Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Γιατί παραιτήθηκα…



«Δεν έχω τίποτε να φοβηθώ. Δεν με ενδιαφέρει» απαντά στον ΕΤ.Κ ο Χρ. Βερελής που παραιτήθηκε προχθές από βουλευτής, επειδή το όνομά του αναμίχθηκε στην υπόθεση ΜΑΝ.

«Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ωφεληθεί» απαντά στο ερώτημα μήπως με την κίνησή του μεταφέρει τα σκάνδαλα από το γήπεδο της Ν.Δ. στο γήπεδο του ΠΑΣΟΚ, ενώ επιμένει πως με την απόφασή του δείχνει το δρόμο για να ανακάμψει το πολιτικό σύστημα.


Γιατί παραιτηθήκατε, εφόσον επιμένετε ότι δεν έχετε σχέση με την υπόθεση ΜΑΝ; Δεν θα μπορούσατε να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας απέναντι στις όποιες επιθέσεις από τη θέση του βουλευτή;


Ο στόχος μου είναι προφανής. Από εδώ και στο εξής όταν θα μιλάω δεν θα έχω ανάγκη να κρύβομαι πίσω από τη βουλευτική ασυλία και θα αντιμετωπίσω τις όποιες επιθέσεις ως απλός πολίτης. Θα έχω πάντα την υπενθύμιση αυτής μου της κίνησης και προσπάθειά μου είναι να κατεδαφίσω το πρότυπο που έχουν οι πολίτες για τους πολιτικούς. Η απόφασή μου δεν είναι προϊόν φόβου, αλλά ισχυρής θέλησης. Αφού δεν έχω τίποτε να φοβηθώ, δεν με ενδιαφέρει.

Δεν σκέπτεστε ότι με την κίνησή σας αυτή θα μεταφερθεί η συζήτηση περί σκανδάλων από τη Ν.Δ. στο ΠΑΣΟΚ, με ό,τι και αν αυτό σημαίνει για την επικείμενη αναμέτρηση των ευρωεκλογών;


Δεν συμφωνώ μαζί σας. Ισα ίσα, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ωφεληθεί από την κίνησή μου. Ενα στέλεχός του, γιατί είμαι και θα είμαι ΠΑΣΟΚ, παίρνει μία απόφαση για να δείξει ότι η πολιτική δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι πτυελοδοχείο της κοινής γνώμης.

Στο ΠΑΣΟΚ όμως βλέπουν ότι στην επιστολή σας υπάρχουν εσωκομματικές αιχμές. Δεν αναφέρετε τη λέξη ΠΑΣΟΚ παρά μόνο μία φορά, δεν γράφετε πουθενά τη λέξη Ν.Δ., λέτε ότι θα είστε δίπλα στη δημοκρατική παράταξη…


Εκπλήσσομαι και που μου το αναφέρετε. Δεν προχώρησα σε μία κομματική πράξη και γι’ αυτό δεν έγραψα ένα κομματικό κείμενο στην επιστολή μου. Στόχος μου δεν ήταν ούτε να τσακωθώ με τη Ν.Δ. Ηθελα να δώσω την άποψή μου για τον τρόπο με τον οποίο θα ανακάμψει το πολιτικό σύστημα, να δείξω ότι υπάρχουν πολιτικοί με ευθιξία και ευθεία λογική.

Τον Γ. Παπανδρέου πότε τον ενημερώσατε;


Την Παρασκευή το πρωί στο γραφείο του στη Βουλή, εφόσον είχα στείλει την επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Σιούφα.

Τι σας είπε;


Θερμά μού ζήτησε να μην επιμείνω. Του εξήγησα όμως ότι η απόφασή μου είναι προϊόν ώριμης σκέψης και δεν πρόκειται να αλλάξει.

Δηλαδή δεν είχατε ενημερώσει κανέναν για την απόφασή σας;



Κανέναν πολιτικό. Το βράδυ της Πέμπτης το είπα στη γυναίκα μου και το πρωί της Παρασκευής στα παιδιά μου, για να μην το μάθουν από τα ΜΜΕ.

Τον κ. Βενιζέλο πότε τον ενημερώσατε;


Αμέσως μετά τον κ. Παπανδρέου, ενημέρωσα τον κ. Βενιζέλο.

Ξέρετε, ωστόσο, αυτό που λέγεται, ότι η απόφασή σας δεν αφορούσε στην υπόθεση ΜΑΝ, αλλά ενδεχόμενες νέες αποκαλύψεις στην υπόθεση Siemens…


Η ίδια κουβέντα έγινε πριν από περίπου ένα χρόνο. Η λογική είναι απολύτως η ίδια, είναι αυτή που θέλω να πολεμήσω με την απόφασή μου και δεν μπορώ να αποδεχθώ.

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου