Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Ρωσική εισβολή στην Κριμαία: Ενα τέλεια εκτελεσμένο σχέδιο - Γιατί ο Πούτιν είναι αποφασισμένος να εμπλακεί σε πόλεμο

Ρωσική εισβολή στην Κριμαία: Ενα τέλεια εκτελεσμένο σχέδιο -Γιατί ο Πούτιν είναι αποφασισμένος να εμπλακεί σε πόλεμο

Η ιστορία επαναλαμβάνεται και την ώρα που ο Πούτιν διαβεβαίωνε ότι θα σεβαστεί την ακεραιότητα της Ουκρανίας, 

η Ρωσία εκτελεί συντονισμένα ένα ακόμη «σενάριο Αμπχαζίας» 

-το ίδιο σενάριο δηλ. που είχε ακολουθήσει το 2008 με την επέμβαση στην αποσχισθείσα δημοκρατία στον πόλεμο με την Γεωργία.

Το σχέδιο ήταν άριστα και με απόλυτη ακρίβεια οργανωμένο. 
Αμέσως μετά την ανατροπή του Γιανουκόβιτς και τις...
πρώτες εντάσεις στη χερσόνησο της Κριμαίας ο Πούτιν έδωσε εντολή για μεγάλης κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια στη νότια Ρωσία και τα σύνορα με την Ουκρανία, με τη συμμετοχή περισσότερων από 2.000 στρατιωτών. Την εμφάνισή τους εν τω μεταξύ έκαναν τα πρώτα τανκς στους δρόμους της Συμφερόπολης, πρωτεύουσας της Κριμαίας.
Στη συνέχεια σε οδικές αρτηρίες και τα αεροδρόμια αναπτύχθηκαν ένοπλοι οι οποίοι δεν έφεραν διακριτικά . Αδιευκρίνιστο παρέμεινε αν επρόκειτο για ρωσόφωνους της περιοχής, μισθοφόρους, ή Ρώσους στρατιωτικούς που κινητοποιήθηκαν για την προστασία των συμφερόντων και της ασφάλειας της βάσης του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη. Σύμφωνα μάλιστα με ανταποκριτή του πρακτορείου Reuters, μονάδα Ουκρανών συνοριοφυλάκων εμποδίστηκε από Ρώσους στρατιωτικούς κοντα στη Σεβαστούπολη. 
Το διεθνές αεροδρόμιο της Συμφερόπολης κατελήφθη από ενόπλους και λίγη ώρα αργότερα γνωστοποιήθηκε ότι ο εναέριος χώρος της Κριμαίας έκλεισε (αρχικά για τις πτήσεις από Κίεβο και τη συνέχεια για το σύνολό τους).
Ακολούθησε επίδειξη δύναμης με ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα που εισήλθαν από τον ρωσικό εναέριο χώρο στον ουκρανικό, να πραγματοποιούν υπέρπτηση πάνω απο τη χερσόνησο.
Με πρόσχημα την προστασία του ρωσόφωνων της Κριμαίας που αποτελεί το 60% του συνολικού πληθυσμού της χερσονήσου, αλλά και της βάσης του Πολεμικού Ναυτικού στη Σεβαστούπολη, οι ρωσικές δυνάμεις σταδιακά ενισχύονταν, καθώς καταγράφονταν κινήσεις αυτοκινητομπομπών με φορτηγά του ρωσικού στρατού, προς τη Συμφερόπολη και τη Σεβαστούπολη.
Λίγο πριν τις 22.00 ώρα Ελλάδας ήρθε το τελευταίο κύμα της ρωσικής αποβασης στην Κριμαία με 13 μεταγωγικά αεροσκάφη να μεταφέρουν συνολικά 2.000 καταδρομείς - μέλη των ειδικών δυνάμεων στη χερσόνησο. 
Ένα ακόμα σενάριο τύπου Αμπχαζίας είχα εκτελεστεί με απόλυτη ακρίβεια.

Γιατί η Ρωσία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την Κριμαία 

Η Μόσχα δεν θα επιτρέψει ποτέ να χάσει την Κριμαία αμαχητί. 
Η ναυτική βάση της Σεβαστούπολης είναι εξαιρετικά μεγάλης στρατηγικής σημασίας, ενώ όπως προαναφέρθηκε οι Ρώσοι - ρωσόφωνοι αποτελούν το 60% του πληθυσμού της Κριμαίας. 
Οι περισσότεροι πολιτικοί στη χερσόνησο θεωρούν αναπόφευκτη την ένωση με τη «μαμά Ρωσία».
Γι αυτό αν Δυτικοί νόμιζαν  ότι οι Ρώσοι θα έμεναν άπραγοι επειδή οι φιλοευρωπαίοι διαδηλωτές κατάφεραν να πάρουν την εξουσία στο Κίεβο ανατρέποντας τον «δυνάστη» Γιανουκόβιτς, μάλλον είναι γελασμένοι.
Η αλήθεια είναι ότι η Ρωσία είναι περισσότερο από πρόθυμη να πολεμήσει στην Κριμαία για την Κριμαία. 
Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι από εκει περνουν οι σημαντικότεροι αγωγοί που στέλνουν το ρωσικό αέριο μέσω της Ουκρανίας στην  υπόλοιπη Ευρώπη.
Ακολουθούν οι 10 ενδείξεις για το γεγονός ότι η Μόσχα είναι αποφασισμένη να εμπλακεί σε ένοπλη σύγκρουση για την Κριμαία:
1. Ενισχύσεις: Ολοένα και περισσότερα στρατιωτικά οχήματα εισέρχονται στη χερσόνησο (βλέπε βίντεο πιο κάτω)
2. Στρατιωτικά οχήματα και τεθωρακισμένα έχουν αναπτυχθεί στην κεντρική πλατεία της Σεβαστούπολης
3. Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού στα σύνορα με την Ουκρανία
4. Η αιφνιδιαστική ανακοίνωση για στρατιωτικές ασκήσεις στα σύνορα με την Ουκρανία 
5. Συνολικά 150.000 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα
6. Στη Σεβαστούπολη σταθμεύουν περίπου 26.000 Ρώσοι στρατιώτες στη ναυτική βάση
7. Ρωσικά πλοία φέρνουν συνεχώς νέες ενισχύσεις
9. Ρωσικές πηγές έκαναν λόγο για μετακινήσεις στρατευμάτων εντός της Κριμαίας για λόγους «ασφαλείας». Η Μοσχα διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ότι θα υπερασπιστεί «σθεναρά και ανυποχώρητα» τα δικαιώματα των ρώσων υπηκόων όπου και αν βρίσκονται στην Ουκρανία.
10. Η απόβαση 2.000 καταδρομέων στο έδαφος της Κριμαίας


Πηγή:iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου