Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

"Ο Καραμανλής βρέθηκε σε κατάσταση αδυναμίας"

Είναι «απαράδεκτο να εμπλέκεται ένας πολιτικός στη δύσοσμη υπόθεση της Siemens για μικροκομματικές σκοπιμότητες χωρίς κανένα στοιχείο» επεσήμανε μιλώντας στον Real Fm o Γ. Αλογοσκούφης, χαρακτηρίζοντας «γκάφα ολκής» την εμπλοκή του ονόματός του στο πόρισμα από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. 
Υποστήριξε ότι αν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν καθυστερούσε στη λήψη μέτρων θα μπορούσε να έχει αποφύγει το μνημόνιο, το οποίο πάντως όπως ανέφερε, έχει και θετικά στοιχεία.
Ο κ. Αλογοσκούφης διευκρίνισε ότι ...
ο ίδιος ως υπουργός Οικονομίας δεν μπορούσε να επέμβει σε θέματα του ΟΤΕ που ήταν εισηγμένη στο Χρηματιστήριο και πολυμετοχική εταιρεία και όχι ΔΕΚΟ.
Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της χώρας, ο πρώην υπουργός εκτίμησε ότι θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει το μνημόνιο, «αλλά βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο», γιατί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καθυστέρησε, δείχνοντας στις διεθνείς αγορές ότι δεν ήταν διατεθειμένη να πάρει από μόνη της τα απαραίτητα μέτρα και τον Φεβρουάριο ήταν πλέον αργά».
Ο ίδιος σημείωσε ότι το μνημόνιο δεν έχει μόνο αρνητικά, αλλά και θετικά σημεία, ωστόσο όπως είπε, η οικονομική πολιτική που ακολουθείται, πρέπει να έχει στρατηγική και στόχους, χαρακτηρίζοντας «εγκληματικό» αυτό που συμβαίνει σήμερα με τη φορολογία, ενώ τόνισε πως καθώς το μνημόνιο βρίσκεται υπό συνεχή διαπραγμάτευση, πρέπει να μπουν σωστές προτεραιότητες, γιατί «αν δεν υπάρξει ανάκαμψη, είναι πολύ δύσκολο να περιορίσουμε τα ελλείμματα».
Κληθείς να κάνει την αυτοκριτική του για την περίοδο που διετέλεσε υπουργός Οικονομίας, ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι έχει μετανιώσει που δεν υπήρξε πιο έντονος και επίμονος τόσο στους ρυθμούς των μεταρρυθμίσεων όσο και στα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν, αν και όπως είπε, είχε κάνει προτάσεις, οι οποίες δεν υλοποιήθηκαν. Ο ίδιος επεσήμανε ότι έγιναν πολλές σωστές κινήσεις, ωστόσο δεν προχώρησε όσο έπρεπε η εξυγίανση του δημόσιου τομέα, «δεν αντιμετωπίστηκε η σπατάλη στην ΤΑ, στην Υγεία και στα ασφαλιστικά ταμεία»
Ο Γ. Αλογοσκούφης σημείωσε τέλος, ότι το πρόβλημα του Κ. Καραμανλή ήταν ότι βρέθηκε μετά τις εκλογές «σε κατάσταση πολιτικής αδυναμίας και είχε πολύ περιορισμένα περιθώρια» καθώς είχε μόνο 151 βουλευτές στο Κοινοβούλιο, με αποτέλεσμα να προδιαγράφονται πρόωρες εθνικές εκλογές και να μην είναι δυνατή η λήψη σκληρών αποφάσεων. 
parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου