Δεν πίστευα εξ αρχής ότι ο κ. Αβραμόπουλος θα φθάσει μέχρι τέλους στην «κούρσα διαδοχής» της Νέας Δημοκρατίας, όπως δεν πίστευα ότι υπάρχει πιθανότητα, μετά την αποχώρηση του από την διεκδίκηση της ηγεσίας, να υποστηρίξει την κ. Ντόρα Μπακογιάννη!
Και εξηγούμαι:
Στην πολιτική ο πολιτικός αλλά και ο ψηφοφόρος ψάχνει να βρει αυτόν που σου ταιριάζει!
Ως πολιτικός, απευθύνεσαι βέβαια στο σύνολο των ψηφοφόρων αλλά, κυρίως εστιάζεις την δυναμική σου στους ψηφοφόρους με τους οποίους έχεις κοινά χαρακτηριστικά, κοινούς αγώνες, κοινά ενδιαφέροντα, κοινή καταγωγή, σπουδές κλπ Ψηφοφόρους που σου μοιάζουν με άλλα λόγια!
Ως ψηφοφόρος διαλέγεις να στηρίξεις ένα πολιτικό, αυτόν που έχει όλα τα’ ανωτέρω και ο οποίος ταιριάζει περισσότερο μαζί σου, πιστεύοντας ότι μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία!
Ο κ. Αβραμόπουλος το μόνο κοινό χαρακτηριστικό που είχε με την κ. Μπακογιάννη ήταν ότι και οι δύο διετέλεσαν Δήμαρχοι στον Δήμο της Αθήνας!
Αντίθετα με τον κ. Σαμαρά έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά που τους συνδέουν, δηλαδή:
Και οι δύο αποχώρησαν από την Νέα Δημοκρατία και έκαναν δικά τους κόμματα.
Και οι δύο παρέδωσαν τις κομματικές τους ταυτότητες, κατηγορώντας την τότε ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
Και οι δύο απέτυχαν ως αρχηγοί των κομμάτων τους.
Και τα δύο κόμματα τους διαλύθηκαν, μετά από αποτυχίες στις εκλογικές αναμετρήσεις που ακολούθησαν.
Και οι δύο δεν αντέχουν σε πολιτικό διάλογο, γι’ αυτό αποχώρησαν από δίπλα τους αξιόλογα πολιτικά στελέχη τα οποία σήμερα υποστηρίζουν άλλο πρόσωπο για υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ.
Και οι δύο δεν βοήθησαν την Νέα Δημοκρατία όταν τους χρειάσθηκε!
Όχι ο κ. Αβραμόπουλος δεν έριξε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά όμως δεν την ψήφισε στις εκλογές του 2000, με αποτέλεσμα να χάσει για μερικές χιλιάδες ψήφους τις εκλογές!
Όχι ο κ. Αβραμόπουλος δεν ψήφισε τον κ. Στεφανόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 2005, όταν η Νέα Δημοκρατία εκείνη τη περίοδο προηγείτο «δημοσκοπικά» του ΠαΣοΚ κατά 5 μονάδες. Αυτό το προνόμιο το άφησε αποκλειστικά στον κ. Σαμαρά, ο οποίος στήριξε το ΠαΣοΚ στην εξουσία και δεν έγιναν εκλογές!
Και οι δύο ζήτησαν στέγη στη Νέα Δημοκρατία, η οποία μεγαλόψυχα την προσέφερε!
Τίποτα από τα παραπάνω και πολλά άλλα, δεν διαθέτει η κ. Μπακογιάννη, άρα ήταν αδύνατο ο κ. Αβραμόπουλος να την υποστηρίξει!
Με απλά λόγια του λαού «κύλισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι»!
Και έχουμε σήμερα στην κούρσα διαδοχής «μια γυναίκα δύο άντρες…»!
......κομπολοι διχως χαντρες
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα συμφωνήσω κι εγώ με τον κ. Σαραφόπουλο, αν και δεν τον γνωρίζω. Πράγματι οι κκ. Σαμαράς και Αβραμόπουλος δεν έχουν τίποτα κοινό με την κα Μπακογιάννη. Και εξηγούμαι: Σε αντίθεση με την κα Μπακογιάννη, και την ευρύτερη οικογένειά της, κανένας από τους δύο δεν ενεπλάκη στην υπόθεση SIEMENS. Σε αντίθεση με την κυρία Μπακογιάννη, κανένας από τους δύο δεν προωθεί τα συμφέροντα της AEGEAN AIRLINES. Σε αντίθεση με την κα Μπακογιάννη, κανένας από τους δύο δεν μας έχει επιβάλλει την σύζυγό του σε δημόσιο ρόλο, όπως η κα Μπακογιάννη τον κο Κούβελο. Σε αντίθεση με την κυρία Μπακογιάννη, κανένας από τους δύο δεν φαίνεται να ετοιμάζεται να μας φορτώσει στην καμπούρα μας τα βλαστάρια του. Σε αντίθεση με την κα Μπακογιάννη, κανένας απο τους δύο δεν μας προέκυψε στην πολιτική ελέω πατρός. Σε αντίθεση με την κυρία Μπακογιάννη, ουδείς εκ των δύο δεν συναγελάζεται απροκάλυπτα με την πλουτοκρατία. Σε αντίθεση με την κα Μπακογιάννη, αμφότεροι οι κκ Σαμαράς και Αβραμόπουλος αποχώρησαν από την ΝΔ. Επιβεβαίωσαν έτσι μία μακρά παράδοση που θέλει τους αρχηγούς του κόμματος να φτάνουν στην κορυφή χωρίς να έχουν συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία στην παράταξη. Ο Γ.Ράλλης αποχώρησε από την ΕΡΕ το 1958 διαφωνώντας με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Ο Ε. Αβέρωφ ξεκίνησε την καριέρα του ως βουλευτής των Φιλελευθέρων. Αλλά και ο πατέρας της υποψηφίας αρχηγού, βρέθηκε στην ΝΔ από το Κόμμα Νεοφιλελευθέρων έχοντας υπάρξει για καιρό βασικός πολέμιος του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Τέλος, ούτε ο Αντώνης Σαμαράς, ούτε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έχουν πατέρα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, ήταν εκείνος που κόμπαζε πως δεν έκανε στην κυβέρνησή του τον Κώστα Καραμανλή ούτε καν υφυπουργό. Έχει δίκιο λοιπόν ο κύριος Σαραφόπουλος. Πράγματι η κα Μπακογιάννη δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ κοινό με τους κκ Σαμαρά και Αβραμόπουλο. Ούτε και με την ΝΔ.
ΑπάντησηΔιαγραφήαπο τη μια η πολιτικη συνεπεια (Μπακογιαννη) κια απο την αλλη ο Μπομπολας ο Κακαουνακης ο Τραγκας ο Μιχαλολιακος η Παπακωστα(ΣαμαροΑβραμοπουλος)... Ο Κοκκαλης αραγε τι του ειπε παλι του Αβραμοπουλου???
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ Νέα Δημοκρατία πρέπει να φύγει μπροστά. Η επιστροφή στο παρελθόν δεν βοηθά αλλά βλάπτει την ενότητα του κόμματος μας. Η δική μου γνώμη ως φίλος της ΝΔ σκεπτόμενος οπαδός της και σκληρός κριτής των επιλογών της, πιστεύω ότι πρέπει μια και καλή να τελειώνουμε με τα τζάκια. Ως πότε τα κόμματα εξουσίας θα αποτελούν φέουδα τριών τεσσάρων οικογενειών. Ο λόγος που θα γραφτώ ως μέλος του κόμματός μας είναι για να ψηφίσω Α. Σαμαρά για να εκφράσω αυτήν μου την επιθυμία. Δεν με απασχολεί το τι έκανε το 1993. Ίσως ο ιστορικός του μέλλοντος να τον δικαιώσει. Είναι νωρίς να κρίνουμε. Θα ψηφίσω Α. Σαμαρά (δεν θα ψήφιζα ποτέ Αβραμόπουλο) διότι έχει σαφές πολιτικό στίγμα και ιδεολογική κατεύθυνση, σε αντίθεση με την Ν. Μπακογιάννη που είναι σαφές ότι θέλει να χαιδέψει τους πάντες. Ακολουθεί και αυτή πιστά τις οδηγίες και προτροπές του κυρίου Λούλη.Επιτέλους πρέπει να μιλήσουμε πολιτικά. Και όχι παραπολιτικά. Και σεις κύριε Σαραφόπουλε (η εκτίμηση μου για το πρόσωπό σας είναι μεγάλη) θα πρέπει να δικαιολογήσετε την ψήφο σας με τέτοιους όρους. Φίλοι του κόμματος σαν εμένα ανεπηρέαστοι, εκτός μηχανισμών και με σαφη άποψη για τα πολιτικά της χώρας υπάρχουν πολύ. Με επιχειρήματα τέτοιου τύπου δεν υπάρχει περίπτωση να πειστώ. Και μάλιστα θα προσπαθήσω να πείσω και άλλο κόσμο να κάνει τό ίδιο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥ.Γ. 1) Ποιο ακριβώς είναι το βιογραφικό της κυρίας Μπακογιάννη? Εκτός του οικογενειακής της κληρονομιάς?
Υ.Γ. 2) Μήπως μετά την Ντόρα θα έρθει η σειρά του Κυριάκου? Ήμαρτον!
Με εκτίμηση Α.Ν.Θ.