Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Αποκαλύφθηκε ο μύθος της «Αραβικής Άνοιξης»

Όταν ξεκίνησε αυτή η ιστορία με την αποκαλούμενη «Αραβική Άνοιξη», η στήλη ήταν από τις λίγες που δεν συμμετείχε στον εν γένει ενθουσιασμό για την κατάργηση αυταρχικών καθεστώτων, τα οποία δήθεν παρέσυρε άνεμος ελευθερίας, και οι λαοί πλέον θα αποκτούσαν τα πολιτικά -και ανθρώπινα- δικαιώματά τους. 
Μάλιστα, δεν είχα παραλείψει να αναφέρω την έκπληξη που ένοιωσα όταν στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης υποβλήθηκε -από επικεφαλής συνδυασμού- πρόταση να εγκριθεί Ψήφισμα ενθουσιώδες για την κατάρρευση του καθεστώτος Μουμπάρακ στην Αίγυπτο και την ανάληψη της εξουσίας από τους «Αδελφούς Μουσουλμάνους»...
Απόρησα και εξακολουθώ να απορώ, πώς γίνεται οι ασχολούμενοι με την πολιτική επί μακρά σειρά ετών, να κρίνουν από τα κατευθυνόμενα δημοσιεύματα και να μη έχουν αντιληφθεί πως η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Προφανώς, υπάρχουν αγκυλώσεις λόγω ιδεοληψιών, που δεν επιτρέπουν την ορθή κρίση. Όμως, οδηγούν τον λαό σε λάθος κατεύθυνση.
Υπενθυμίζω πως η σταθερή θέση της στήλης, από την αρχή της εμφάνισης του «παγκόσμιου χειμώνα» -όπως πραγματικά πρέπει να αποκαλείται- ήταν πως συγκεκριμένα συστήματα εξουσίας υλοποιούν αποφάσεις για πλήρη ανατροπή της πολιτικής κατάστασης, όπου γης, όπως την γνωρίζαμε μέχρι πρότινος, προκαλώντας το «χάος» και με στόχο την εδραίωση των μηχανισμών ελέγχου.
Όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν μιλούν τα όπλα, αλλού το ΔΝΤ. Μου κάνει εντύπωση που ακόμη δεν έχει προσεχθεί αυτό που έγραψα προ ημερών, πως όλη η Μεσόγειος «φλέγεται». Οι βορειοαφρικανικές χώρες -όλες- έχουν ήδη εισέλθει στο φρενοκομείο του εμφύλιου σπαραγμού, ενώ οι νοτιοευρωπαϊκές υφίστανται παρόμοια δεινά λόγω των χρεών, στα οποία τεχνηέντως τις οδήγησαν (χωρίς δυστυχώς, να αποκλείονται οι εμφύλιες συγκρούσεις, αφού -πάλι τεχνηέντως- οξύνεται ο πολιτικός διάλογος, που με την σειρά του οξύνει τα πάθη.
Η Ε.Ε. τάσσεται επισήμως πλέον υπέρ των «Αδελφών Μουσουλμάνων», που υποτίθεται εχθρεύονται το σύστημα. Όμως, σ’ αυτήν την στήλη έχει γίνει το ψυχογράφημα αυτής της οργάνωσης, από τότε -προ αιώνος περίπου- ανέλαβε την καθοδήγησή της η ιντέλιντζενς σέρβις. Οι οποίοι «σκληροί» ισλαμιστές οδηγούν σε πλήρη διάλυση -και σε τεμαχισμό στην συνέχεια- την Αίγυπτο.
Όπως συμβαίνει με την Λιβύη, όπου πλην της επίσημης κυβέρνησης της Τρίπολης έχουν αυτονομηθεί οι Τουαρέγκ στην έρημο, στην δε Βεγγάζη, άλλα συμβαίνουν. Στην δε Τυνησία, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Μοχάμεντ Μπράχμι, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε, έξω από το σπίτι του στην Τύνιδα την Πέμπτη, δεύτερη δολοφονία του είδους μέσα στο τρέχον έτος, πυροδοτώντας μαζικές διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης στην πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις.
Χιλιάδες άνθρωποι έχουν ξεχυθεί στους δρόμους έξω από το υπουργείο Εξωτερικών στην πρωτεύουσα, Τύνιδα, μετά τη δολοφονία. Έχουν αποκλείσει όλους τους δρόμους και έχουν ανάψει φωτιές. «Κάτω οι Ισλαμιστές» φωνάζουν και απαιτούν την παραίτηση της ισλαμικής κυβέρνησης. Ακριβώς το ίδιο φωνάζουν και στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια. Το ίδιο άρχισαν να φωνάζουν και στην Συρία. Όμως οι ισλαμιστές, είτε εντός είτε εκτός κυβέρνησης, έχουν ισχύ και αποφασισμένους για όλα οπαδούς. Έτσι γίνονται οι εμφύλιοι.
Πέρασε από το μυαλό των «φωτισμένων» τηλεαστέρων και των φιλοξενουμένων στα τηλεπαράθυρα -που έχουν όλοι αλάνθαστη γνώση και γνώμη επί των πραγμάτων, ακόμη και τραγουδιστές και πανελίστες- πώς συνέβη και κατακλύσθηκε από ισλαμιστές λαθρομετανάστες η Ευρώπη σε τόσο λίγο διάστημα, δημιουργώντας τον σπινθήρα εσωτερικών συγκρούσεων;
Να μου επιτραπεί να επαναλάβω: Όσοι νομίζουν πως το πρόβλημα είναι το χρέος, γρήγορα θα καταλάβουν πως δεν είναι τίποτε άλλο παρά το σύμπτωμα. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε χρέος να πιέσουμε για ύπαρξη κυβέρνησης ενότητας -κατά το άρθρο 48 του Συντάγματος- που μόνον αυτή μπορεί να μετριάσει τις δυσμενείς επιπτώσεις. Οι πολιτικοί μόνοι τους δεν θα το κάνουν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, που δεν έχουν πάντα σχέση με την υπηρέτηση του λαού, όπως υποστηρίζεται.
Ο Μακεδών


Πηγή:Voria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου