Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Συμφώνησε όμως ο Κουφοντίνας κ. Τσίπρα...

Στο Βερολίνο η Μέρκελ δημιουργεί θετικό κλίμα για να αποφύγει ο Τσίπρας κουπόνια σε βενζίνες και εισαγόμενα.

Στις Βρυξέλλες ο Γιούνκερ φροντίζει να πέσουν οι τόνοι. 

Αλλά στην Αθήνα το «Τρίο Ρήξης» Λαφαζάνης, Βαρουφάκης, και Τσακαλώτος «κλείνουν» τα σύνορα με την Ευρώπη. 

Ευτυχώς στην Λαμία η συντρόφισσα βουλευτής Λέβα εξασφάλισε συμφωνία με τον αρχιδολοφόνο Κουφοντίνα για τις μεταρρυθμίσεις του συντρόφου υπουργού Παρασκευόπουλου. 
Άρα προχωράμε δυνατά…


Προσέξτε το μέγα επίτευγμα της συντρόφισσας Βάσως Λέβα (όπως το μετέδωσε το ΑΠΕ) «…του είπα ακριβώς ποια είναι η προοπτική μας. Μου είπε ότι συμφωνώ αλλά πρέπει να συνεχίσω (απεργία πείνας) μέχρι να κατατεθεί το νομοσχέδιο…». Συμφωνία δηλαδή σε πέντε λεπτά…

Η συντρόφισσα Λέβα που απέσπασε την μεγαλειώδη αυτή συμφωνία… του αρχιδολοδφόνου δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι οι συνθήκες νοσοκομειακής νοσηλείας (του συμπαραστάτη, στην μεταρρύθμιση, του συντρόφου υπουργού Παρασκευόπουλου) «…δεν είναι και οι καλύτερες».

Παρατήρηση που προβληματίζει… για τις συνθήκες νοσηλείας του άλλου δολοφόνου, Σάββα Ξηρού, όταν (μετά την μεταρρύθμιση) η μπάντα του στρατού θα παιανίζει την έξοδό του από την φυλακή…

Με τον ληστή Ρωμανό δεν ασχολήθηκαν γιατί πρόλαβε και τον τακτοποίησε προσωπικά ο Σαμαράς και η προηγούμενη Βουλή του λαού… με ειδική «ντροπολογία».

Πέστε μου τώρα εσείς τι άλλο να θέλουμε για να πεισθούμε ότι είναι θέμα χρόνου να δούμε μια άλλη Ελλάδα…


Το ερώτημα βέβαια είναι τι Ελλάδα θα βρούμε έστω και αν ο σύντροφος υπουργός Τσακαλώτος ανασκευάζει τις δηλώσεις του και ο Βαρουφάκης (λόγω απόλυσης) σταματήσει να τροφοδοτεί τις σατυρικές εκπομπές του πλανήτη.

Μήπως την Ελλάδα των Συνεργασιών Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) (λίστα μεταρρυθμίσεων) που λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο;

Στην Ελλάδα του παραπετάσματος που ονειρεύεται ο σύντροφος υπουργός Λαφαζάνης δεν θα έρχονται ούτε ξενοδόχοι. Σουβλατζίδικα και πολύ μας είναι…

Στην Ευρώπη παραμένουμε απομονωμένοι ως οι αναξιόπιστοι, οι άσχετοι με τους κανόνες λειτουργίας της Ε.Ε. και οι αστείοι που βάφτισαν την Τρόικα «θεσμούς» και την παράταση του μνημονίου «συμβόλαιο».

Στην νότια Ευρώπη είμαστε επικίνδυνοι για την υγεία τους… και μας αποφεύγουν (πρώτοι οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι).

Στις ΗΠΑ θα σφυρίζουν αδιάφορα μόλις αλλάξουν (μετά από ευρωπαϊκές εκλογές του 2015 ) οι ισορροπίες στην Ε.Ε. και οι Γερμανοί βάλουν νερό στο κρασί τους…

Στα Βαλκάνια φοβούνται ότι θα φορολογήσουμε με 26% και τις δικές τους τις επιχειρήσεις…

Στην Μέση Ανατολή μαζεύουν τα σχεδία και επενδύσεις για να επιστρέψουν και να αγοράσουν κρατικά πτώματα σε αποσύνθεση…

Στην Κίνα μας θωρούν επικίνδυνους να πάρουμε και τα δικά τους λεφτά (Cosco) για μισθούς και συντάξεις όταν σωθούν αυτά που πήραμε και από τα σχολικά Ταμεία… Θα δείτε το μέλλον των σχέσεών μας με την Κίνα (αν δεν κάνουμε επίκυψη) και θα ρωτάτε … μα τι έγινε ρε παιδιά; Ο σοβαρός πολιτικός κ. Γιάννης Δραγασάκης (ανεξάρτητα από το τι θα πει) πήρε πικρή γεύση και κατάλαβε που βρισκόμαστε.

Στην Ρωσία θα μας ξεκαθαρίσουν (στην επίσκεψη Τσίπρα στις 9 Απριλίου) ότι λεφτά (ρούβλια βεβαίως) δεν υπάρχουν έτσι όπως τα θέλει η Ελλάδα αλλά μόνο με συμφωνίες και δουλειές… που όμως γκρινιάζει η Αμερική…

Στην ευρωζώνη δεν πρόκειται να παραμείνουμε (αν δεν πείσουμε με τις μεταρρυθμίσεις για να πάρουμε λεφτά διάσωσης) καθώς στις 9 Απριλίου η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει προς το ΔΝΤ 360 εκατομμύρια σε Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα (SDRs) που ισοδυναμούν προς περίπου 458 εκατομμύρια ευρώ.

Στις 14 και 17 Απριλίου η Ελλάδα πρέπει να μετακυλήσει πάνω από 1,4 δισ. ευρώ και 1 δισ. (αντιστοίχως) σε έντοκα γραμμάτια.

Στις 30 Απριλίου (στο πλαίσιο της συμφωνίας παράτασης του Φεβρουαρίου) η Ελλάδα πρέπει να παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί και αυτές θα πρέπει να εγκριθούν από την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Με όση καλή διάθεση για αισιοδοξία να θελήσεις να αναλύσεις το κοντινό αλλά και το μακροπρόθεσμο μέλλον της Ελλάδας (υπολογίζοντας ακόμη και σε κρυφά χαρτιά του πρωθυπουργού) πώς να συνθέσεις ευτυχή σενάρια βλέποντας τον κ. Τσίπρα στην απίθανη μοναξιά του, ανάμεσα στους ολίγους του (έστω και ισχυρούς) αλλά με το κόμμα του να βρίσκεται στην εποχή της αντιπολίτευσης (οι λιγότεροι) και των καταλήψεων ( οι περισσότεροι).
Του Γιώργου Κράλογλου 
george.kraloglou@capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου