Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Στον ΟΟΣΑ η περεστρόικα... ΣΥΡΙΖΑ

Ήρθε και η σειρά του ΟΟΣΑ. 

Η Τρόικα συνεδριάζει... σε σουβλατζίδικα και ζητάει αυτόγραφα του Βαρουφάκη... 

Κλείνουμε τις Γερμανικές σχολές... Τα αρχεία της Βερμαχτ πάνε στα νηπιαγωγεία για να φοβούνται τα νήπια και να τρώνε το φαΐ τους... 

«Ανατινάξαμε» την ιμπεριαλιστική και καπιταλιστική εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Αλλά συμφωνήσαμε με τον σύντροφο Γραμματέα Γκουρία, να αναλάβει ο ΟΟΣΑ την περεστρόικα και γκλάσνοστ στην Ελληνική Σοβιετία...


Και ας δούμε τι περεστρόικα ανατέθηκε στον κ. Ανχέλ Γκουρία που ανταποκρίθηκε ένθερμα στην ορθή (κατά την άποψη μου) πρόσκληση του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα την κατάλληλη στιγμή...

Γιατί από τα έξι σημεία (οι έξι μεταρρυθμίσεις ΟΟΣΑ) της συμφωνίας προκύπτουν απορίες αλλά και ένα βασικό τελικό ερώτημα. 

Αξιοπρόσεκτο καταρχήν είναι ότι δεν έχουμε (σαφή) αναφορά για μεταρρυθμίσεις στον τομέα της παιδείας και ιδιαίτερα στο χώρο των Πανεπιστημίων. 

Βέβαια εκεί πολλά δικαιώματα δεν έχει ούτε ο σύντροφος υπουργός Μπαλτάς και ας παριστάνει τον εκφραστή του δήθεν «οράματος» στην παιδεία. 

Ο σύντροφος υπουργός Μπαλτάς (όσο μείνει στην θέση του) θα υπηρετεί (ευχαρίστως βεβαίως) αυτά που τον υποχρεώνει ο μαρξιστικός και λενινιστικός ΣΥΡΙΖΑ για να μην χαλάει την «σούπα» στους Πανεπιστημιακούς συντρόφους και εργατοπατέρες που διέλυσαν τα πάντα για να φέρουν «αριστερή» κυβέρνηση. 

Το κουμάντο στην Παιδεία θα το έχει ο «Πρύτανης» του εγκλήματος Ξηρός και οι εντός και εκτός των Πανεπιστημίων συμμορίες του. Εδώ ο ΟΟΣΑ απλώς θα τραβάει τα μαλλιά του… 

Και πάμε στις τοποθετήσεις του κ. Γκουρία για τις συμφωνηθείσες περιοχές περεστρόικας. 

Θα βοηθήσει ο ΟΟΣΑ την κυβέρνηση «να βελτιώσει ενεργητικές πολιτικές στην αγορά εργασίας για να βρουν δουλειά οι νέοι και να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους». 

Υπενθυμίζουμε ότι στο σύνολο της ανεργίας (1.500.000 με αύξηση τον Φεβρουάριο) έχουμε 850.000 νέους 20-30 ετών και ότι για να βρουν δουλειά, το 2020, έπρεπε ήδη να προχωρούν επενδύσεις (βιομηχανικές κυρίως) αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ σχίζουν… συμφωνίες και επενδύσεις που είναι σε εξέλιξη επειδή αφορούν ιδιώτες! 

Θα βοηθήσει ο ΟΟΣΑ την κυβέρνηση να εφαρμόσει την αυτόματη ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών για να εντοπίζει τα ίχνη off shore εταιρειών που φοροαποφεύγουν ενώ θα εξορθολογίσει το σύστημα ΦΠΑ. 

Όμως στην Ελλάδα λίστα Λαγκάρντ και off shore είναι και πολιτικό θέμα διαστάσεων… Τον δε ΦΠΑ τον κλέβει το κράτος, από τις επιχειρήσεις, για να κάνει την δουλειά του. Απόδειξη ότι το 2015 επιστρέφει τον ΦΠΑ του 2011! 

Μεταρρύθμιση θα επιχειρήσει ο ΟΟΣΑ με δημιουργία νέων επιχειρήσεων σε πολλά υποσχόμενους τομείς όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο, τις πράσινες τεχνολογίες και την ανάπτυξη λογισμικού. 

Αλλά το ελληνικό κράτος ζητάει για φόρους μέχρι και 30% από κάθε νέα επιχείρηση ενώ πράσινη ανάπτυξη σημαίνει κομπίνα με το κράτος και γι αυτό η νέα ελληνική επιχειρηματική μετανάστευση κατευθύνεται στην Βουλγαρία με το φθηνό ρεύμα και 10% φορολογικό συντελεστή. 

Μελέτη του ΟΟΣΑ για μεταρρύθμιση θα αφορά και στα δημόσια οικονομικά και στις δαπάνες, «…με στόχο (λέει) τη βελτίωση της δημοσιονομικής διαχείρισης». 

Εδώ όμως πως θα βολευτούν το πρόγραμμα Κατρούγκαλου και τα σάντουιτς των Φωτόπουλου-Λαφαζάνη στην ΔΕΗ; 

Ο ΟΟΣΑ μπορεί να παράσχει (λέει) τεχνική βοήθεια για την κατάρτιση του Εθνικού Σχεδίου κατά της διαφθοράς με εφαρμογή του νέου νομοθετικού πλαισίου για ηλεκτρονικές δημόσιες συμβάσεις. 

Όμως το άνω του 1.000.000 κρατικοί υπάλληλοι (υπουργεία, ΔΕΚΟ, υπηρεσίες, Δήμοι, Εταιρίες) είναι σύστημα το οποίο στηρίζει την ελληνική παραοικονομία, την πολιτική, τις εκλογές και τις πελατειακές σχέσεις. 

Θα βοηθήσει τέλος ο ΟΟΣΑ την κυβέρνηση στην αντιμετώπιση των ολιγοπωλίων των καρτέλ και στην νόθευση του συστήματος των κρατικών διαγωνισμών προμηθειών. 

Αλλά έτσι ο ΟΟΣΑ αγγίζει τα θεμέλια της Ελληνικής Σοβιετίας στην οποία καλλιεργήθηκαν τα λεγόμενα «νέα τζάκια» των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. και το αποδοτικότατο… κρατικοδίαιτο σύστημα (εξοπλισμοί, συμβάσεις για προϊόντα αμύνης, ναυπήγησης, κρατικές επενδύσεις, εισαγωγές ρεύματος ). 

Σύστημα διαπλοκής που εδώ και 40 χρόνια αποτελεί τον βασικό υπονομευτής ακόμη και σκέψης για απελευθέρωση της οικονομίας. 

Επειδή, λοιπόν, μια τέτοια μεταρρύθμιση είναι κίνδυνος για τα θεμέλια του κρατισμού στην Ελλάδα προκύπτει ως ερώτημα αν η σύμβαση με τον ΟΟΣΑ (παρά την σημασία της) στοχεύει σε μήνυμα προς τους δανειστές ότι κάτι γίνεται στην Ελλάδα. 

Εάν κάνω λάθος (πράγμα που εύχομαι) τότε ο ΟΟΣΑ, σε συνεργασία με την αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα γκρεμίσουν το τελευταίο Σοβιέτ της Ευρώπης... Στέκει όμως αυτό;

Του Γιώργου Κράλογλου 
george.kraloglou@capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου