Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Αποκωδικοποιώντας τον Χρύσανθο Λαζαρίδη


Οι δύο ίδιες αφιερώσεις και οι συμβολισμοί του συμβούλου του πρωθυπουργού

Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης είναι γνωστό οτι είναι μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προσωπικότητα της πολιτικής ζωής της χώρας. 
Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα έχει χρησιμοποιήσει το ίδιο τραγούδι για να συμβολίσει την περίοδο που περνάει η Ελλάδα αυτήν την χρονική περίοδο.
Όπως είχαμε γράψει...
στo parapolitika.gr στις 22 Νοεμβρίου με μία ασυνήθιστη επιστολή ο βουλευτής Επικρατείας έγραψε στο διαδίκτυο για την φιλία του με τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και την προσωπικότητά του από τα «πέτρινα» χρόνια της πολιτικής του απομόνωσης μέχρι σήμερα. 
Στο τέλος της επιστολής έγραφε "Κι εν πάση περιπτώσει, είπαμε: Σε αυτόν τον κόσμο όσοι αγαπούνε τρώνε βρόμικο ψωμί"
Σήμερα μιλώντας στην εκπομπή "Η άλλη όψη" στη ΝΕΤ όταν ο Μανώλης Κοττάκης του ζήτησε να αφιερώσει ένα τραγούδι ο Χρύσανθος Λαζαρίδης αφιέρωσε το ίδιο τραγούδι με το οποίο έκλεινε την επιστολή του. 
Η αιτιολόγηση η οποία ξεκλειδώνει και το νόημα της επιστολής του είναι οτι το τραγούδι αυτό σηματοδοτεί την εξάπλωση μίας ιδέα για αλλαγή. 
Ήταν η ιδέα στη νεολαία για αλλαγή το 1971, όπως ανέφερε ο βουλευτής, και είναι και η ιδέα της ανατροπής ενός παραλυμένου καθεστώτος αναχρονιστικών εμμονών, συντεχνιακής αυθαιρεσίας, όπου η λαϊκή κυριαρχία έχει καταλυθεί από πάσης φύσεως μικρά ή μεγαλύτερα συμφέροντα, ένα σύμπλεγμα ανυπόφορου κρατισμού, προνομίων, έκπτωσης αξιών και προτύπων, ένα καθεστώς που έχει οδηγήσει τη χώρα σε εξάρτηση από δανειστές και στα όρια της πλήρους κατάρρευσης, όπως ανέφερε στην επιστολή.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου