Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

«Απλώς προεδρεύει»


Προεκλογικά, η «πασοκική» προπαγάνδα,   με αριστοτεχνικό τρόπο είχε φιλοτεχνήσει το πορτρέτο του «Μεγάλου Τιμονιέρη» Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος:
-ήξερε πώς να διαπραγματευτεί σκληρά με την Ε.Ε.
-θα αποκαθιστούσε το κύρος και την αξιοπιστία  της χώρας,
-είχε  πρόγραμμα για έξοδο από την κρίση, που «δε θα έθιγε κατακτήσεις και ώριμα δικαιώματα»

Μετεκλογικά, απεδείχθη πανηγυρικά ότι η πασοκική προπαγάνδα  κορόιδεψε για μια ακόμα φορά το λαό.
Η κυβέρνηση εδώ  και πέντε μήνες τρομοκρατεί τον κόσμο με  μέτρα, παρέδωσε τη  χώρα βορά στα νύχια των κερδοσκόπων και την  έθεσε  υπό κηδεμονία.
Την ευθύνη για όλα αυτά  τη φέρει αποκλειστικά ο κ. Παπανδρέου.
Με τις δηλώσεις του, την ατολμία του και  την πρωτοφανή αναποφασιστικότητά του, έριξε άφθονο νερό στο μύλο των κερδοσκόπων.
Αν είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα από το φθινόπωρο η κατάσταση δεν θα είχε ξεφύγει.

Παρ’ όλα αυτά όμως, τα ΜΜΕ, έχουν υψώσει  γύρω του ένα δίχτυ ασφάλειας, για να τον προστατέψουν  από τη ραγδαία φθορά.
Έτσι, έχουμε έναν πρωθυπουργό,  ο οποίος παριστάνει τον «ανεύθυνο άρχοντα»  και κατά τη διάσημη ρήση του πατέρα του, «απλώς προεδρεύει»! Που αντί να παίρνει αποφάσεις, κάνει διαπιστώσεις!
Αντι να κυβερνά, λέει γενικολογίες.  Και , όμως, παραμένει στο απυρόβλητο!
Παπανδρέου ο …πορθητής
Αν ρίξει κανείς μια ματιά στα πρωτοσέλιδα του Σαββατοκύριακου, θα νομίσει ότι ζει σ’  άλλη χώρα! «Σκληρές διαπραγματεύσεις Γιώργου» και  σχέδια σωτηρίας παντού! Λίγο-πολύ μας εμφανίζουν ένα Παπανδρέου ο οποίος έχει πάρει αμπάριζα τη Μέρκελ και τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες και τους έβαλε τα δυο πόδια σ΄ ένα παπούτσι! Και έλυσε τα προβλήματα της χώρας! Δεν το αποκλείω,  μετά την επιστροφή του πορθητή από το Βερολίνο, να πάμε στο αεροδρόμιο να τον υποδεχθούμε!

Για να σοβαρολογήσουμε:
Η Ελλάδα  πέρυσι δανείστηκε περίπου 52 δις από τις διεθνείς αγορές, εκδίδοντας ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. Ασχολήθηκε ποτέ κανένας, εκτός από τον υπεύθυνο για τη Διαχείριση του Δημοσίου Χρέους;
Πέρυσι το Σεπτέμβριο μιλούσε κανένας για τα spreads  και για τους όρους δανεισμού; Τώρα ασχολείται ο Πρωθυπουργός! Εκεί μας  έφτασε!
Το 2010 η Ελλάδα θα χρειαστεί να αντλήσει περίπου  60-65 δις! Για να αντιληφθείτε το μέγεθος, το ποσό αυτό ανέρχεται περίπου στο ετήσιο ΑΕΠ της χώρας μας!
Τι  έγινε την βδομάδα που μας πέρασε;
Ήρθαν οι αρμόδιοι για την οικονομία ελεγκτές της Ε.Ε.  Έκαναν φίλο και φτερό τον προϋπολογισμό και το ΠΣΑ, μας άφησαν τη  «λυπητερή» και αναχώρησαν.
Την επομένη η κα. Μέρκελ, έστειλε τον Κεντρικό της Τραπεζίτη, τον κ. Ακερμαν να «κλειδώσει το deal».
Στη συνέχεια η γερμανίδα καγκελάριος,  κάλεσε τον κ. Παπανδρέου στο Βερολίνο για να ολοκληρωθεί η σεμνή τελετή.
Η Ε.Ε. θα παράσχει την εγγύησή της για να μπορέσουμε να δανειστούμε  20-25 δις ευρώ.
Περί αυτού πρόκειται!
 Αυτός είναι ο επερχόμενος θρίαμβος του  Γιώργου! Αυτό είναι το μέγιστο επίτευγμα της κυβέρνησής του.
Τη χώρα την κυβερνούν πλέον οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών. Αυτοί αποφασίζουν!
Και η Κυβέρνηση συμμορφώνεται  προς τα υποδείξεις!
Αυτές είναι οι διαπραγματεύσεις που διεξαγάγει ο Γιώργος Παπανδρέου, ο νικητής, ο τροπαιούχος, ο θριαμβευτής
 Κ.Ρ./ Antinews
(η φωτογραφία είναι απο το σημερινό ΕΘΝΟΣ)

1 σχόλιο:

  1. Ξεχνάς ότι ο Παπανδρέου είχε ήδη "κλείσει" τις εκλογές για Μάρτιο, δηλώνοντας ότι θα καταψηφίσει τον Παπούλια (για να τον... ξαναψηφίσει μετά! αυτό κι αν ήταν παραβίαση του Συντάγματος), βάζοντας ουσιαστικά τη χώρα σε προεκλογική περίοδο.

    Ο Καραμανλής είχε δύο επιλογές: Η μία ήταν να το τραβήξει όσο πάει, μήπως και αντιστρέψει το κλίμα μέχρι το Μάρτιο, μοιράζοντας και κανένα φράγκο στο πόπολο, και η άλλη να κάνει αμέσως εκλογές, για να μην αφήσει τη χώρα σε εξάμηνη προεκλογική περίοδο, με δεδομένο πάντοτε ότι ο προϋπολογισμός ξέφευγε και η οικονομία χρειαζόταν άμεσα, ΑΜΕΣΑ μέτρα, όπως μας είπε σε όλους τους τόνους προεκλογικά. Μέτρα, που δεν ήταν δυνατόν να ληφθούν σε προεκλογική περίοδο, με όλο τον τύπο εναντίον του.

    Μεταξύ του να ρίξει μια ζαριά μήπως του βγουν καλύτερες οι δημοσκοπήσεις μέχρι το Μάρτιο (χρεώνοντας μάλιστα στο ΠΑΣΟΚ την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες) και του να καταστραφεί η χώρα λόγω της αδυναμίας λήψης μέτρων εντός προεκλογικής περιόδου, ο Καραμανλής διάλεξε να πάει σε εκλογές με όλους τους οιωνούς εναντίον του, λέγοντας την αλήθεια στο λαό ότι χρειάζονται μέτρα και ζητώντας εντολή να πάρει μέτρα.

    Ο άλλος έλεγε ότι "λεφτά υπάρχουν" και μην ανησυχείτε για τίποτα. Εξελέγη, και, αντί τουλάχιστον να κάνει την κωλοτούμπα σαν τον πατέρα του το 1985, άρχισε μια άνευ προηγουμένου κατασυκοφάντηση της χώρας που έκανε την εμπιστοσύνη των αγορών να κλονιστεί αρχικά και, όταν αποδείχθηκε ότι δεν ήταν σε θέση να πάρει αποτελεσματικά μέτρα, τελικά να καταρρεύσει (η εμπιστοσύνη), με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στη σημερινή κατάσταση.

    Αυτό που χρειάζεται η οικονομία είναι κάποιος να της ανορθώσει την εμπιστοσύνη. Η απόλυτη αδυναμία του ΓΑΠ να διαχειριστεί σοβαρά την οικονομία είναι που φέρνει τη σημερινή έλλειψη εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. Με τον Καραμανλή υπήρχε εμπιστοσύνη, αλλά ο άνθρωπος είδε ότι στους 6 μήνες που απέμεναν χρειαζόταν μέτρα και ζήτησε λαϊκή εντολή για να πάρει μέτρα. Τη λαϊκή εντολή την πήρε ο ΓΑΠ, τελικά, τα μέτρα δεν αποφεύχθηκαν (παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ) και σήμερα έχουμε φτάσει να θεωρούμε υπεύθυνο τον Καραμανλή γ
    α μια κατάσταση που εκτροχιάστηκε λόγω της διεθνούς κρίσης (καθαρά) και έφτασε στα όρια της κατάρρευσης λόγω της άφρονας πολιτικής του ΓΑΠ.

    Δεν μπορώ να δω δηλαδή πού και γιατί ευθύνεται ο Καραμανλής.

    See all comments on this post here:
    http://www.antinews.gr/?p=35813#comments

    ΑπάντησηΔιαγραφή