Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Οι συνωμοσίες για το Βατοπέδι που έριξαν τον Κ. Καραμανλή


Καθ' όλη τη διάρκεια του θέρους (σσ εννοεί το 2008) ένας ετερόκλητος συνδιασμός επιχειρηματικών, δικαστικών, πολιτικών και διπλωματικών δυνάμεων προετοίμαζε στο παρασκήνιο με μεθοδικότητα και μυστικότητα μία αριστοτεχνική επιχείρηση με στόχο την αποσταθεροποίησή του.

Όλα ξεκίνησαν από την απαίτηση ενός επιχειρηματία, μιντιάρχη να εκκαθαριστούν οι δικαστικές του εκκρεμότητες.
Σε συνάντηση που είχε ο μιντιάρχης αυτός με υπουργό της κυβέρνησης, στο Ζάππειο, ζήτησε τη συνδρομή του για να “ καθαρογραφούν “ οι δικαστικές αποφάσεις που τον αφορούσαν και καθυστερούσαν, ώστε να λήξει η ταλαιπωρία του.
Ο αξιωματούχος τού απάντησε ότι θα ενεργήσει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και τηλεφώνησε στον υπουργό Δικαιοσύνης Σωτήρη Χατζηγάκη για να πληροφορηθεί τι ακριβώς συνέβαινε...


Ο ευπατρίδης Θεσσαλός πολιτικός το έψαξε και βρέθηκε προ εκπλήξεως:
“ Τι είναι αυτά που μου λέτε για “καθαρογραφές αποφάσεων”; Ο άνθρωπος έχει δικαστικές εκκρεμότητες με ουρά!” απάντησε στον έκπληκτο συνάδελφό του.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση. 

Ο μιντιάρχης, απογοητευμένος από την εξέλιξη, ορκίστηκε ότι θα αντιδράσει και άρχισε να αναζητά τον τρόπο, πριν οι δικαστικές εκκρεμότητές του έρθουν πάλι στην επιφάνεια.

Πίσω του, όμως όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, στοιχίστηκαν για δικούς τους λόγους εντελώς διαφορετικούς και άλλες δυνάμεις:
Πολιτικοί από όλο το πολιτικό φάσμα, οι οποίοι ήθελαν να φύγει από την ατζέντα της ΔΕΘ η υπόθεση Siemens, γιατί έβλαπτε τα μελλοντικά τους σχέδια
Μεγαλοεπιχειρηματίες, οι οποίοι κρατούσαν μανιάτικο στον Καραμανλή για κάποιες αποφάσεις του 2004 στο χώρο της ενέργειας.
Λειτουργοί από το χώρο της δικαιοσύνης, για δικούς τους προσωπικούς λόγους, άσχετους με την πολιτική.

Κα βεβαίως, αλλοδαπές δυνάμεις από το διπλωμάτικό σώμα, για λόγους που μπορεί να αντιληφθεί κανείς, διαβάζοντας τα προηγούμενα κεφάλαια του βιβλίου.
Θα μπορούσαμε άνετα να χαρακτηρίσουμε το μέτωπο αυτό ως... “ 'Ενωση Δυσαρεστημένων”.

Κέντρο των επιχειρήσεων ήταν το Άγιο Όρος και η ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής, στην οποία, όλως τυχαίως το ΠΑΣΟΚ διοργάνωσε το Συμπόσιο της Σύμης.

Ο Παπανδρέου δε μετείχε εμφανώς σ' αυτά τα παιχνίδια!

Ήταν πολύ έμπειρος για να κάνει ένα τέτοιο λάθος. Ήξερε όμως! Γι' αυτό και κατά τη διάρκεια σύσκεψης με κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΞ στην Ουρανούπολη της Χαλκιδικής, στις 13/07/200, δήλωσε υπαινικτικά πολύ πριν ξεσπάσει το Βατοπέδι:
“ Το έργο της ΝΔ, των τελευταίων τεσσάρων ετών, δεν ήταν τίποτε άλλο από αγοραπωλησίες. Η κυβέρνηση αγοράζει και πωλεί δημόσια περιουσία και κάποιοι ωφελούνται! “

Σε πιο κλειστό κύκλο ήταν πιο αποκαλυπτικός.

Προέβλεψε με σιγουριά ότι “ ο Καραμανλής είναι τελειωμένος!” Ήξερε λοιπόν...

Τι συνέβαινε στο παρασκήνιο;
Πρώτος ανέβηκε στο Άγιο Όρος ο μιντιάρχης. Μαζί του ήταν συνεργάτες του και ένας φίλος, υπουργός των πρώτων κυβερνήσεων του Ανδρέα... Πήγε στο Βατοπέδι, αναζήτησε τον Εφραίμ, τελικώς μίλησε με άλλο μοναχό. Έπειτα επισκέφθηκε άλλη μονή (λέγεται την Ιβήρων). Αφού συγκέντρωσε τις πληροφορίες που αναζητούσε, ρίχτηκε στο κυνήγο του εντοπισμού των επίμαχων συμβολαίων, Δημοσίου- Μονής. Κίνησε γη και ουρανό σε όλα τα υποθηκοφυλακεία της χώρας για την ανακάλυψή τους.

Έπειτα όμως, ανέβηκαν στο Όρος και τρία ακόμη πρόσωπα – έκπληξη: υψηλόβαθμος διπλωμάτης, διαπιστευμένος στην Ελλάδα από χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, με οικογενειακή καταγωγή από την Ασία και δυο λειτουργοί από τον ευρύτερο χώρο της δικαιοσύνης.

Οι τρεις τους συνατήθηκαν μυστικά με τον ηγούμενο μιας μονής “ ανταγωνιστικής προς το Βατοπέδι. Έναν τύπο σκοτεινό, που ποτέ δεν κοιτούσε στα μάτια τους συνομιλητές του. Το τι ελέγχθη σε εκείνη τη συνάντηση είναι άγνωστο.

Για την ιστορία πάντως αναφέρω ότι λίγους μήνες αργότερα οι Μονές του Αγίου Όρους Μεγίστης Λαύρας, Ιβήρων και Παντοκράτορος ζήτησαν εγγράφως από τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο την αποστολή εξαρχίας στο Βατοπέδι για να εξεταστούν σε βάθος οι δραστηριότητες της Μονής.


Ο υψηλόβαθμος διπλωμάτης πάντως,ο οποίος μετέβη πρώτος στο Άγιο Όρος, είχε αρχίσει να επιδεικνύει ασυνήθιστη κινητικότητα από τις αρχές του 2008. Αναζήτησε αρχικά πληροφορίες για το Βατοπέδι από δημοσιογράφους της Βόρειας Ελλαδας και αμέσως μετά ανέθεσε σε έμπιστο δικηγόρο των Αθηνών την αποστολή να μετάσχει και εκείνος στο “ σαφάρι” της αναζήτησης των συμβολαίων Δημοσίου- Μονής

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ- OFF THE RECORD
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΤΤΑΚΗΣ


newdemocracy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου