Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Γιατί ο Καραμανλής

Τριάντα πέντε χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, η χώρα οδηγείται την 4η Οκτωβρίου, για δέκατη Τρίτη φορά, στις κάλπες, για να εκλέξει την κυβέρνηση στην οποία θα εμπιστευθεί την τύχη της.

Από τα 35 αυτά χρόνια, η Ν.Δ. έχει κυβερνήσει τη χώρα 16 χρόνια, εκ των οποίων 5 ½ χρόνια υπό τον Κων. Καραμανλή, 1 ½ υπό τον Γεώργιο Ράλλη, 3 ½ υπό τον Κων. Μητσοτάκη και 5 ½ υπό τον Κώστα Καραμανλή.



Στα χρόνια αυτά εμπέδωσε και διηύρυνε τη Δημοκρατία (γεγονός που επιβεβαιώθηκε με την τρίμηνη διακυβέρνηση της χώρας υπό τον Τζαννή Τζαννετάκη, σε συνεργασία με την Αριστερά), πέτυχε την ένταξη στην Ευρώπη, πραγματοποίησε σειρά μεγάλων έργων υποδομής και άνοιξε νέους ορίζοντες στην εξωτερική της πολιτική, υπερασπιζόμενη αποτελεσματικά τα εθνικά μας δίκαια και υποχρεώνοντας φίλους και συμμάχους να τα ενστερνιστούν, όπως συνέβη στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο του 2008.



Ο Κώστας Καραμανλής, που αποτελεί τη μεγάλη εγγύηση των εξωτερικών αυτών ανοιγμάτων και της σθεναρής στάσης της πατρίδας μας σε εξυφαινόμενες πολιτικές, βλαπτικές για τον ελληνισμό γενικότερα (σχέδιο Ανάν), αντιμετωπίζει μια ανεξήγητη, πολύμηνη και εμπαθή επίθεση από το εσωτερικό, που ξεπερνά τα όρια της επιβαλλόμενης από τη δημοκρατική υφή του πολιτεύματος αντιπολιτευτικής κριτικής.



Ο πρωθυπουργός υπονομεύεται επίσης από την αποκάλυψη σκανδάλων διαπραχθέντων -υποτίθεται- από συνεργάτες του, που στοχεύουν στο κηλίδωμα της προσωπικής του εικόνας, προκειμένου να τεθεί ο ίδιος εκτός πολιτικής παιδιάς και να απαλλαγούν οι αντίπαλοί του της παρουσίας του.



Συμβαίνει με τον Κώστα Καραμανλή ό,τι συνέβη με τον Ελευθέριο Βενιζέλο το 1932, που κατηγορήθηκε για σωρεία σκανδάλων συνεργατών του και απώλεσε τις εκλογές της χρονιάς εκείνης, με συνέπεια η χώρα να στερηθεί της σημαντικότερης πολιτικής προσωπικότητας της ιστορίας της και να οδηγηθεί ακέφαλη σε μια περίο-δο κρίσιμη για τον ελληνισμό.



Το πάθημα της Ελλάδας από την απώλεια του Ελευθερίου Βενιζέλου πρέπει να αποτελέσει για την εποχή μας μέγα μάθημα. Η Ελλάδα εκτός από την παγκόσμια οικονομική κρίση έχει μπροστά της ένα κρίσιμο τετράμηνο, στο οποίο θα κριθεί η πορεία της Τουρκίας και των Σκοπίων προς την Ευρώπη.



Ο Καραμανλής έχει δώσει εχέγγυα επιτυχών χειρισμών και στα τρία αυτά ζητήματα. Ας μην επιτρέψουμε στους δολοπλόκους και συνωμότες να προωθήσουν τα σατανικά σχέδιά τους.



Ας σταθούμε στο πλευρό του Καραμανλή ως υπερασπιστή μιας πολιτικής που εξασφαλίζει στην Ελλάδα διεθνές κύρος, σεβασμό και αξιοπρέπεια και ας αποτρέψουμε την επάνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, που κατά τα 18 χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας απ΄αυτό διαβρώθηκαν οι ηθικές αξίες και παραδόσεις των Ελλήνων.



O ίδιος ο Καραμανλής στο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό έθεσε περιφραστικά το δίλημμα «εγώ ή ο Παπανδρέου», λέγοντας ότι η εκλογή της 4ης Οκτωβρίου θα κρίνει ποιος θα είναι πρωθυπουργός σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου