Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Παρέμβαση Παπούλια για την οικονομική κρίση

Ο Κάρολος Παπούλιας χαρακτήρισε "λάθος" την θεοποίηση της αγοράς, τονίζοντας ότι ο τύπος οικονομικής ανάπτυξης και η ποιότητα της Δημοκρατίας που συνδέεται μαζί του δεν είναι ασκήσεις επί χάρτου, επικαλούμενος ως παράδειγμα το πρόβλημα της ανεργίας που αντιμετωπίζει η Νάουσα.
"...Είναι μια πραγματικότητα που επιτάσσει κάθε πολιτική μας να βάζει μπροστά τον απλό άνθρωπο και την συλλογική πρόοδο και ευημερία..." πρόσθεσε ο κ. Παπούλιας.
Αναφερόμενος ειδικότερα στην έννοια της αποβιομηχάνισης, την χαρακτήρισε "...λέξη που περικλείει την πραγματικότητα της ανεργίας και της φτώχιας για πολλούς..."
Κάλεσε, επίσης, σε αγώνα "...με αποφασιστικότητα και κοινωνική ευαισθησία, τόλμη, σύμπνοια και ομοψυχία, για να οικοδομήσουμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον..."
"...Αυτό θα είναι ίσως η καλύτερη ανταπόδοση για όσους μας έδειξαν το δρόμο, μέσα από τουςαγώνες και τις θυσίες τους..." κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ο Κάρολος Παπούλιας αναφέρθηκε και στο Κυπριακό, καθώς στη Νάουσα παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, χαρακτηρίζοντας "δύσκολη" την πορεία επίλυσης του, εκφράζοντας, όμως, την πίστη του ότι θα δοθεί "...μια λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας σύμφωνης με το κοινοτικό κεκτημένο με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα, χωρίς επιδιαιτησίες και ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, ώστε να κλείσει μια χρόνια πληγή τόσο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις όσο και για την Διεθνή Κοινότητα και την Ανατολική Μεσόγειο..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου