Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Τον πιέζουν ασφυκτικά ν αναδιαρθρώσει ΤΩΡΑ, γι αυτό δεν ανακοίνωσε συγκεκριμένα μέτρα και χρονοδιάγραμμα!

"Τον πιέζουν να κάνει αναδιάρθρωση από μέρα σε μέρα, γι αυτό και δεν ανακοίνωσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα μέτρων...", υποστηρίζουν γνώστε της αγοράς, οι οποίοι σχολιάζουν την ανευ ουσίας σημερινή ομιλία Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο.
Ο πρωθυπουργός-λένε-παρότι διαψεύδει διαρκώς τα περί της αναδιάρθρωσης δεν έχει πολλά περιθώρια αντίδρασης.
Είναι πιθανό λοιπόν να επέλεξε να προηγηθεί η αναδιάρθρωση και στη συνέχεια ν ακολουθήσουν τα μέτρα σοκ, στα οποία κανείς πολίτης της "αναδιαρθρωμένης" χώρας, δεν θα μπορεί να προβάλλει αντίσταση.
Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα του Capital.gr:
Η αγορά έχει πειστεί πως η Ελλάδα θα υποχρεωθεί σε μια de facto χρεοκοπία, διευρύνοντας την περίοδο αποπληρωμής των χρεών της, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει τις ικανότητές της να αποπληρώσει τα δισ. ευρώ που χρωστάει, αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNBC.

«Η Ελλάδα συνεχίζει να αντιστέκεται στις πιέσεις για μια άμεση ανακοίνωση», σχολιάζει ο Simon Derrick, επικεφαλής ανάλυσης της Bank of New York Mellon.

Προσθέτει ακόμη ότι «εξωθούμενη ουσιαστικά στο να ζητήσει διάσωση πέρυσι, και αφού οδηγήθηκαν στο να δεχτούν παρόμοια πακέτα οι Ιρλανδία και Πορτογαλία προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος μετάδοσης στην ευρωζώνη, μπορεί να αισθάνεται ότι θυσιάζεται, μόνο και μόνο για να προστατέψει πολιτικά συμφέροντα στην Ευρώπη, αλλά και για να περιορίσει τα ρίσκα μετάδοσης.

Τονίζει δε πως δεδομένου ότι μια αναδιάρθρωση θα πλήξει τους κατόχους ομολόγων, κυρίως τις ευρωπαϊκές τράπεζες, αυτή η εξέλιξη θα ήταν πιθανώς πιο εύκολο να «περάσει» στους ψηφοφόρους στη Γερμανία, τη Γαλλία ή ακόμη και στη Φινλανδία, η οποία οδηγείται στις κάλπες αυτό το Σαββατοκύριακο.

«Είναι δύσκολο για τους επενδυτές να μην αισθάνονται τις τελευταίες εβδομάδες έντονα déjà vu», τόνισε ο Derrick.


Επισημαίνει ακόμη ότι «έχοντας δει τις πιέσεις στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία να δεχθούν πρόωρες διασώσεις για να περιοριστούν οι επιδράσεις από τη μετάδοση, αισθάνεται κανείς ότι παρόμοιες δυνάμεις εμφανίζονται τώρα για την Ελλάδα προκειμένου να προχωρήσει σε μια άμεση ανακοίνωση αναδιάρθρωσης, παρά το γεγονός ότι δεν έχει καμία πρόθεση να βγει στις αγορές για κεφάλαια, μέχρι τον επόμενο χρόνο».

Και συνεχίζει τονίζοντας ότι «όλα αυτά μας κάνουν να πιστεύουμε ότι οι πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα να ανακοινώσει κάτι, θα ενταθούν στις επόμενες ημέρες καθώς οι πολιτικοί και άλλοι αξιωματούχοι προσπαθούν και περιορίζουν τις επιδράσεις από την κατάρρευση των ελληνικών αγορών, σε άλλες αγορές στην ευρωζώνη».

Κουρδιστό Πορτοκάλι 


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου