Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Εξελίξεις δρομολογεί η απώλεια δεδηλωμένης της κυβέρνησης : Από εκλογές μέχρι ανασχηματισμό

Εξελίξεις δρομολογεί η απώλεια δεδηλωμένης της κυβέρνησης : Από  εκλογές μέχρι ανασχηματισμόΕξελίξεις δρομολογεί για την κυβέρνηση το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας κατά το οποίο απώλεσε την δεδηλωμένη: Από εκλογές μέχρι ανασχηματισμό.

Ο Πρωθυπουργός παρά το γεγονός ότι μετά την ανάγνωση του αποτελέσματος δέχθηκε χαμογελαστός συγχαρητήρια από υπουργούς και μέλη της κοινοβουλευτικής του ομάδας, δεν χάρηκε καθόλου με το αποτέλεσμα. 
Αμέσως κατευθύνθηκε προς...
το γραφείο του στη Βουλή όπου συγκάλεσε σύσκεψη με στενούς του συνεργάτες, 
Στο γραφείο του έσπευσε ο κυβερνητικός εταίρος και υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι όσοι διαφοροποιήθηκαν θα αντικατασταθούν από τους υπουργικούς θώκους που κατέχουν (Λαφαζάνης-Στρατούλης) ενώ ερώτημα παραμένει τι θα γίνει με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας διεμήνυσε το πρωί στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας με την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει αν τυχόν δεν έχει την δεδηλωμένη. Επιπλέον, συνεργάτες του διεμήνυαν προ της ψηφοφορίας ότι όποιοι διαφοροποιηθούν θα πρέπει να παραιτηθούν από το αξίωμα του υπουργού ή του βουλευτή.
Το πιο ακραίο σενάριο είναι αυτό που διακινούσαν κυβερνητικοί κύκλοι πριν την ψηφοφορία: Διεμήνυαν ότι αν η κυβέρνηση χάσει τη δεδηλωμένη, θα ψηφιστεί η συμφωνία, θα συνεχιστεί η διαδικασία αλλά θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός μπορεί να κάνει δηλώσεις σε λίγο.
«Περιμένοντας δήλωση πρωθυπουργού, πλησιάζει 5 πμ» αναφέρουν δημοσιογράφοι που δουλεύουν στη Βουλή μέσω Twitter.
Κατά την ψηφοφορία 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν είτε το «Οχι», είτε το «παρών» είτε την απουσία. Και οι 13 βουλευτές των ΑΝΕΛ υπερψήφισαν τελικώς.
Και σαν να μην έφταναν αυτά, άλλοι 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι μπορεί να ψήφισαν «Ναι» για την εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση, αλλά διαμηνύουν ότι δεν συμφωνούν με τα μέτρα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα καταψηφίσουν ενδεχομένως όταν έρθουν.
Το μέγεθος των διαφωνούντων εξέπληξε και αιφνιδίασε το πρωθυπουργικό περιβάλλον που ανέμενε πολύ λιγότερες διαφοροποιήσεις. Είναι προφανές ότι οι μείζοντες διαρροές συνιστούν μείζον πρόβλημα για τον Αλέξη Τσίπρα, ενόψει της διαπραγμάτευσης, καθώς οι εταίροι δεν θα έχουν ενδείξεις σταθερής κυβέρνησης..
Από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν:
Παρών:
  1. Παναγιώτης Λαφαζάνης
  2. Δημήτρης Στρατούλης, 
  3. Αγλαΐα Κυρίτση
  4. Ζωή Κωνσταντοπούλου
  5. Κώστας Λαπαβίτσας
  6. Στάθης Λεουτσάκος
  7. Γιάννης Σταθάς
  8. Θανάσης Σκούμας
Οχι
  1. Ιωάννα Γαϊτάνη
  2. Ελένη Ψαρέα
Απών
  1. Γιάνης Βαρουφάκης (βρίσκεται στην Αίγινα για τριήμερο με την σύζυγο και την κόρη του,
  2. Βασίλης Χατζηλάμπρου
  3. Δημήτρης Κοδέλας
  4. Ελένη Σωτηρίου
  5. Βασίλης Κυριακάκης
  6. Ραχήλ Μακρή
  7. Ελένη Αυλωνίτου
Κατά την δεύτερη ανάγνωση η Νίνα Κασιμάτη (ΣΥΡΙΖΑ) ψήφισε «Ναι», η Σταυρούλα Ξουλίδου, ο Παύλος Χαϊκάλης και ο Νικόλαος Μαυραγάνης (ΑΝΕΛ) ψήφισαν «Ναι».
Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου