Αποτελούν προσβολή στη λογική κάθε εχέφρονος πολίτη οι κομπασμοί του ΠΑΣΟΚ για την δήθεν «αποτελεσματικότητά» του στην καταπολέμηση της Τρομοκρατίας.
Η συντριπτική πλειοψηφία των ενεργειών της 17Ν από την ίδρυσή της (για να αναφερθούμε μόνο σε αυτή) μέχρι την περίεργη έκρηξη στα χέρια του Ξερού έγιναν επι ΠΑΣΟΚ. Ποτάμια αίματος αθώων θυμάτων χύθηκαν επι θητείας του ικανού ΠΑΣΟΚ.
Από τις 76 γνωστές ενέργειες της 17Ν οι δυο έγιναν πριν το 1981, οι 24 την «περίοδο Μητσοτάκη» (90-93) και όλες οι υπόλοιπες επι κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.
Και όλοι φυσικά γνωρίζουμε ότι έπρεπε να αναλάβουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και να ασκήσουν αφόρητες πιέσεις οι ΗΠΑ στην Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ και του κ. Σημίτη, να τους πει ο τότε αρχηγός της CIA με ιταμό ύφος «πιάστε και κανέναν τρομοκράτη ρε γαμώτο», για να γίνει ξαφνικά «αποτελεσματική» η ελληνική αστυνομία, να βρεθούν μάρτυρες και αποδείξεις και να αυτοανατιναχθεί μάλιστα ένα βασικό στέλεχος της 17Ν για να «εξαρθρωθεί» η «ελληνική τρομοκρατία».
Μπορεί επίσης το ΠΑΣΟΚ να μας πει τι ακριβώς έγινε το 1995 με την εκπαραθύρωση του τότε υπουργού Δημοσίας Τάξης Στ. Παπαθεμελή ο οποίος υποστήριξε ότι ύστερα από τις έρευνές του στα αρχεία μυστικών υπηρεσιών Δύσης και Ανατολής και κυρίως της Στάζι μπορούσε να είχε κάνει συλλήψεις από τότε;
Γιατί το 1995 ο ΕΛΑ - που ήρθε πάλι στην επικαιρότητα με την Κυριακίδου - σταμάτησε την δράση του, αλλά χρειάστηκε να περάσουν επτά χρόνια και να χυθεί κι άλλο αίμα για να «συλληφθεί» και η 17Ν; Μήπως στο διάστημα αυτό έγινε κάποια παράδοση - παραλαβή και το ηλίθιο το ποίμνιο που τους ψηφίζουμε δεν πήραμε χαμπάρι;
Πάμε παρακάτω: Σε δήλωσή του στην «Καθημερινή», το δραματικό καλοκαίρι του 2002, ο τότε υπουργός Δημόσιας Tάξης Mιχάλης Xρυσοχοΐδης έσπευσε να πανηγυρίσει για «νίκη κατά της τρομοκρατίας στο σύνολό της».
«Τώρα πλέον γνωρίζουμε» έλεγε τότε και εξηγούσε αυτήν τη βεβαιότητα με μια λίστα με 103 ονόματα, «εκτός εκείνων που είχαν ήδη συλληφθεί».
Τελικά τι έγιναν όλοι αυτοί κ. Χρυσοχοίδη; Δεν τους συλλάβατε; Σας διέφυγαν; Τους ξεχάσατε; Έχουν καμιά σχέση με όσα γίνονται σήμερα;
Και ο κ. Χρυσοχοίδης και το υπουργείο του διέρρεαν τότε τα εξής (αντιγράφουμε από την ίδια «Κ»):
«Ένα από τα βασικά συμπεράσματα των ερευνών είναι ότι η πολυδιάσπαση της τρομοκρατικής δράσης στη χώρα μας, η παρουσία αρκετών οργανώσεων, είναι φαινομενική. Oι διωκτικές αρχές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όλες οι ενέργειες «εποπτεύονταν» από τον ίδιο κεντρικό μηχανισμό, από μια χούφτα ανθρώπων, που το 1975 αποφάσισαν να προχωρήσουν στην ένοπλη πάλη.
Τι απέγιναν άραγε κι αυτοί; Κανείς δεν ρωτά τον κ. Χρυσοχοΐδη στα κανάλια όπου περιφέρεται. Το 45αρι που βρίσκεται; Η γραφομηχανή; Η περίφημη «γυναίκα»;
Οι απαντήσεις επαφίενται στην κοινή λογική εκάστου εξ ημών.
Εμείς θα θυμίσουμε μόνο τι είπε ο συνήγορος του A.Γιωτόπουλου, κ. Pαχιώτης, στην αγόρευσή του, στο δικαστήριο για την 17Ν (21-11-2003):
«Από τίποτα δεν αποδείχθηκε ότι έχετε εδώ το σύνολο της οργάνωσης και των υποστηρικτών της. Αυτοί που δικάζετε, ακόμη και αν τους κηρύξετε όλους ενόχους, δεν φτάνουν να στελεχώσουν ούτε τις ενέργειες της 17Ν. Mερικές ήταν πολύ πιο πολυπρόσωπες απ’ αυτές που παρουσιάζονται στο κατηγορητήριο.
Νομίζετε ότι εδώ έχετε όλους τους ανθρώπους.
Πολύ βολικό το σενάριο αυτό.
Βάζετε ό,τι λείπει πάνω στον Γιωτόπουλο και έτσι κλείνει το θέμα».
πηγή:Με δικές μας επισημάνσεις
Ξέρεις κάτι Δημήτρη που δεν μας λες;
ΑπάντησηΔιαγραφήBy Factorx | June 18, 2009
Σε ρόλο «ινστρούχτορα» προς τους «μαθητευόμενους», Επαναστατικό Αγώνα και Σέχτα Επαναστατών, είχε εμφανιστεί προ μηνών ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Με αφορμή τις επιθέσεις με ριπές πολυβόλων εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ στα Εξάρχεια («Επαναστατικός Αγώνας») και στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού («Σέχτα») είπε ότι «δεν είναι ασύμβατες με την ιστορία και τις παραδόσεις του επαναστατικού κινήματος», αλλά αν είναι «σωστές ή λάθος είναι άλλης τάξης ζήτημα». Δηλαδή, ναι μεν κράτησε κάποιες επιφυλάξεις, αλλά και είπε (πολύ κομψά) ότι ήταν πολιτικά χοντροκομμένες.
Η συνέντευξη Κουφοντίνα στο «Πρώτο Θέμα», δόθηκε στις αρχές Μαρτίου και αποτελεί ουσιαστικά απάντηση στον Β. Τζωρτζάτο, που χαρακτηρίζεται ως «Γιωτοπουλικός». Ως γνωστόν, η ομάδα Κουφοντίνα με την ομάδα Γιωτόπουλου βρίσκονται στα μαχαίρια. Λίγες εβδομάδες πιο πριν, στα μέσα Φεβρουαρίου, ο Τζωρτζάτος με συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία, είχε πει για τις νεοεμφανισθείσες οργανώσεις ότι ναι μεν έχουν μέλη που πιστεύουν σε αυτό που κάνουν, αλλά είναι και διαβρωμένες από τις μυστικές υπηρεσίες. Σε αυτή τη συνέντευξή του μάλιστα, άφηνε εμμέσως αιχμές και κατά Κουφοντίνα. Επιθετική απάντηση στον Τζωρτζάτο έδωσε και η «Σέχτα», με την προκήρυξή της για τους πυροβολισμούς στο «Άλτερ», στο τέλος Φεβρουαρίου. Του είπε ότι «πρέπει να ντρέπεται που μιλάει για πράκτορες που διαβρώνουν τις ένοπλες οργανώσεις».
Ο Κουφοντίνας αντίθετα, εμφανίστηκε πολύ πιο φιλικός, με ύφος «έμπειρου πατρός» προς τα παιδιά του. «Η δράση προϋποθέτει πολλή σκέψη και κυρίως να μην παίρνουμε τις επιθυμίες μας για πραγματικότητα», είπε, ενώ σημείωσε ότι όσοι αποφασίζουν τέτοιες ενέργειες «πρέπει να μελετούν την πολιτική συγκυρία και να σέβονται την αυτονομία του μαζικού κινήματος». Σε αυτό το σημείο ο Κουφοντίνας μάλλον συμφωνεί με τη «Σέχτα» ή οποία είχε εγκαλέσει τον ΕΑ για τις επιθέσεις στα Εξάρχεια και στο Γουδί. «Βασική αρχή του αντάρτικου πόλης -έγραφε- είναι πως δεν χτυπάμε από τα εδάφη, που αναπτύσσονται οι πολύμορφες διαδικασίες του αγώνα, μετατρέποντας τα σε ευάλωτες ζώνες καταστολής (σ.σ. Εξάρχεια-αστυνομικό άβατο, πανεπιστημιακό άσυλο)».
Εξάλλου, ο Κουφοντίνας, με αφορμή τη βόμβα μεγάλης ισχύος προ μηνών στη Citibank (ΕΑ) που δεν εξερράγη, τα «ξανάχωσε», κομψά πάλι, στον ΕΑ: «Γνωρίζω ότι καμιά ελληνική οργάνωση ένοπλης επαναστατικής πάλης δεν θα προέβαινε σε ενέργειες τυφλής-λεγόμενης- βίας», είπε.
Τελικά, «σύντροφε» Κουφοντίνα, μήπως ξέρεις κάτι παραπάνω απ’ ότι εμείς οι πτωχοί και δεν μας το λες; Και , έτσι μεταξύ μας, για τις μπουνιές που είχαμε παίξει στου Γκύζη όταν κυνηγάγαμε τις ίδιες γκόμενες, εσύ ως ΠΑΜΚιτης κι εγώ ως Κνιτης, μήπως πρέπει να περιμένουμε οσονούπω να εμφανιστεί και το ιστορικό 45ρι;