«Μάχη» μέχρι την τελευταία στιγμή δίνουν τα επιτελεία των τριών κομμάτων
που στηρίζουν την κυβέρνηση, προκειμένου να περιοριστούν στο μεγαλύτερο
δυνατό βαθμό οι «αντάρτες», που προτίθεται να καταψηφίσουν τα μέτρα κατά την κρίσιμη ψηφοφορία του νέου πακέτου περικοπών σήμερα το βράδυ στη Βουλή.
Η κατάσταση σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ μοιάζει με κινούμενη άμμο, ενώ
στη ΝΔ φαίνεται πως ευελπιστούν να μην υπάρξει καμία διαρροή στην
ψηφοφορία. Αυτή τη στιγμή, η κυβερνητική πλειοψηφία των...179 βουλευτών που προέκυψε από τις εκλογές του Ιουνίου έχει μειωθεί στους 175, μετά τις διαγραφές και τις ανεξαρτητοποιήσεις των κυρίων Νικολόπουλου, Σταυρογιάννη, Μιχελογιαννάκη και Κασσή.
Αν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ψηφίσουν «παρών» στο σύνολό τους, οι βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, χωρίς τον Μ. Κασσή ανέρχονται σε 159.
Υπέρ της καταψήφισης των μέτρων έχει ταχθεί από το ΠΑΣΟΚ ο Θόδωρος Παραστατίδης, ενώ πάρα πολύ δύσκολο να ψηφίσει τα μέτρα είναι και ο Κώστας Σκανδαλίδης, που αυτή τη στιγμή αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ευ. Βενιζέλου.
Ως εκ τούτου, αν η ΔΗΜΑΡ ψηφίσει «παρών», και δεν προκύψουν ανατροπές της τελευταίας στιγμής, τα μέτρα θα ψηφιστούν από 154-157 βουλευτές.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η μετωπική σύγκρουση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα αλλά και οι τοποθετήσεις των προέδρων του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κούβελη.
Μια μικρή «γεύση» των υψηλών τόνων που θα επικρατήσουν στην Ολομέλεια της Βουλής δόθηκε στην συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή όπου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης συγκρούστηκαν με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Το πολυνομοσχέδιο, έπειτα από συνεδρίαση έντεκα ωρών, «πέρασε» από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να τάσσονται, όπως ήταν αναμενόμενο, υπέρ του νομοσχεδίου με τη ΔΗΜΑΡ να εμμένει στο «παρών».
NewPost
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου