Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Συνωμοσία σιωπής



Ένα από τα πιο δύσκολα και βαθιά ριζωμένα προβλήματα της ελληνικής πολιτικής σκηνής είναι η συνωμοσία σιωπής
Ακόμα και όταν ξεφεύγουν λίγοι ψίθυροι, ακόμα και όταν πέφτει λίγο φως στα γεγονότα, αυτό που πραγματικά βλέπουμε δεν είναι η αλήθεια. 
Είναι οι σκιές πάνω στο μπερντέ του καραγκιοζοπαίχτη όπου ο θεατής μένει με την εντύπωση ότι εξελίσσεται δράμα με πολλούς χαρακτήρες, ενώ στην πραγματικότητα, πίσω απ’ το σεντονάκι ο καραγκιοζοπαίχτης μόνος του κινεί τις χάρτινες φιγούρες του παριστάνοντας πολλές φωνές.
Τι συνδέει τον κ. Παπαδήμα με τον κ. Μάριο Μόντι;

Για παράδειγμα, ουδέποτε μας είπαν τι είναι εκείνο που συνδέει τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Παπαδήμα και τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι
Για ποιο λόγο δεν συζητείται το γεγονός ότι αμφότεροι ανήκουν στην παγκόσμια Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) “Τριμερής Επιτροπή (Trilateral Commission)”; Δεν είναι δα και διαβαθμισμένες πληροφορίες. 
Ακόμα και στο επίσημο site της Τριμερούς, το PDF έκδοσης Ιουνίου 2011 στην πρώτη σελίδα γράφει ότι ο κ. Μάριο Μόντι είναι ο Ευρωπαίος εκ των τριών προέδρων της Επιτροπής:
ενώ στη πέμπτη σελίδα διαβάζουμε ότι μέλη είναι ο κ. Λουκάς Παπαδήμος με την ιδιότητα του επισκέπτη καθηγητή Πολιτικής στο Kennedy School of Government και ο κ. Αλέξης Παπαχελάς με την ιδιότητα του διευθυντή της εφημερίδας “Καθημερινή”, είναι μέλη του Ευρωπαϊκού Γκρούπ:
Όλα αυτά είναι γνωστά. 
Ακόμα και στην Wikipedia ο κ. Παπαχελάς γράφει ότι “Είναι μέλος της παγκόσμιας μη κυβερνητικής οργάνωσης Τριμερής Επιτροπή (Αγγλικά: Trilateral Commission) και έχει συμμετάσχει σε συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ”
Τίποτα δεν είναι κρυφό. 
Το τονίζουμε αυτό διότι δεν πιστεύουμε ούτε αναπαράγουμε θεωρίες συνωμοσίας. 
Πρώτον γιατί οι θεωρίες συνωμοσίας είναι χειρότερες από τα ψέματα και 
δεύτερον, γιατί λειτουργούν σαν το κοινό κουτσομπολιό: Τυλίγουν την αλήθεια μέσα σε πιπεράτες αλλά τελικά άχρηστες πληροφορίες.
Όμως η Τριμερής Επιτροπή είναι υπαρκτή και αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα λόμπι επιχειρηματιών, τραπεζιτών και πολιτικών που δραστηριοποιείται στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς αποφάσεων. 
Άραγε δεν είναι γεγονός ότι παραιτήθηκαν δύο εκλεγμένοι πρωθυπουργοί (Μπερλουσκόνι και Παπανδρέου) για να τοποθετηθούν χωρίς εκλογές στη θέση τους ο πρόεδρος και ένα μέλος της “Τριμερούς Επιτροπής”;

Οι εφημερίδες και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων

Η αρθρογραφία της Καθημερινής στις 13-11-2011 είναι ενδεικτική. 
Ο τίτλος του άρθρου “Ο Λ. Παπαδήμος ό,τι καλύτερο για τη χώρα” τα λέει όλα μαζί σε μια φράση. 
Σε άλλο άρθρο γράφει “Νέα και ευνοϊκότερα δεδομένα στην προσπάθεια της χώρας να εξέλθει από τον φαύλο κύκλο της κρίσης και να αποφύγει την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, δημιουργεί η συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας υπό τον κ. Λουκά Παπαδήμο” (13-11-2011). 
Στη στήλη ΠΟΛΙΤΙΚΗ, το άρθρο με τίτλο “Κέρδη για ΛΑΟΣ και ΔΗΣΥ” (σ.σ. επειδή στηρίζουν Παπαδήμο) κλείνει το μάτι σε όλα τα ελληνικά κόμματα να κάνουν το ίδιο για το συμφέρον τους.
Αλλά και η Κάπα Research για λογαριασμό του Βήματος μας ενημερώνει ότι οι πολίτες σε ποσοστά από 73% έως 78% θεωρούν ότι ήταν θετική η πρωτοβουλία για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης και ότι ήταν σωστή η απόφαση για την πρωθυπουργοποίηση του κ. Παπαδήμου. 
Σχεδόν 80% δηλώνουν πως αισθάνονται περισσότερο ασφαλείς με τη νέα κυβέρνηση και, το κυριότερο, το 64% των πολιτών θεωρεί πως η συγκρότηση κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας ήταν η πιο σωστή κίνηση από το να οδηγηθεί η χώρα άμεσα σε εκλογές. Δηλαδή η Κάπα Research ανακάλυψε ότι το 64% των πολιτών δεν ήθελε εκλογές!
http://freepen.gr/politiki/876

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου