Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Τέλειωσε η «περίοδος του μέλιτος» της Κυβέρνησης;

Το φως της δημοσιότητας είδε η πρώτη δημοσκόπηση που εμφανίζει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ να εξορθολογικεύονται. Υπενθυμίζουμε ότι στους πρώτες δύο μήνες διακυβέρνησης, δημοσκοπήσεις έδειχναν το ΣΥΡΙΖΑ να ξεπερνάει ακόμα και το 40%!

Ωστόσο, η αδυναμία ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης, η μικρή νομοθετική δραστηριότητα για ζητήματα του εσωτερικού της χώρας που δεν ταράζουν τις ...
δημοσιονομικές ισορροπίες και η -όπως όλα δείχνουν- μεγάλη απόσταση από το περιβόητο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, αρχίζουν να αποτυπώνονται στις δημοσκοπήσεις πλέον.
Προσοχή όμως σε αυτούς που θα βιαστούν να βγάλουν συμπεράσματα! Συγκρίνουμε αυτή τη δημοσκόπηση με τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν μετά τις εκλογές. Γιατί αν τη συγκρίνουμε με τα ποσοστά των εκλογών, θα δούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απειροελάχιστη πτώση σε αντίθεση με τη ΝΔ που έχει την τετραπλάσια!
Όμως, είναι ευκολότερο να βγουν συμπεράσματα συγκρίνοντας δημοσκόπηση με δημοσκόπηση, ώστε να κατανοήσουμε τις τάσεις της κοινής γνώμης.
Στη μέτρηση που διενεργήθηκε το διάστημα 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό 35,2%, ενώ η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 23,6% των προτιμήσεων. 
Η διαφορά μεταξύ των κομμάτων ανέρχεται στις 12,6 ποσοστιαίες μονάδες. Στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι, με ποσοστό 5,4% αντίστοιχα, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,8%, ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό κάτω του ορίου του 3%, και συγκεκριμένα 2,9%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος και η απάντηση «άλλο», συγκεντρώνουν ποσοστά 12,7% και 4,9% αντίστοιχα.
Στην ηγετική ομάδα της ΝΔ, επέστρεψαν τα πρώτα δειλά χαμόγελα με τη δημοσκόπηση αυτή που δείχνει υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορούμε όμως να καταλάβουμε το γιατί, αφού φαίνεται ότι από την υποχώρηση αυτή η ΝΔ δεν έχει κερδίσει τίποτα, ενώ ο δρόμος που έχει να διανύσει για να αγγίξει το 30% είναι πολύ μακρύς…

Χ-είρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου