Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Παραλαμβάνει και … παραιτείται ο Βενιζέλος

Ούτε μια αναφορά στον Παπανδρέου
Σε ειδική τελετή θα παραλάβει τα ηνία της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και ο επίσημα σήμερα ο Βαγγέλης Βενιζέλος από το Γιώργο Παπανδρέου. 
Κάποιοι εκτιμούν ότι θα είναι και η τελευταία φορά που θα δούμε δημόσια τους Βενιζέλο και Παπανδρέου μαζί, τουλάχιστον μέχρι τις εθνικές εκλογές.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Βαγγέλης έκανε όλες τις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις του έχοντας ως φόντο την πράσινη γραμμή του «αρχίζουμε» κι όχι τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ, ενώ ακόμη και στον «πανηγυρικό» του για την εκλογή του, δεν έκανε καμία αναφορά στο όνομα του Γιώργου Παπανδρέου.
Λέτε να ντρέπεται, δε νομίζω... θέατρο παίζει;
Αυτός που ήταν τόσα χρόνια;
Ο ενεργός ρόλος που είχε ο...
μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομίας, στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στην οικονομική πολιτική που ακολουθήθηκε τα δυο τελευταία χρόνια, τι ήταν;
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος που ανέλαμβάνει σήμερα την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν είναι άμοιρος ευθυνών για την περιπέτεια στην οποία βρίσκεται ο τόπος.
Μέχρι χθες ήταν το "νούμερο 2" στο κόμμα του, είναι αυτός που αποκάλεσε τον εαυτό του "ύπαρχο" της πολιτικής που έριξε τη χώρα στα βράχια. 
Είναι εκείνος που είπε ναι σε όλα, ναι στο δημοψήφισμα που παραλίγο να στοιχίσει την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε.
Μάλιστα, στον ...
υπαινιγμό για τις «ηλιόλουστες» ημέρες που ευχήθηκε ο Γιώργος να έρθουν στη χώρα και στο ΠΑΣΟΚ, ο Βαγγέλης απάντησε με … «ανοιξιάτικες» ημέρες που περιμένουν το κόμμα.
Αμέσως μετά την επισημοποίησή του στο θώκο της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, ο Βαγγέλης Βενιζέλος θα παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της χώρας και σύμφωνα με τα σενάρια που θα κυκλοφορούν, ο Λουκάς Παπαδήμος θα είναι αυτός που θα αναλάβει το υπουργείο – όπως και ο Μόντι στην Ιταλία – για τις υπόλοιπες τρεις εβδομάδες, μέχρι να διαλυθεί η Βουλή και να προκηρυχτούν εκλογές. Άλλα σενάρια θέλουν την αναβάθμιση του κ. Σαχινίδη στη θέση του κ. Βενιζέλου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου