Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Γιατί “μίλησε” ο Καραμανλής

Η χθεσινή παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή, μέσω «δήλωσης» συνομιλητών του, για τα σενάρια που τον θέλουν να αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την Κεντροδεξιά, δηλαδή ουσιαστικά για την επάνοδό του στην ηγεσία της Παράταξης, ήταν φυσικά το πρώτο θέμα συζήτησης στους πολιτικούς κύκλους, στην Κυβέρνηση αλλά και στον χώρο της Αντιπολίτευσης.
Ο πρώην πρωθυπουργός υπήρξε διαχρονικά βαθιά παραταξιακός
Κάτι που έδειξε η διαδρομή του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, από το 1997 μέχρι και το 2009, καθώς φρόντιζε πάντοτε να ...
κλείνει εσωκομματικά μέτωπα, ενδεχομένως και όσα άνοιγε ο ίδιος, όπως συνέβη με τις διαγραφές του Γιώργου Σουφλιά και των υπολοίπων, που σταδιακά επέστρεψαν στη Νέα Δημοκρατία, καθ’ οδόν προς την άνοδο στην εξουσία, το 2004.
Βλέποντας λοιπόν ότι σε μια κρίσιμη εποχή για τον τόπο, το όνομά του «παίζει» σε σενάρια συνωμοσίας, που είχαν ως στόχο την αποσταθεροποίηση του Αντώνη Σαμαρά, τη στιγμή μάλιστα που η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δέχεται μεγάλη πολιτική και κοινωνική πίεση, λόγω των επιπτώσεων της οικονομικής πολιτικής της και του μνημονίου, αισθάνθηκε την ανάγκη να παρέμβει άμεσα, προκειμένου να μην αφήσει το θέμα να σέρνεται.
Η παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή έδωσε τη δυνατότητα στη Ρηγίλλης να περάσει στην αντεπίθεση, και να δείξει τους κύκλους της αποσταθεροποίησης, φωτογραφίζοντας τον Γιώργο Καρατζαφέρη, τη Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και παρασκηνιακές κινήσεις από κυβερνητικούς μηχανισμούς.
Στη Ρηγίλλης εκτιμούν ότι το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα, διαπιστώνοντας ότι ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου, είναι εξαιρετικά πιθανό ένα αρνητικό αποτέλεσμα για την κυβερνητική παράταξη, λόγω της κοινωνικής δυσφορίας που έχει προκαλέσει το μνημόνιο, και εντάσσουν τη σεναριολογία περί επιστροφής Καραμανλή, σε αυτήν ακριβώς την αμυντική διαδικασία από πλευράς Μεγάρου Μαξίμου.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΑΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου