Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Θ. Πάγκαλος: Ο κοπρίτης που μπαίνει στο Δημόσιο, μένει κοπρίτης


Yπέρ της πλήρους κατάργησης του σταυρού προτίμησης στις εκλογές τάσσεται σε συνέντευξή του στο «Βήμα» ο Θεόδωρος Πάγκαλος, εκτιμώντας πως «αν δεν ξεμπλέξουμε με τον σταυρό προτίμησης, στην ουσία μεταρρύθμιση δεν θα κάνουμε και θα είναι απλώς μία από τα ίδια».
«Οταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί» γιατί ξέρει ότι...δεν πρόκειται ποτέ να απολυθεί, αναφέρει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, επισημαινοντας ότι το 75% των δαπανών του Δημοσίου είναι οι μισθοί και οι συντάξεις. «Δανειστήκαμε για να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις σε υπαλλήλους που προσλαμβάναμε απλώς και μόνο για να πάρουμε την ψήφο τους... Μας τρομάζουν η αλήθεια, η αντικειμενικότητα, η αξιοκρατία. Να περάσουν οι αξιότεροι στο Δημόσιο, να γίνει και η ζωή όλων μας πιο εύκολη. Εχει αλλοιωθεί αυτή καθαυτή η έννοια της απόλυσης. Τι θα πει ας πούμε 'απελύθη ο έχων σύμβαση ορισμένου χρόνου'; Δεν απελύθη. Επήλθε ο ορισμένος χρόνος», υπογραμμίζει.

Ο κ. Πάγκαλος επιμένει εξάλλου στη φράση «Μαζί φάγαμε τα λεφτά», που έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων: «Η φράση μου είναι 'μαζί φάγαμε τα λεφτά μέσα στο πλαίσιο ενός φαύλου συστήματος πολιτικής πελατείας με αθρόους διορισμούς στο Δημόσιο'», σημείωσε. «Αυτή είναι. Τελεία. Αλλά ορισμένοι δημοσιογράφοι δεν είναι σε θέση ούτε ως την τελεία να πάνε. Στη φράση αυτή επιμένω, κατά λέξη βεβαίως».

Όσον αφορά τις αντιδράσεις του κόσμου για την πολιτική που ακολουθείται και τα επώδυνα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απαντά με το ερώτημα αν υπάρχει άλλη πολιτική, ενώ χαρακτηρίζει εφιαλτικό το σενάριο χρεοκοπίας της χώρας. «Η επιλογή λοιπόν που μερικοί υπερπατριώτες επαγγέλλονται, δηλαδή να γυρίσουμε στη δραχμή και να μην πληρώσουμε τα χρέη μας - και να δηλώσουμε μάλιστα ότι δεν τα πληρώνουμε- διότι δεν δεχόμαστε να υποταχθούμε σε υποδείξεις αυτών που μας δανείζουν, οδηγεί σίγουρα στην οικονομική απομόνωση της χώρας. Με την επιμονή να διεκδικούμε το δικαίωμα εμείς μόνοι σε όλον τον κόσμο να δανειζόμαστε, να ζούμε ανετότερα απ΄ ό,τι μας επιτρέπουν οι δυνάμεις μας και μετά να τρώμε τα λεφτά των ξένων και να μην τα επιστρέφουμε, τότε θα γίνουμε μια Αλβανία χωρίς το κομμουνιστικό καθεστώς».

Σαφές είναι το μήνυμα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και για τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ
«Τα καζάνια που βράζουν τα έχω δει εγώ να βράζουν 30 χρόνια τώρα. Ο Τύπος δεν αρέσκεται στην ουσία των πραγμάτων, τον ενδιαφέρουν κυρίως οι συγκρούσεις προσώπων, αν είναι δυνατόν στο ίδιο κόμμα», λέει ο κ. Πάγκαλος με αφορμή περιγραφές της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ως καζάνι που βράζει.

«Μπορεί να καταψηφίσεις ένα συγκεκριμένο επί μέρους νομοσχέδιο, αν και είσαι κυβερνητικός βουλευτής .. αν όμως αμφισβητείς τη βασική πολιτική της κυβέρνησης την οποία υποτίθεται ότι το κόμμα σου στηρίζει, τότε πώς είναι δυνατόν να ανήκεις σε αυτό το κόμμα» διερωτάται.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου