Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ποιος δικαστής δίκασε τον Παπαγεωργόπουλο; - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ..!

Ποιός εἶναι ὁ «σπουδαῖος» ἐφέτης πού κατεδίκασε τὸν πρῴην Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Παπαγεωργόπουλο σὲ ΙΣΟΒΙΑ χωρὶς στοιχεῖα; 

Γιατὶ ἦρθε στήν Θεσσαλονίκη ἀπό τήν Λάρισα κι ἀφοῦ δίκασε αὐτές τίς δύο μεγάλες ὑποθέσεις, στήν Θεσσαλονίκη, ἔφυγε ξανὰ γιά τήν Λάρισα; 


Σημειῶστε ὅτι ἡ ἄλλη ὑπόθεση ἀφοροῦσε στὸ κύκλωμα ἐκβιαστῶν-τοκογλύφων ποὺ λειτουργοῦσε κάτω ἀπὸ ὑψηλὴ πολιτικὴ προστασία. 
Οἱ κατάλληλοι ἄνθρωποι, στὶς κατάλληλες θέσεις…
Ποιός δικαστής δίκασε τόν Παπαγεωργόπουλο;1
 …μὲ τις κατάλληλες κινήσεις βγάζουν Δήμαρχο ὁποιονδήποτε μπεκρούλιακα καὶ κλόουν ἐξυπηρετεῖ τὸ σύστημα.Ποιός δικαστής δίκασε τόν Παπαγεωργόπουλο;2

Παρομοίως ἀποφυλακίζουν τὰ δικά τους «παιδιά».Ποιός δικαστής δίκασε τόν Παπαγεωργόπουλο;3

Διαβάστε σχετικά:

Πενήντα εκατ. δραχμές για μια απόφαση

Ποιός δικαστής δίκασε τόν Παπαγεωργόπουλο;11
Ποιός δικαστής δίκασε τόν Παπαγεωργόπουλο;7Στις 9 Δεκεμβρίου του 2013, η εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» φιλοξένησε τον συνταξιούχο καθηγητή Νίκο Φαμίση, ο οποίος προέβη σε σημαντικές καταγγελίες σχετικά με τη δράση ανώτατων δικαστικών λειτουργών που τυχαίνει να είναι και ζευγάρι στη ζωή.
Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο καθηγητής, ο κ. Γιώργος Αποστολάκης, πρόεδρος εφετών, και η σύζυγός του Θώμη Πατρώνα, επίσης εφέτης, προκειμένου να «αποφανθούν» θετικά σε δικαστικές αποφάσεις ή να «εξυπηρετήσουν», ελάμβαναν χρήματα.
Συγκεκριμένα, ο Νίκος Φαμίσης, ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας στην Καλαμπάκα, κατήγγειλε ότι η εφέτης το 1997 εισέπραξε 50.000.000 δραχμές, προκειμένου να δικάσει υπέρ του ενός αδελφού του, συνδικαιούχου της τουριστικής επιχείρησης, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ως στοιχείο ένα πλαστό αντέγγραφο που ωφελούσε τον συγκεκριμένο μέτοχο και, σύμφωνα με την καταγγελία, το είχε συντάξει ο εφέτης σύζυγός της έναντι του ποσού των 500.000 δραχμών.
Ποιός δικαστής δίκασε τόν Παπαγεωργόπουλο;5
Η χειρόγραφη σημείωση από το βιβλίο εσόδων-εξόδων του ξενοδοχείου
Αν και στους δικαστές είχε ζητηθεί να τοποθετηθούν επίσημα επί του θέματος, εκείνοι ήταν αρνητικοί.
Αντίθετα, αποφάσισαν να «απαντήσουν» μέσω αγωγής, αν και κατά τη διάρκεια της εκπομπής δεν δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματά τους.
Δείτε την καταγγελία
Η αναφορά του ονόματος της εφέτου στο Παραδικαστικό 2
Ποιός δικαστής δίκασε τόν Παπαγεωργόπουλο;8Παράλληλα, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το όνομα της κυρίας Πατρώνα αναφέρεται και στις συνομιλίες που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία που έχει συσταθεί για το λεγόμενο «Παραδικαστικό 2».
Ειδικότερα, από τον Οκτώβριο του 2009 άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι μιας υπόθεσης που ονομάστηκε «παραδικαστικό κύκλωμα 2» ή αλλιώς η «μαφία των ακινήτων».
Ήταν η περίοδος που ο δικηγόρος Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ο οποίος εργαζόταν για λογαριασμό του κυκλώματος, αποφάσισε να συνεργαστεί με τις Αρχές και να αποκαλύψει τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.
Οι περισσότερες από 92.000 ώρες συνομιλιών που καταγράφηκαν από τις Αρχές κατέδειξαν τις δραστηριότητες της οργάνωσης.
Αν κάποιος παρατηρήσει προσεκτικά τις συνομιλίες που είχαν οι δύο φερόμενοι ως εγκέφαλοι του κυκλώματος, θα διαπιστώσει ότι σε κάποιο σημείο τόσο ο πολιτικός μηχανικός Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος όσο και ο διαβόητος αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης αναφέρονται στην εφέτη Λαμίας Θωμαή Πατρώνα.
Ειδικότερα, στο διάστημα 27 Απριλίου 2010 έως 14 Ιουνίου 2010, ο Γιοσάκης και ένας πρώην συνεργάτης του μακαριστού αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστόδουλου είχαν διάφορες τηλεφωνικές συνομιλίες για μια δίκη που θα γινόταν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας.
Κατηγορούμενος ήταν ένας ιερέας ο οποίος είχε επιχειρήσει να πουλήσει στη Λαμία μια εικόνα ανεκτίμητης αξίας που είχε κλέψει από εκκλησία της Μυκόνου.
Σύμφωνα με τις συνομιλίες που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία, στις 13 Φεβρουαρίου 2010 ο Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος επικοινωνεί με μια γνωστή του κατηγορούμενου ιερέα και της ζητεί να γράψει τη σύνθεση της έδρας που θα τον δικάσει.
Μεταξύ των τριών ονομάτων που της δίνει είναι και αυτό της κυρίας Πατρώνα, η οποία θα ήταν και η πρόεδρος της έδρας. Μάλιστα, της ζητεί να μεταφέρει στον κατηγορούμενο ότι και τα τρία πρόσωπα είναι «συγγενείς» και είναι «εντάξει».

Τα περιουσιακά στοιχεία
Επιπλέον, ερωτήματα-φωτιά για την περιουσιακή κατάσταση του προέδρου εφετών Λαμίας Γιώργου Αποστολάκη προκύπτουν από τα συμβόλαια των ακινήτων που βρίσκονται στην κατοχή του ιδίου και της συζύγου του.
Σύμφωνα με τα συμβόλαια, στις 31 Δεκεμβρίου 1997 η κυρία Πατρώνα αγόρασε οικόπεδο στη Φθιώτιδα έναντι δύο εκατομμυρίων δραχμών, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, με βάση την εκτίμηση της ΔΟΥ Λαμίας, η αντικειμενική αξία του οικοπέδου ήταν τέσσερα εκατ. δραχμές.
Ποιός δικαστής δίκασε τόν Παπαγεωργόπουλο;9Επιπλέον, στις 16 Δεκεμβρίου του 1998 ο κ. Αποστολάκης αγόρασε έκταση 859 τ.μ. στην περιοχή των Τρικάλων έναντι 3.450.000 δραχμών, στην οποία αργότερα κατασκεύασε μια πέτρινη βίλα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ, ενώ κατέχει εξ αδιαιρέτου με τη σύζυγό του διαμέρισμα 130 τ.μ. στα Τρίκαλα, το οποίο απέκτησαν το 1992 έναντι 9,5 εκατ. δρχ.
Με μια προσεκτική ματιά στα συμβόλαια, διαπιστώνει κανείς ότι ο δικαστής -για άγνωστο λόγο- στο οικόπεδο το οποίο αγόρασε στα Τρίκαλα δεν δήλωσε τον δικό του ΑΦΜ αλλά εκείνον του πατέρα του, ο οποίος σήμερα δεν βρίσκεται εν ζωή.

Απάντησαν με… αγωγή
Με αγωγή εναντίον του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, του καταγγέλλοντος Νικόλαου Φαμίση και δημοσιογράφου του zougla.gr απάντησαν οι δικαστές Γιώργος Αποστολάκης και Θώμη Πατρώνα στις καταγγελίες του συνταξιούχου καθηγητή.
Αν και οι δύο δικαστές είχαν ενημερωθεί για τις καταγγελίες του κ. Φαμίση, προτίμησαν να μην τοποθετηθούν επίσημα, αλλά να προβούν στην κατάθεση αγωγής.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Αποστολάκης και η κυρία Πατρώνα ισχυρίζονται ότι διαπομπεύθηκαν, προτού καν ενημερωθούν για τον καταγγέλλοντα αλλά και το περιεχόμενο της καταγγελίας. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν ισχύει, καθώς, όπως προαναφέρθηκε, αφενός η εκπομπή δεν παρουσίασε τα ονόματα των δικαστών και αφετέρου συνεργάτες της εκπομπής είχαν ζητήσει από τους δικαστές να τοποθετηθούν επίσημα επί του θέματος, όμως εκείνοι αρνήθηκαν.
Πάντως, αν και η αγωγή των δικαστών κατατέθηκε στις 13 Ιανουάριου 2014, θα συζητηθεί στις 10 Απριλίου του ίδιου έτους, δηλαδή μόλις τρεις μήνες μετά. Η συγκεκριμένη ημερομηνία ορίστηκε κατόπιν αίτησης προτιμήσεως που κατέθεσαν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι τους, στην οποία, μεταξύ άλλων, ανέφεραν ότι θέλουν να γίνει γρήγορα η συζήτηση της αγωγής προκειμένου να καταδικαστούν οι εναγόμενοι.
Το προφίλ των δικαστών
Ποιός δικαστής δίκασε τόν Παπαγεωργόπουλο;10Ο Γιώργος Αποστολάκης είναι ο δικαστής ο οποίος έριξε ισόβια στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ενώ παράλληλα δίκασε και την υπόθεση του επιχειρηματία Καραμπέρη στη συμπρωτεύουσα.
Έχει διατελέσει πρόεδρος Πρωτοδικών στα Τρίκαλα, στη συνέχεια εφέτης Λάρισας, πρόεδρος Εφετών στη Θεσσαλονίκη, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2013 μετατέθηκε πάλι στη Λάρισα ως πρόεδρος Εφετών.
Η σύζυγός του είναι η Θώμη Πατρώνα από το Πλατύστομο Φθιώτιδας, η οποία είναι επίσης δικαστής και υπηρετεί ως εφέτης στη Λαμία.
Πάντως, πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται για ποιο λόγο ο ίδιος δικαστής δίκασε τις δύο αυτές μεγάλες υποθέσεις στη Θεσσαλονίκη. Από τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου προκύπτει ότι τον Ιούνιο του 2012 τοποθετείται στο Εφετείο Θεσσαλονίκης από τη Λάρισα και ξαναγυρίζει με μετάθεση στη Λάρισα τον Σεπτέμβριο του 2013, δηλαδή μετά τις δίκες Παπαγεωργόπουλου και Καραμπέρη.
Το σκεπτικό της απόφασης για τον Παπαγεωργόπουλο
Η δίκη Παπαγεωργόπουλου που απασχόλησε την κοινή γνώμη, ύστερα από δεκάδες συνεδριάσεις, ολοκληρώθηκε στις 27 Φεβρουαρίου του 2013 με την καταδίκη του πρώην δημάρχου και των στενών του συνεργατών με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για την υπεξαίρεση στον Δήμο Θεσσαλονίκης.
Στο σκεπτικό της απόφασης, ο πρόεδρος Εφετών Γιώργος Αποστολάκης είχε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Οι σπουδαίες αθλητικές επιδόσεις δεν μπορούν να θεμελιώσουν την απονομή ελαφρυντικού. Θα έπρεπε να σταθούν στοιχεία ήθους, αποτρεπτικά στην εγκληματική δραστηριότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου