Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

"Λαγός" του Βενιζέλου ο Χρυσοχοϊδης..!

Δεν μπορεί να περιμένει άλλο ο Βαγγέλης Βενιζέλος 
τον Γιώργο Παπανδρέου με αποτέλεσμα σε συνεννόηση με τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη να τίθεται πλέον θέμα διαδοχής του τέως πρωθυπουργού και μάλιστα σε πολύ οξύ τόνο.  
Σύμφωνα με απολύτως ακριβείς πληροφορίες η παρέμβαση του Μιχάλη Χρυσοχοίδη έγινε κατόπιν ενημέρωσης που υπήρξε στον υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο, με τον οποίο ο υπουργός Ανάπτυξης έχει ευθεία γραμμή επικοινωνίας.
Εδώ και ένα μήνα το...
parapolitika.gr έχει γράψει για τη σχέση αλά Σαμαρά - Αβραμόπουλου που έχουν αντίστοιχα οι κ.κ. Βενιζέλος - Χρυσοχοϊδης, με τον τελευταίο να αποτελεί κρυφό άσσο στο μανίκι του υπουργού Οικονομικών.
Κάπως έτσι, η στρατηγική Βενιζέλου μιλά για αμφισβήτηση εντός των θεσμικών ορίων και της πολιτικής ευπρέπειας του Γιώργου Παπανδρέου, όχι από τον ίδιο (δεν θέλει να επαναλάβει το λάθος του Ζαππείου) αλλά από τον μελλοντικό του αντιπρόεδρο κ. Χρυσοχοϊδη.
Μάλιστα, ο λόγος για τον οποίο ο κ. Χρυσοχοϊδης έσπευσε να δηλώσει υποψήφιος παρά την ξακάθαρη έλλειψη εχεγγύων εντός του ΠΑΣΟΚ και ανάλογου μηχανισμού ήταν για να προλάβει να κλειδώσει μια ανέλπιστη υποψηφιότητα, να δεσμευτεί ένα μέρος της βάσης του κόμματος αλλά και ταυτόχρονα ο υπουργός Ανάπτυξης στην κατάλληλη στιγμή να υποχωρήσει υπέρ του κ. Βενιζέλου.
Την ίδια στιγμή οι επιτελείς του κ. Βενιζέλου εκτιμούν πως ενδεχόμενη παραμονή του ΓΑΠ και κάθοδος του στις επόμενες εκλογές ως αρχηγού του ΠΑΣΟΚ ναι μεν θα δώσει στο πιάτο το κόμμα μετά στον υπουργό Οικονομικών, όμως θα είναι τόσο πολύ τραυματισμένο εκλογικά που η ανάκαμψη θα είναι απίθανη.  
Να λοιπόν που ο φόβος της συντριβής φέρνει εξελίξεις.
parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου