Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Δείτε πως επηρεάζει την υγεία σας ο τρόπος που κοιμάστε

22222222Ας τα δούμε ένα προς ένα… 
Ανάσκελα
Ο ύπνος ανάσκελα είναι καλός για την σωστή στήριξη σε κεφάλι, λαιμό και σπονδυλική στήλη.
Είναι επίσης η καλύτερη στάση για την καταπολέμηση της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, επειδή το κεφάλι είναι ψηλά και το...
στομάχι είναι κάτω από τον οισοφάγο, ώστε τα οξέα του στομάχου να μην μπορούν να ανέβουν προς τα πάνω.
Αν κοιμάστε ανάσκελα θα κάνετε και λιγότερες ρυτίδες, επειδή τίποτα δεν πιέζει το πρόσωπό σας (π.χ. Μαξιλάρι), ενώ και το βάρος του στήθους σας υποστηρίζεται πλήρως, μειώνοντας την χαλάρωσή του.
Από την άλλη πλευρά, όσοι κοιμούνται ανάσκελα είναι πιο πιθανό να ροχαλίζουν.
Στο πλάι
Αυτή η στάση μειώνει δραστικά το ροχαλητό και κρατά τη σπονδυλική στήλη σας ίσια. Επίσης, μειώνει τα συμπτώματα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.
Το βασικό μειονέκτημα είναι ότι συμβάλλει στην ανάπτυξη ρυτίδων,επειδή το πρόσωπο πιέζεται επάνω στο μαξιλάρι.
Αυτή η στάση συμβάλλει επίσης στην χαλάρωση του μαστού, αφού το βάρος του στήθους δεν υποστηρίζεται από τίποτα και οι συνδετικοί ιστοί μοιραία τεντώνονται και χαλαρώνουν.
Επίσης, είναι πολύ συχνό το φαινόμενο του μουδιάσματος του ενός χεριού, το οποίο είναι στην κάτω πλευρά και πιέζεται είτε από το σώμα, είτε από το κεφάλι σας.
Μπρούμυτα
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτή είναι η χειρότερη στάση ύπνου για την υγεία σας. Αν κοιμάστε μπρούμυτα είναι δύσκολο να διατηρήσετε μια ουδέτερη θέση στην σπονδυλική σας στήλη. Ασκείτε πίεση στις αρθρώσεις και τους μυς, κάτι που μπορεί να ερεθίσει τα νεύρα και να οδηγήσει σε πόνο, μούδιασμα και μυρμήγκιασμα.
Σε αυτή τη θέση, έχετε το κεφάλι σας προς τη μία πλευρά για πολλές ώρες κάθε νύχτα, αλλά και συνολικά σε έναν χρόνο. Δεν είναι απαραίτητο ότι το επόμενο πρωί θα αισθάνεστε πιασμένοι, αλλά σταδιακά είναι πιθανό να έχετε πόνους στον αυχένα.
Και κάτι που δεν ξέρατε
Υπάρχουν άτομα που νιώθουν ότι δεν κινούνται καθόλου κατά τη διάρκεια του ύπνου τους. Αυτό όμως είναι λάθος αντίληψη. Όλοι οι άνθρωποι κινούνται κατά μέσο όρο το λιγότερο 3-4 φορές κάθε ώρα ύπνου, κάτι που σημαίνει ότι το κάνουν τουλάχιστον 20 φορές κάθε βράδυ!
ΠΗΓΗ: iatropedia
medicalland.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου