Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Έκκληση του Μίμη Ανδρουλάκη προς την Νέα Δημοκρατία!

«Βάλτε ένα χέρι να περάσουμε τον κάβο και βλέπουμε», ήταν η έκκληση του Μίμη Ανδρουλάκη προς τη ΝΔ από τη Λαμία, όπου παρουσίασε το βιβλίο του «Ε! Πρόεδρε» σε μια κατάμεστη αίθουσα. 
Μάλιστα, απευθυνόμενος στον βουλευτή της ΝΔ, Χρήστο Σταϊκούρα, που ήταν στο ακροατήριο, σημείωσε πως «νέος είναι ο Σαμαράς, έχει τον χρόνο να εγγράψει θετικά προσδοκίες.
Με τη μιζέρια αυτή, δεν βγαίνει τίποτα. Αν ήταν έτσι, το ΚΚΕ θα ήταν πλειοψηφία στην Ελλάδα», συμπληρώνοντας ότι «πάντα θα υπάρχει ο πολιτικός ανταγωνισμός.
Πρέπει, όμως, να υπάρξει ένα άτυπο μορατόριουμ των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, ενόψει του μεγάλου κίνδυνου, που αντιμετωπίζει η χώρα».
Μιλώντας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για τα οικονομικά μέτρα, που πήρε η κυβέρνηση, αναγνώρισε ότι προκαλούν....
ύφεση.
«Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν έχει άλλη επιλογή παρά να προκαλέσει μια συντεταγμένη ελεγχόμενη ύφεση, και ελπίζουμε, να αποφύγει μια μεγάλη χρεοκοπία», είπε.
Περιγράφοντας με ιδιαίτερα παραστατικό τρόπο τη σημερινή κατάσταση στο πολιτικό, κυρίως, σκηνικό, ο Μίμης Ανδρουλάκης έστειλε και ένα μήνυμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. «Βρισκόμαστε ακριβώς το σημείο που ο πιλότος έχει αρχίσει την αναγκαστική προσγείωση.
Τώρα πλέον δεν έχει καμία σημασία αν κάποιος ήθελε άλλον πιλότο, ή άλλο αεροπλάνο, ή άλλη εταιρεία να κάνει το ταξίδι του, ή κάποιος ήθελε να αρχίσει την προσγείωση νωρίτερα, ή από διαφορετικό ύψος. 
Τώρα αρχίζει η αναγκαστική προσγείωση. 
Ο πιλότος έχει πει το "προσδεθείτε", τα κεφάλια μπροστά, βάλτε και ένα μαξιλάρι μπροστά στο κεφάλι σας, προσευχηθείτε, διότι έτσι και δεν πετύχει, έτσι και δεν κάνει καλά τη δουλειά του ο πιλότος, πάμε όλοι χαμένοι. Δεν έχει σημασία τι έλεγες πριν. 
Δεν έχει σημασία πού ανήκες», είπε.
Ο κ. Μίμης Ανδρουλάκης έκανε πολλαπλές εκκλήσεις στον πατριωτισμό, με την υπογράμμιση ότι «τα μέτρα αυτά είναι συμβατά με τον πατριωτικό χαρακτήρα του ΠΑΣΟΚ», σχολιάζοντας τη συζήτηση στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο. «Είναι θέμα πατριωτικού συναγερμού, που είναι κυρίαρχος στη ιδεολογία μας για να αντιμετωπίσουμε έναν μεγάλο κίνδυνο, με τρόπο που δημιουργεί μέλλον και προοπτική, ανάπτυξη και παραγωγή δημιουργικού πλούτου και κοινωνικής δικαιοσύνης», είπε και παράλληλα προσδιόρισε και τις ευθύνες της ΕΕ, σημειώνοντας πως «η Ευρώπη πρέπει να ετοιμάζει μια προστατευτική ζώνη ασφαλείας για την Ελλάδα, διότι πράγματι δεν θα πρέπει να πάει η Ελλάδα να υποχρεωθεί, γιατί δεν θα έχει καμία άλλη επιλογή από το να πάει στο ΔΝΤ, που είναι σκληρή υπόθεση».
Προσδιόρισε δε, και τη λειτουργία του ελληνικού λαού μέσα από ένα καθεστώς πίεσης, τονίζοντας πως «η Ευρώπη πρέπει να σταθεί στο ύψος της και να προσφέρει στην Ελλάδα ένα χέρι βοηθείας υπό αυστηρές προϋποθέσεις και αυτό που δεν κάναμε μόνοι μας στους καλούς , να το κάνουμε υπό αφόρητη πίεση με αυτόν τον σκληρό και άδικο τρόπο».
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκανε, μάλιστα, ξεχωριστή και ιδιαίτερα εκτεταμένη αναφορά και στις ευθύνες των πολιτών, αλλά και στη «δημιουργική καταστροφή», σημειώνοντας πως «μέσα από την κρίση μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Πρέπει να έρθουμε στα συγκαλά μας. Έχουμε ξεφύγει. Αν συσπειρωθούμε, αν αγωνιστούμε, αν δουλέψουμε διαφορετικά, σκεφτούμε διαφορετικά, θα τα καταφέρουμε. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ο ελληνικός λαός έχει ταλέντο».
Αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά της κρίσης, ο Μ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε πως «ο μεγάλος κίνδυνος είναι η παγκόσμια φούσκα του δημόσιου χρέους. Αυτό που ζούμε σ' αυτή τη φάση είναι πολύ διαφορετικό από όλα τα προηγούμενα.
Τώρα δεν βγαίνει μόνο η Ελλάδα για δανεικά. Βγαίνουν όλοι». Επικαλέστηκε δε, και τον Μαρξ, σημειώνοντας πως «ο Μαρξ έκανε πάντα μια σημαντική παρατήρηση. Έλεγε ότι ο καπιταλισμός ξεπερνά τις κρίσεις του, αντιμετωπίζει μια κρίση, δημιουργώντας τα χαρακτηριστικά της επόμενης κρίσης. Κατά κάποιον τρόπο αντιμετωπίζει μια φούσκα δημιουργώντας μια άλλη φούσκα» για να συμπληρώσει πως δεν κινδυνεύει μόνον η ελληνική οικονομία, «αφού αυτή η φούσκα του δημόσιου χρέους απειλεί να τινάξει όλους στον αέρα».
Μιλώντας για το βιβλίο του, υπογράμμισε πως μέσα σ' αυτό περιγράφει τι θα αντιμετωπίσει η «ηγεσία εν μέσω κρίσης, αβεβαιότητας και υπό αφόρητη πίεση». Με έμφαση δήλωσε πως «αυτό το βιβλίο το μισώ. Είναι καταραμένο. Δεν υπάρχει μέσα ούτε μία πρόβλεψη, δυστυχώς, -σαν αυτές που ζούμε αυτή τη στιγμή- που να μην βγήκε»
Τέλος, προέβλεψε πως «αν δεν βάλουμε τώρα ζώνη ασφαλείας, τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα μετά ένα, ή δύο, χρόνια…».
Istories.Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου