Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Προσφυγικό: «Την κρίσιμη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι τη βάλαμε εμείς»!


«Πολλοί στην κυβέρνηση θεωρούν ότι βρίσκονται σε μια ΜΚΟ και όχι ότι… κυβερνούν. 

Η ιδεοληψία οδηγεί αλλού, αυτό είναι στην ουσία αυτοκατάργηση του κράτους. 

Πώς θα νιώσει ο πολίτης την αίσθηση ότι εδώ υπάρχει κράτος και υπάρχουν υπηρεσίες που παρακολουθούν και είναι σε θέση να προλάβουν καταστάσεις, όπως του Παρισιού, όταν ο υπουργός λέει ότι δεν γνωρίζει αν οι υπηρεσίες παρακολουθούν υπόπτους για τρομοκρατία;…»

«Την κρίσιμη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι τη βάλαμε εμείς. Δεν θέλω να κάνω...
μικροπολιτική εναντίον της κυβέρνησης, αλλά το «κλείνουμε τα κέντρα κράτησηςγκρεμίζουμε τον φράχτη στον Έβρο και ανοίγουμε σύνορα», αυτό κινητοποίησε τους μηχανισμούς του τουρκικού κράτους, οι οποίοι με τη σειρά τους κινητοποίησαν τους μηχανισμούς των λαθροδιακινητών και φέτος θα ξεπεράσουμε τις 700 χιλιάδες εισόδους (προσφύγων). Αν όντως θέλουμε να διαλύσουμε την Ελλάδα και το ελληνικό κράτος, αυτό δεν είναι υπόθεση μιας ομάδας ανθρώπων, να γίνει συζήτηση και διάλογος, να το αποφασίσει ο λαός και να το κάνουμε» είπε στον Alpha 989 ο συγγραφέας-αρθρογράφος Σάββας Καλεντερίδης.

http://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=72993
Αναφερόμενος στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα στον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, είπε πως «οι ιδεοληψίες και η λογική ΜΚΟ οδηγούν τη χώρα σε διάλυση. Πιστεύω ότι αυτό δεν είναι υπόθεση μιας ομάδας, αλλά πρέπει να είναι απόφαση όλων των Ελλήνων, αν θέλουν οι Έλληνες να αυτοκτονήσουν και να διαλύσουν την Ελλάδα, να γίνει ανοικτός διάλογος. Πολλοί στην κυβέρνηση θεωρούν ότι βρίσκονται σε μια ΜΚΟ και όχι ότι κυβερνούν ένα κράτος και μια χώρα. Η ιδεοληψία οδηγεί αλλού, αυτό είναι στην ουσία αυτοκατάργηση του κράτους. Είπε ο υπουργός ότι δεν ξέρει αν παρακολουθούνται ύποπτοι για τρομοκρατία. Πώς θα νιώσει ο πολίτης την αίσθηση ότι εδώ υπάρχει κράτος και υπάρχουν υπηρεσίες που παρακολουθούν και είναι σε θέση να προλάβουν καταστάσεις, όπως του Παρισιού»;

«Από όπου και να πέρασε (ο τρομοκράτης που πέρασε από τη Λέρο) που αιματοκύλησε το Παρίσι, η αφετηρία είναι η Τουρκία και κανείς δεν μιλάει για αυτό. Επειδή είμαστε χώρα εισόδου, η Τουρκία χρησιμοποίησε το προσφυγικό και το μετέτρεψε σε μια πυρηνική βόμβα που κρατά στα χέρια της και εκβιάζει τους πάντες για να υποχρεώσει την Ευρώπη να δώσει ανταλλάγματα, για να περιορίσει και να ελέγξει τις ροές, όπως έκανε μέχρι τις αρχές του έτους. Αλλά δεν περιορίζεται μόνο σε υλικά ανταλλάγματα, θέλουν και στο Κυπριακό ανταλλάγματα, επιδιώκουν και μια μουσουλμανική κοινότητα στην Ελλάδα – μια 5η φάλαγγα, που θα τη χρησιμοποιήσουν στα πρότυπα της μουσουλμανικής κοινότητας της Θράκης, όταν υπάρξουν γεωπολιτικές και πολιτικές συνθήκες που ευνοούν τα σχέδια της Άγγκυρας», τόνισε ο κος Καλεντερίδης.

Επεσήμανε ότι «στη Συρία έγινε ένα έγκλημα. Κανείς δεν λέει ότι το καθεστώς Άσαντ -σε σχέση με τα υπόλοιπα, όπως Σ. Αραβία κλπ- είναι το πιο δημοκρατικό από όλα τα άλλα της Μέσης Ανατολής. Εκεί η Δύση και η Γαλλία έπαιξαν ρόλο καταστροφικό για μια χώρα που ευημερούσε. Μπορεί το καθεστώς να ήταν αυταρχικό, όμως δεν είχαμε δολοφονίες από πλευράς κράτους. Στην ουσία επιδίωκαν την καταστροφή του κράτους της Συρίας και τον διαμελισμό της στα 4 και χειραγώγηση του λαού. Πρωταγωνιστικό ρόλο στο έγκλημα αυτό έπαιξε η Τουρκία γιατί υποδεχόταν Τζιχαντιστές και τους εξόπλιζαν μέσα στην Τουρκία».

Με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία, είπε πως «η Ελλάδα πηγαίνει σαν μια χώρα τσαλακωμένη που δεν έχει στα χέρια της τίποτε για να διαπραγματευτεί, μόνο να δώσει. Απορώ ποιοι διπλωμάτες εισηγήθηκαν αυτή την επίσκεψη; Ορισμένοι στην κυβέρνηση έχουν λογική Τζιχαντιστών και ακολουθούν τη λογική του "αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλλων". Έτσι έκαναν το εξάμηνο της υποτιθέμενης διαπραγμάτευσης, απειλώντας την Ευρώπη όπως κάνουν οι τζιχαντιστές, έτσι προσπάθησαν να κάνουν με τους νεκρούς πρόσφυγες. Να εκβιάσουν την Ευρώπη, για να πάρουν υλικά ανταλλάγματα. Όμως αυτά δεν περνούν στις διεθνείς σχέσεις. Επιτέλους οι διπλωμάτες να προειδοποιήσουν την κυβέρνηση ότι τέτοιες λογικές δεν περνούν στις διεθνείς σχέσεις». Αναφερόμενος στην Ευρώπη είπε ότι «είναι ένας πολιτικός νάνος ως υπεκρατικός οργανισμός και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το προσφυγικό, το οποίο δρα αποσταθεροποιητικά στις δομές της Ε.Ε. Και οι ΗΠΑ θέλουν μια Ευρώπη αδύναμη, για να είναι πιο εύκολα χειραγωγήσιμη».

Κάνοντας μια αναδρομή στο ζήτημα του προσφυγικού, ο κος Καλεντερίδης είπε ότι «η ρίζα του κακού ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2011, τότε είδα κάποια στιγμή εν αιθρία την Αντζελίνα Τζολί να επισκέπτεται καταυλισμό προσφύγων στο Χατάι, την Αντιόχεια. Όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα, όταν έγινε αυτός ο καταυλισμός προσφύγων, ήταν κατά παραγγελία, πριν αρχίσουν οι συγκρούσεις μεταξύ του κράτους της Συρίας και της αντιπολίτευσης. Έκαναν τον καταυλισμό και έβαλαν την διάσημη ηθοποιό ως Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, να επισκεφθεί τους κατά παραγγελίαν πρόσφυγες, για να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη και να στήσουν το σκηνικό της επέμβασης στη Συρία» και εκτίμησε ότι «ίσως ευνοούν τις μετακινήσεις των ανθρώπων αυτών, των προσφύγων στην Ευρώπη κάποιες δυνάμεις, αλλά δεν θέλω να συνωμοσιολογήσω. Από τη ροή προσφύγων, πάντως, εξυπηρετούνται σκοπιμότητες: όπως το ανθρώπινο δυναμικό, στη Γερμανία υπάρχει για παράδειγμα ανάγκη για εργατικά χέρια, όμως υπάρχει και ο αμερικανικός παράγοντας». Εκτίμησε, τέλος, ότι αν η κυβέρνηση και τα κόμματα δεν συμφωνήσουν σε μια εθνική πολιτική, που να περιφρουρεί τα σύνορα, το Προσφυγικό, «για τη χώρα μας μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα, επιβάλλονται εθνικές και πολιτικές προσεγγίσεις».

Σάββας Καλεντερίδης 

http://www.karfitsa.gr/2015/11/16/tin-krisimi-stagona-poy-ksexeilise-to-p/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου