Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Ευκαιρία στο παρά πέντε, 4ο μνημόνιο ή Grexit;

Tο 2017 θα είναι η πιο κρίσιμη περίοδος για την Ελλάδα σημασίας ανάλογης με το 2012

Ένα μεγάλο σχέδιο δύο φάσεων φαίνεται ότι έχει επεξεργαστεί η πολιτική ελίτ της Ευρώπης, οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών, η Γερμανία, σε γνώση της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και του αμερικανικού παράγοντα...
Με βάση κορυφαίο θεσμικό παράγοντα που μίλησε στο bankingnews και είναι ΣΕ ΘΕΣΗ να γνωρίζει ευρύτερα σχέδια των τεχνοκρατών της Ευρώπης επισήμανε τα εξής «είναι προφανές ότι το 2017 θα είναι η πιο κρίσιμη περίοδος για την Ελλάδα σημασίας ανάλογης με το 2012.
Γιατί;
Οι ευρωπαίοι έχουν αποφασίσει να δώσουν μια ακόμη ευκαιρία – τελευταία ευκαιρία – στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα γνωρίζει ότι διαθέτει μια μόνο και τελευταία ευκαιρία.
Σε αυτή την ευκαιρία που θα δοθεί θα περιλαμβάνεται και λύση για το χρέος.
Συγκεκριμένα στόχος των ευρωπαίων είναι ακόμη και τον Δεκέμβριο του 2016 να υπάρχει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα τόσο των μέτρων για το χρέος όσο και τις χρονικές φάσεις που θα υλοποιηθούν.
Όλοι έχουν συμφωνήσει ότι αρχικά θα τεθεί ένα πλαίσιο, οι βασικές δράσεις για το χρέος θα παρθούν μετά τις γερμανικές εκλογές.
Μετά τις γερμανικές εκλογές θα εξεταστεί η τελική λύση για το χρέος και το τέταρτο μνημόνιο καθώς πολλοί συνδυάζουν το 4ο μνημόνιο με την οριστική λύση για το χρέος.
Η Ευρώπη είναι αποφασισμένη να στηρίξει την Ελλάδα στο πλαίσιο της τελευταίας ευκαιρίας.
Το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει ακόμη στο πρόγραμμα, θα χρειαστεί μια μεγάλη περίοδος αφομοίωσης των νέων δεδομένων και ίσως χρειαστεί πολύς χρόνος μέχρι να αποφασιστεί η τύχη του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
Οι ευρωπαίοι ζητούν η δεύτερη αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος να ολοκληρωθεί το αργότερο έως τα τέλη Νοεμβρίου του 2016, ώστε αρχές Δεκεμβρίου να ανοίξει το ζήτημα του ελληνικού χρέους.
Η ΕΚΤ στις 8 Δεκεμβρίου του 2016 θα πάρει αποφάσεις για επέκταση και παραμετροποίηση του πλαισίου ποσοτικής χαλάρωσης και θα αφήσει παράθυρο και για την Ελλάδα σε επόμενη φάση.
Η πρώτη φάση της τελευταίας ευκαιρίας περιλαμβάνει και μια ρήτρα να μην ενεργοποιηθεί ο κόφτης δαπανών που σημαίνει ότι η Ελλάδα θα υλοποιεί το πρόγραμμα στρατηγικής με αποτελεσματικό τρόπο.
Εάν συμβούν όλα αυτά, δηλαδή οι εξελίξεις είναι θετικές, τότε δεν θα υπάρξει plan B.

Τι θα περιλαμβάνει το plan B;
Ούτε ο κίνδυνος του Grexit και της δραχμής έχει αποφευχθεί, ούτε του 4ου μνημονίου που εκ των πραγμάτων θα οδηγήσει σε κρατικοποίηση τις τράπεζες.
Το plan B περιλαμβάνει δύο επιλογές ένα τέταρτο μνημόνιο με κρατικοποίηση τραπεζών και θεραπεία σοκ της οικονομίας με μέτρα που θα ληφθούν όλα μια και έξω ή Grexit με την χορήγηση ενός bonus όπως τα 50 δισεκ. του Schaeuble (Γερμανός ΥΠΟΙΚ)
Τι σημαίνει 4ο μνημόνιο και κρατικοποίηση τραπεζών;
Η πιθανότητα του 4ου μνημονίου έχει αυξηθεί κατακόρυφα.
Το 4ο μνημόνιο θα είναι απόρροια της «λύσης» για το χρέος.
Θα δώσουν λύση τύπου διευθέτησης και θα διασφαλιστούν ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει στον δρόμο της ομαλότητας με 4ο μνημόνιο που θα συνδεθεί με τις τράπεζες οι οποίες θα οδηγηθούν σε κρατικοποίηση και αλλαγές εκ νέου στις διοικήσεις των τραπεζών.
Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι διοικήσεις των τραπεζών σήμερα Οκτώβριος 2016 να είναι μεταβατικές καθώς σε 1 με 1,5 χρόνο από τώρα εφόσον υπάρξει κρατικοποίηση θα οδηγηθούν σε παραιτήσεις.
Η κρατικοποίηση των τραπεζών θα συντελεστεί μέσω της αναβαλλόμενης φορολογίας, οι τράπεζες θα εγγράψουν ζημίες καθώς θα ακολουθήσουν θεραπεία σοκ για τα προβληματικά δάνεια.
Οι ζημίες αυτές θα κεφαλαιοποιηθούν έναντι του αναβαλλόμενου φόρου, οι τράπεζες θα υποχρεωθούν να εκδώσουν μετοχές υπέρ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Από πού θα βρει τα κεφάλαια το ΤΧΣ από το 4ο μνημόνιο και επειδή θα αποκτήσει μετοχές των τραπεζών θα ξεπεραστεί ο σκόπελος του bail in.
Πηγή: www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου