Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Η Goldman Sachs προβλέπει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις

i-golgman-sachs-problepei-ragdaies-politikes-ekselikseis
Σε σημείωμα της Goldman Sachs προς τους πελάτες της αναφέρεται δημοσίευμα του Time σύμφωνα με το οποίο «η σημερινή κυβέρνηση έχει φτάσει στο τέλος του δρόμου».
Στο σημερινό σημείωμα της Goldman Sachs προς τους πελάτες της αναφέρεται δημοσίευμα του Time σύμφωνα με το οποίο «η σημερινή κυβέρνηση έχει φτάσει στο τέλος του δρόμου, μετά την αποτυχία να πραγματοποιήσει τη μη ρεαλιστική υπόσχεση που είχε δώσει». 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα

«Όλο και εντονότερα μοιάζει η Ελλάδα ότι θα χρειαστεί μια νέα κυβέρνηση, πριν ακόμα φτάσει σε συμφωνία με τους πιστωτές της, που θα δώσει λύση στην κρίση και το χρέος της.
Κατά τη διάρκεια των δυο τελευταίων εβδομάδων, η ιδέα που κερδίζει έδαφος είναι ότι μόνο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μπορεί να περιγράψει την ακριβή κατάσταση σχετικά με τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για το χρέος και αν προχωρούν».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Time, πριν από το Σαββατοκύριακο, ο Τσίπρας και οι άλλοι στην Αθήνα είχαν εκφράσει τη βεβαιότητα ότι θα είναι σε θέση να σπάσουν το αδιέξοδο σχετικά με τη δόση που χρωστάει η Ελλάδα και ανέρχεται στο ποσό των 7.2 δισεκατομμυρίων ευρώ- ισχυρίζεται ότι μπορούν να διασωθούν τα κεφάλαια, κάτι που αμφισβητείται από τις άλλες πλευρές της διαπραγμάτευσης. Ως εκ τούτου, ορισμένοι αναλυτές λένε ότι ο Τσίπρας χρειάζεται να επικεντρώσει εκ νέου την προσοχή του μακριά από τις κούφιες αξιώσεις.
Κάποιοι αλλοι, όμως, το πήραν ως σημάδι ότι ακόμα και Τσίπρας δίνει τώρα ελπίδα στο πάρει τη συμφωνία και να την «πουλήσει» στη ριζοσπαστική αριστερή πτέρυγα του κόμματός του, που μπορεί να είναι μια μεγάλη μειοψηφία , αλλά οι συγκεκριμένοι βουλευτές μιλούν ήδη για «ολική ρήξη» με τους πιστωτές.

Το σημείωμα της Goldman Sachs

Η Goldman Sachs προειδοποιεί ότι «η πλατφόρμα πάνω στην οποία η σημερινή ελληνική κυβέρνηση εξελέγη -διατηρώντας το ευρώ, αλλά χωρίς περαιτέρω προσαρμογή ή / και εξωτερική εποπτεία- δεν είναι εφικτή. Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα, μια νέα πολιτική εντολή, και έτσι μια νέα κυβέρνηση, ένα δημοψήφισμα ή εκλογές, θα απαιτηθούν στην Ελλάδα.
Οι αναλυτές της Goldman προειδοποίησαν επίσης, ότι ο έλεγχος των κεφαλαίων «μπορεί να είναι απαραίτητος ... για να σπάσει το σημερινό αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις».
Οι αναλυτές της Bank of America-Merril Lynch ρίχνουν κρύο νερό στις προσπάθειες του Τσίπρα «που θέλει να κερδίσει την εύνοια των άλλων κυβερνήσεων γελιοποιώντας τους τεχνοκράτες, και πιστεύοντας ότι έτσι θα κερδίσει τα χαμένα κεφάλαια της Ευρωζώνης.
«Ανάμεσα στους λόγους για τους οποίους οι Ευρωπαίοι αισθάνονται ότι μπορούν να ασκήσουν ασφυκτική πίεση στην Ελλάδα είναι το ότι η γενικότερη εικόνα της -σε αντίθεση με πριν από τρία χρόνια- είναι πολύ λιγότερο αξιόπιστη», λένε οι αναλυτές της BAML σε άρθρο της Δευτέρας. «Η Ιρλανδία και η Πορτογαλία έχουν εξέλθει με επιτυχία από τα προγράμματα, η Ιταλία είναι πολύ πιο σταθερή στην πολιτική της και η Ισπανία πολύ ισχυρότερη οικονομικά. Η Ελλάδα τώρα παρά ποτέ παίζει σε ένα πρωτάθλημα τελείως μόνη της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου