Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Κώστας Καραμανλής από την Αργολίδα : Η Αξιωματική Αντιπολίτευση, φοβάται να αρθρώσει υπεύθυνο λόγο

KARAMANLHS-NAYPLIO 9

Απόσπασμα από την ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή στο Ναύπλιο


Η χώρα μας βρίσκεται, σήμερα, απέναντι σε μια μεγάλη εθνική πρόκληση. Μια πρόκληση που δεν αντιμετωπίζεται ούτε με έτοιμες συνταγές, ούτε με ξεπερασμένα ιδεολογήματα. Μια πρόκληση που απαιτεί αποφάσεις δύσκολες, ρεαλιστικές, υπεύθυνες. Αποφάσεις που δεν χαϊδεύουν αυτιά, αλλά παράγουν θετικό αποτέλεσμα. Αποφάσεις που δεν ακούγονται ευχάριστα, αλλά εγγυώνται πραγματικές λύσεις. Αποφάσεις που εκφράζουν πολιτικές ευθύνης και προοπτικής.


Απέναντι σ’ όλα αυτά, η Αντιπολίτευση και ιδίως η Αξιωματική Αντιπολίτευση, φοβάται να αρθρώσει υπεύθυνο λόγο. Δεν ασχολείται σοβαρά με κανένα από τα δύσκολα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες. Δεν προτείνει κανένα συγκεκριμένο μέτρο. Δεν αναπτύσσει καμιά πρόταση ουσίας. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ προβάλλει ένα μονότονο «όχι» στις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο τόπος. Και απαντά αβασάνιστα, με ευκολία «ναι» σε κάθε αίτημα, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Αποδεικνύει πως δεν τολμά να ανταποκριθεί στις ανάγκες που δημιουργούν οι κρίσιμες διεθνείς περιστάσεις. Αποδεικνύει πως δεν έχει εποικοδομητικές προτάσεις, για κανένα από τα μεγάλα ζητήματα, που κρίνουν την πορεία του τόπου.


Δεν μπορεί να πάρει δύσκολες αποφάσεις, απόλυτα αναγκαίες, απέναντι στη διεθνή κρίση. Φοβάται να τοποθετηθεί στα κρίσιμα ζητήματα. Υπεκφεύγει και επιδίδεται σε ασκήσεις ανευθυνότητας. Παραμένει χωρίς θέσεις, χωρίς προτάσεις, χωρίς λύσεις. Κάνει, όμως, και κάτι χειρότερο: Όποτε βρεθεί στο εξωτερικό, δυσφημεί σκόπιμα ή απερίσκεπτα την πατρίδα μας. Ισχυρίζεται αβάσιμα και ανεύθυνα ότι καταρρέει, τάχα, η οικονομία μας. Διαψεύδεται από τις εξελίξεις αλλά επανέρχεται ακόμη χειρότερα. Αναπτύσσει τοποθετήσεις που φοβίζουν ξένους επενδυτές και δυσκολεύουν τον αγώνα των Ελλήνων πολιτών για νέες επενδύσεις και νέες θέσεις δουλειάς. Όποτε επιστρέφει στη χώρα, μοιράζει στα λόγια πακέτα δισεκατομμυρίων. Σε κάθε περίπτωση, κρατά ένα κρίσιμο μυστικό. Δεν λέει ποτέ και πουθενά από πού θα βρεθούν οι πόροι. Ούτε ποιοι φόροι θα επιβάλλονταν, ούτε ποια έργα θα ακυρώνονταν, ούτε πού θα έφτανε το δημόσιο χρέος.


Απ’ την αρχή κάναμε μια ξεκάθαρη επιλογή. Και την επιλογή αυτή δεν την παζαρεύουμε, δεν την εγκαταλείπουμε. Πήραμε το δρόμο που δίνει λύσεις στα προβλήματα της χώρας και των πολιτών. Πήραμε το δρόμο που οδηγεί σ’ ένα καλύτερο αύριο. Πήραμε το δρόμο που υπερασπίζεται τα δίκαια και τα συμφέροντα της χώρας.


Μ’ αυτά τα προτάγματα συνεχίζουμε όλοι και όλες μαζί το έργο που μας ανέθεσαν οι πολίτες. Μ’ αυτά τα προτάγματα πάλεψα και παλεύω σε όλες μου τις δυνάμεις, σ΄ όλη μου την πολιτική διαδρομή. Μ’ αυτά τα προτάγματα είμαι και θα είμαι στην πρώτη γραμμή των αγώνων του λαού μας. Αποφασισμένος να δικαιώνω καθημερινά τις προσδοκίες και την εμπιστοσύνη των Ελλήνων. Αποφασισμένος να κερδίσουμε μαζί και αυτή τη δύσκολη μάχη για το παρόν και το μέλλον του τόπου.

(Ναύπλιο, 3 Μαΐου 2009)

Πλήρες κείμενο ομιλίας:
http://www.nd.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=52728&Itemid=92

Περισσότερες φωτογραφίες από την επίσκεψη του Προέδρου στην Αργολίδα:
http://www.flickr.com/photos/neadhmokratia/sets/72157617642103126/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου