Εντυπωσιακές αλλαγές αποφάσισε αιφνιδιαστικά και πραγματοποίησε η Ακαδημία των Όσκαρ κατά την τελετή απονομής των Βραβείων!
Υπήρξε εκτενή και διαφημιστική αναφορά στην Ελλάδα.Συμφώνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Πολιτισμού και Πολύτιμων Πληροφοριών των ΗΠΑ έστειλε πριν μια εβδομάδα επιστολή στην Ακαδημία την οποία υπογράφει ο αναπληρωτής Υπουργός...
CH.XESTON (απλή συνωνυμία με τον γνωστό παλαίμαχο ηθοποιό) και ζήτησε να περιληφθεί στο πρόγραμμα της Ακαδημίας η επιβράβευση των προσπαθειών των Ελλήνων.
Σύμφωνα με την επιστολή, σκοπός τους ήταν να καταδειχθεί τη βραδιά των Όσκαρ ότι η παγκόσμια κοινότητα εκτιμά την προσφορά της Ελλάδας διαχρονικά στις επιστήμες και τον πολιτισμό ενώ αυστηρά επισημαίνονταν ότι δεν θα έπρεπε να γίνει καμία πολιτική αναφορά και το πέτυχαν απόλυτα.
Αντίθετα έγινε θετική αναφορά στην πρωτοβουλία των Ισπανών μαθητών, τους οποίους το αμερικανικό υπουργείο υπέδειξε στην Ακαδημία για τις πρωτοβουλίες τους.
Από την Ακαδημία μέχρι αργά χθες βράδυ, δεν είχαν διαρρεύσει οι πληροφορίες για το ειδικό αφιέρωμα που θα γινόνταν για την Ελλάδα, το οποίο ομολογουμένως μας εξέπληξαν όλους!
Έγινε αναφορά σε νέους Έλληνες και στο πρόβλημα της ανεργίας.
Θετική αναφορά έγινε στο έργο και στην ποίηση του ποιητή Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Τονίσθηκε η εργατικότητα αλλά και η παραγωγικότητά του και ιδιαίτερα το γεγονός ότι παρά το εξοντωτικό δημοσιογραφικό ωράριο εργασίας, κατάφερε να εντοπίσει τι συνέβαινε με τον υπερεκτιμημένο ποιητή Νερούντα, ιδιαίτερα στα κρίσιμα χρονικά σημεία κατά τα οποία ο υπερεκτιμημένος χιλιανός τις… αμόλαγε.
Θετική αναφορά έγινε και σε νέες Ελληνίδες και μία απο αυτές ήταν η Γιαννα Αγγελοπούλου , η οποία παρά το φόρτο εργασίας της και τα εξοντωτικά χρονικά διαστήματα μεταξύ κομμωτηρίων και πουράδικων κατάφερε και οργάνωσε ολυμπιακούς αγώνες αλλά και να συντάξει αυτοβιογραφικά βιβλίο πριν ακόμα και από τον λεπτομερή απολογισμό των αγώνων, ο οποίος πάντως αναμένεται ότι θα είναι έτοιμος πριν από το 20 Μνημόνιο το οποίο με την βοήθεια της αμερικανικής κυβέρνησης θα έχει προωθηθεί από το ΔΝΤ στην Ελλάδα μέχρι το Νοέμβριο του 2069.
Θετική αναφορά έγινε και στη μεσαία τάξη και αναμένεται να επισημανθεί η προσφορά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σ αυτή και από πλευράς ηλικίας (μεσαία) και από πλευράς παραγωγικότητας (πολύτεκνος, πολυέγγονος) αλλά τονίσθηκε ότι δεν αναφέρονται στην πολιτική προσφορά του.
Για επίδειξη φιλελληνικού πνεύματος έγινε ιδιαίτερα αναφορά στη Μαργαρίτα Παπανδρέου, για την οποία όπως τονίσθηκε, ότι αγνόησε οποιοδήποτε κίνδυνο και επέτρεψε και στα παιδιά και στα εγγόνια της να πάρουν και την ελληνική υπηκοότητα.
Για να τονισθεί η ανάγκη ανατροπών και μεταρρυθμίσεων έγινε ειδική θετική αναφορά στον πασίγνωστο και καλύτερο Έλληνα δημοσιογράφο, παρουσιαστή εκπομπής ανατρεπτικού περιεχομένου και εκτιμάται ότι δεν θα φωτογραφηθεί απλώς αλλά θα κατονομασθεί κιόλας γι’ αυτή την προσφορά και φυσικά θα είναι ο Γιάννης Πρετεντέρης.
Για τον αλτρουιστικό αγώνα του ενάντια στη διαφθορά ,αν και ανήκει στην πλευρά των βολεμένων, αναφέρθηκαν θετικά για τον Γιώργο Παπαδάκης για τον οποίο όπως τονίσθηκε άφησε την σιγουριά της κρατικής θέσης και εργάζεται σε ιδιωτική εταιρεία στην οποία ο ανώτερος μισθός δεν ξεπερνά τις 92.000 ευρώ το μήνα.
Μετά την τελετή αυτή δόθηκαν τα Όσκαρ και ασχολήθηκαν με Σπήλμπεργκ, Αφλεκ, Ντάνιελ Ντε Λιούις και λοιπούς.
Πληροφορίες από το άρθρο του Γιάννη Ντάσκα στο www.paraskhnio.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου