Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Σε τεντωμένο σχοινί η συνάντηση Μητσοτάκη-Τσίπρα

Σε τεντωμένο σχοινί η συνάντηση Μητσοτάκη-Τσίπρα - Pager ImageΜε στόχο την συναίνεση το πρώτο τετ α τετ κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης λέει η κυβέρνηση
-«Εθιμοτυπική» χαρακτηρίζει την συνάντηση ο Μητσοτάκης

Την στρατηγική τους θα ξεδιπλώσουν σήμερα το απόγευμα κατά την πρώτη συνάντηση μεταξύ τους, Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ασφαλιστικό, διοικητική μεταρρύθμιση, στελέχωση ΕΣΡ, προσφυγικό, σχέσεις με ΕΕ, εκλογικός νόμος και συνταγματική αναθεώρηση αναμένεται να βρεθούν στην ατζέντα...

των δύο ανδρών που πίσω από την ισχυρή επικοινωνιακή μάχη που καλούνται να δώσουν θα επιδιώξουν να διατηρήσουν τις δύσκολες ισορροπίες στην επαφή τους.
Στο πλαίσιο αυτό, είναι βέβαιο ότι στην κατ΄ ιδίαν συνάντηση θα τεθούν τα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, όπως είναι το Ασφαλιστικό, η διοικητική μεταρρύθμιση, καθώς και η στελέχωση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, που αποτελούν αντικείμενα έντονων αντιπαραθέσεων, αλλά και το οικονομικό πρόγραμμα και το προσφυγικό που άπτονται των σχέσεων της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης αναμένεται να γίνουν διερευνητικές συζητήσεις για το ζήτημα του εκλογικού νόμου, που έχει ανοίξει με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, αλλά και για τη συνταγματική αναθεώρηση που προτάσσεται από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Από το επιτελείο του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος θα περάσει το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου στις 15.00, η επαφή με τον κ. Τσίπρα μάλλον υποβαθμίζεται, αφού χαρακτηρίζεται «εθιμοτυπική», αλλά στη διάρκεια της, όπως σημειώνουν συνεργάτες του, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα παραλείψει να εκφράσει την «ανησυχία του για την πορεία της χώρας».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο για «αλά καρτ» συναίνεση με την κυβέρνησης και το μόνο ζήτημα το οποίο εξαιρεί είναι η διαδικασία για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, για το οποίο θα καλέσει τον πρωθυπουργό να συμφωνήσουν τα δύο μεγάλα κόμματα να ψηφίσουν από κοινού τα άρθρα που θα χρειαστούν αναθεωρητέα έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η αλλαγή τους στην επόμενη Βουλή με την απόλυτη πλειοψηφία των 151 βουλευτών και όχι με την ενισχυμένη των 180.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου