Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Εβρίτισσα (με καταγωγή από τη Μάνη Διδυμοτείχου) η καλύτερη νέα συγκοινωνιολόγος στον κόσμο

Εβρίτισσα (με καταγωγή από τη Μάνη Διδυμοτείχου) η καλύτερη νέα συγκοινωνιολόγος στον κόσμο
Το Διοικητικό Συμβούλιο Έρευνας στις Μεταφορές (Transport Research Board - TRB) της Εθνικής Ακαδημίας των ΗΠΑ απένεμε το Βραβείο Καλύτερης Επιστημονικής Έρευνας "Ryuichi Kitamura" παγκοσμίως για το 2013 στον τομέα Συγκοινωνιολογίας και Μεθόδων Ανάλυσης της Μεταφορικής Συμπεριφοράς στην Δρ. Μαρία Καμαργιάννη.
Είναι η πρώτη φορά που το Βραβείο απονέμεται σε ερευνητή πανεπιστημίου εκτός των ΗΠΑ, γεγονός ιδιαίτερα τιμητικό για τη χώρα μας. 
Το συγκεκριμένο Βραβείο έχει απονεμηθεί στο παρελθόν στο University of California-Berkeley, University of Illinois-Chicago, University of Pennsylvania, Massachusetts Institute of Technology (MIT) ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνει η χώρα μας και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου!... 
Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον στις 14 Ιανουαριου 2014, στα πλαίσια του μεγαλύτερου διεθνούς συνεδρίου συγκοινωνιολόγων.
Η Δρ. Καμαργιάννη που πρόσφατα ολοκλήρωσε τις διδακτορικές σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και πλέον είναι ερευνήτρια στο UCL Energy Institute του University College London (UCL) στο Λονδίνο, έχει λάβει στο παρελθόν και άλλα διεθνή μετάλλια και βραβεία για την έρευνα της που αφορά τη μεταφορική και οδηγική συμπεριφορά των εφήβων. 
Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγονται:
1. το Βραβείο Καλύτερου Επιστημονικού Άρθρου παγκοσμίως στον τομέα των Προτύπων Επιλογής για το 2013 (Journal of Choice Modelling – Sydney, 2013),
2. το Χάλκινο Μετάλλειο στον τομέα Ασφάλεια στις Μεταφορές στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό για τους νέους ερευνητές στον τομέα των Μεταφορών το 2010 (YEAR 2010 – Transport Research Arena, TRA – Brussels, 2010).

Τα τελευταία χρόνια η Εβρίτισσα Διδάκτορας έχει βραβευτεί και τιμηθεί με τα σημαντικότερα βραβεία διεθνώς στον τομέα των Μεταφορών/Συγκοινωνιών, αποδεικνύοντας πως η ποιότητα της έρευνας στη χώρα μας είναι από τις υψηλότερες στον κόσμο και τα αποτελέσματα των ερευνών αποτελούν λαμπρό παράδειγμα για τη διεθνή επιστημονική κοινότητα. 
Η Μαρία με καταγωγή από τη Μάνη Διδυμοτείχου, φοίτησε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, στο 1ο Γυμνάσιο και στο 3ο Λύκειο Αλεξανδρούπολης και είναι μία από τους καλύτερους νέους συγκοινωνιολόγους σε όλο τον κόσμο.

evros24.gr
didymoteicho.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου