που «είχαν χαθεί». Ασφαλώς η Eurostat αρνήθηκε τις κατηγορίες, αλλά οι ελεγκτές εντόπισαν «a total lack of an audit trail» (έλλειψη απουσίας ιχνών) που καθιστούσε αδύνατον το εντοπισμό των λογαριασμών στους οποίους είχαν σταλεί τα χρήματα των Ευρωπαίων πολιτών, μεταξύ των οποίων και των Ελλήνων.
  • Οι σχετικές Εκθέσεις των ελεγκτών περιείχαν μαρτυρία ότι μία εταιρεία, η Eurocost, χάλκευσε, αλλοίωσε τους λογαριασμούς της και δεν πλήρωσε 700.000 ευρώ στην επίσημη Eurostat, όπως έπρεπε. Ασφαλώς οι 700.000 ευρώ θα μπήκαν σε κάποιο προσωπικό λογαριασμό.
  • Λίγο λιγότερα από μισό εκατ. ευρώ ανευρέθησαν από την Eurostat κατά τις συναλλαγές της με μια άλλη εταιρεία, την CESD Communautaire.
  • To σκάνδαλο το 2003-2004 ήταν το δεύτερο μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς μετά το 1999 που όλοι, και οι 20 Επίτροποι της Κομισιόν αναγκάστηκαν σε παραίτηση στις 15 Μαρτίου 1999. Το 2003 ο Γενικός Διευθυντής της Eurostat, κ. Franchet, και δύο άλλα ανώτερα στελέχη της αναγκάστηκαν σε παραίτηση για διαφθορά.
  • Πιστεύεται ότι η διαφθορά και ο παράνομος χρηματισμός των στελεχών της Κομισιόν και της Eurostat ξεκίνησε το 1989 και υπάρχουν αποδείξεις ότι συνεχίστηκε και το 2002.
  • Μέχρι και λαθρεμπόριο τσιγάρων γινόταν που στέρησε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τις χώρες-μέλη της ΕΕ. Επίσης, ανακαλύφθηκε ότι 1,5 εκατ. λίτρα οινοπνευματωδών ποτών ήταν αντικείμενο λαθρεμπορίου με ετικέτες τοματοπολτού!
Αυτή ήταν και είναι η Κομισιόν/Eurostat, και για τον λόγο αυτό τρέμει την καταδίκη του ο κ. Ράντερμάχερ, που έχει σήμερα την θέση του Franchet, τρέμει για τις δικαστικές αποκαλύψεις της ψευδούς διόγκωσης του χρέους και του ελλείμματος της χώρας μας για το 2009, και ζητά επίμονα, αυτός και η Κομισιόν να σταματήσει η δίωξη του Γεωργίου, για τον οποίο δεκάρα δεν δίνει, κατά την γνώμη μου, αυτό που τον νοιάζει είναι η αφεντιά του και η αφεντιά κάποιων άλλων στις Βρυξέλλες, το Λουξεμβούργο και την Φρανκφούρτη.
Είναι αναμφισβήτητο και υπάρχουν στοιχεία ότι στην διάπραξη των εγκλημάτων του Γεωργίου ενάντια στην χώρα μας ηθικός αυτουργός ήταν η Eurostat, η Κομισιόν, και η τότε ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, και ας κόπτεται ο κ. Γεώργιος Α. Παπανδρέου για το αντίθετο. Οι υποστηρικτές του κ. Α. Γεωργίου ισχυρίζονται ότι από τις 9/11/2010, ημερομηνία της παράνομης διαβίβασης σ’ αυτή της ψευδούς βεβαίωσης του υπέρογκου δημοσίου ελλείμματος και χρέους του 2009, η Eurostat δεν εκφράζει επιφυλάξεις για τα Ελληνικά στοιχεία: εδώ ισχύει το Ελληνικό γνωμικό «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει». Δηλαδή, τα χαλκευμένα στοιχεία τα υπαγόρευσε η Eurostat, η οποία κατόπιν τα ενέκρινε!
Εξάλλου, πόσο αξιόπιστος μπορεί να είναι ένας διεφθαρμένος Οργανισμός;
Άλλα ερωτήματα που τίθενται σχετικά με την αξιοπιστία της Eurostat είναι τα εξής:
  • Πόσο αξιόπιστη μπορεί να είναι η Eurostat όταν η ίδια δεσμεύεται και μετά από έξι μήνες αθετεί; Συγκεκριμένα, η Eurostat εξαπάτησε τις χώρες της ευρωζώνης τον Απρίλιο 2010 για να δεχθούν να καταβάλουν 80 δισεκ. ευρώ ως βοήθεια στην Ελλάδα με το Πρώτο Μνημόνιο, δεσμευόμενη ότι το τελικό έλλειμμα της Ελλάδος για το 2009 δεν θα αυξανόταν περισσότερο από 0,5% (από το 13,6%) καθόσον, όπως δήλωσε, είχε προβεί σε ενδελεχή έλεγχο των Ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων επί ένα εξάμηνο. Στην συνέχεια, μετά ένα μόνο εξάμηνο, πέταξε αυτή της την δέσμευση στο καλάθι των αχρήστων.
  • Πόσο αξιόπιστη μπορεί να είναι η Eurostat όταν στο πριν του 2010 διάστημα, έθετε «επιφυλάξεις» στην Ελλάδα για αναθεωρήσεις μερικών εκατομμυρίων ευρώ, ενώ, από τον διορισμό του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και μετά, δεν ενοχλείται από δισεκατομμύρια και δεκάδες δισεκατομμυρίων ευρώ αναθεωρήσεις των στοιχείων; Ιδού δύο παραδείγματα:
(α) Τον Οκτώβριο του 2013 διαβιβάζεται δεύτερη πρόβλεψη ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης (ΓΚ) για το 2013 ίση με -3,886 δισεκ. ευρώ (2,1% του ΑΕΠ) και μετά ένα εξάμηνο, τον Απρίλιο 2014 το έλλειμμα της ΓΚ του 2013 αναθεωρείται στο 23,109 δισεκ. ευρώ (12,7% του ΑΕΠ). Το ίδιο έχει γίνει και το 2014. Οι γιγαντιαίες αυτές αναθεωρήσεις δεν έχουν «επιφυλάξεις» ή «αστεράκια».
(β) Ιδού οι άνευ «επιφυλάξεων» διαδοχικές αναθεωρήσεις του πλεονάσματος των ΝΠΔΔ για το έτος 2009: απόκρυψη 2 δισεκ. ευρώ πλεονάσματος των ΝΠΔΔ.
Αναθεωρήσεις Πλεονάσματος(+)/Ελείμματος(-) ΝΠΔΔ για το έτος 2009
Δήλωση Υπερβολικού Ελλείμματος

Δηλωθέν από την ΕΛΣΤΑΤ πλεόνασμα ΝΠΔΔ (εκατ ευρώ)
Ημερομηνία: 9/11/2010
125
Ημερομηνία: 13/04/2011
650
Ημερομηνία: 12/10/2011
2.020
Ημερομηνία: 18/04/2012
2.119
Ημερομηνία: 08/10/2012
2.120
Ημερομηνία: 09/04/2013
2.120
Ημερομηνία: 09/10/2013
2.127

  • Οι μη-επιφυλάξεις της Eurostat δεν έχουν νομική βάση καθόσον στην περίπτωση αυτή η Eurostat δεν εκφράζει κρίση, απλώς αποδέχεται την βεβαίωση/πιστοποίηση της μονοπρόσωπης ΕΛΣΤΑΤ. Αυτό επιβεβαιώνεται και στην Απόφαση 2497/2013 του ΣτΕ (σελ.16), το οποίο απορρίπτει την μη-επιφύλαξη της Eurostat για την ένταξη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στην Γενική Κυβέρνηση (ΓΚ = Δημόσιο), ως μη νομικά αποδεκτή. Καταλήγει δε το ΣτΕ ότι το Μέγαρο Μουσικής δεν έπρεπε να ταξινομηθεί στην ΓΚ, όπως έπραξε η μονοπρόσωπη ΕΛΣΤΑΤ η οποία επιπλέον αγνόησε την εμπεριστατωμένη Απόφαση του ΣτΕ.
  • Ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου, καθώς και οι υποστηρικτές του, επανειλημμένα επικαλούνται την Έκθεση της Eurostat της 8-1-2010 [COM(210) final] για να καυτηριάσουν το «κακό» παρελθόν της ΕΛΣΤΑΤ ως ΕΣΥΕ (Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδας), καθώς και για υβρίσει τον κ. Ν. Στρόμπλο (κύριο μάρτυρα κατηγορίας) που ήταν τότε Διευθυντής Εθνικών Λογαριασμών. Όμως, στην σελ. 27 της Έκθεσης, η Eurostat στηλιτεύει την ομάδα Παπακωνσταντίνουμέλος της οποίας είναι και ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, με τις εξής αποκαλύψεις επί λέξει:
«Στην ανακοίνωση ΔΥΕ (Διαδικασία Υπερβολικού Ελλείμματος) της 21 Οκτωβρίου 2009, ένα ποσό 2,5 δις ευρώ προστέθηκε στο κυβερνητικό έλλειμμα του 2008 επιπροσθέτως των 2,3 δις ευρώ. Σύμφωνα με τις Ελληνικές Αρχές, αυτό έγινε με απευθείας εντολή του Υπουργείου Οικονομικών, παρά το γεγονός ότι το πραγματικό συνολικό ποσό των νοσοκομειακών οφειλών είναι ακόμα άγνωστο, ότι δεν υπήρχε δικαιολόγηση για να επιρριφθεί το ποσό αυτό μόνο στο 2008 και όχι και σε προηγούμενα χρόνια, και ότι η ΕΣΥΕ (σήμερα ΕΛΣΤΑΤ) εξέφρασε ρητώς την αντίθεσή της προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και προς το Υπουργείο Οικονομικών για αυτό το ζήτημα. Αυτό πρέπει να θεωρηθεί ως λάθος μεθοδολογική απόφαση που πάρθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους»
Αυτά τα 2,5 δισεκ. ευρώ ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ σε συνεργασία με την Eurostat τα ενέταξε στο 2009.
Σε επόμενο άρθρο θα μιλήσουμε για την τεραστίων διαστάσεων ψευδή διόγκωση του δημοσίου χρέους και ελλείμματος του 2009 και την ζημία των 210 δισεκ. ευρώ που προκλήθηκε στο Ελληνικό Κράτος από την ψευδή διόγκωση που αποτελεί πλαστογραφία δημοσίου εγγράφουόπως ακριβώς διαπίστωσε και η Απόφαση 1331/1-8-2016 του Συμβουλίου του Α.Π.και ουδόλως αποτελεί παρέμβαση της Δικαιοσύνης στα δημοσιονομικά της χώρας μας, όπως προσπαθούν να παραπλανήσουν οι υποστηρικτές της επιβολής από την Γερμανία του χρεοστασίου και της απίστευτης παράλογης λιτότητας στην ταλαιπωρημένη χώρα μας. ΖΓ/18-3-2017
www.newdemocracy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου