Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Αντεπίθεση Καραμανλή με βολές για ανευθυνότητα


Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Δευτέρα, 13 Απριλίου 2009 07:00
Για ανευθυνότητα, λαϊκισμό και απουσία ρεαλιστικών προτάσεων αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό του Γιώργο Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κατά την ομιλία του με έντονο «άρωμα» εκλογών, το Σάββατο, στην Αριδαία του νομού Πέλλας.
Παράλληλα, έστειλε σαφές μήνυμα προς την ηγετική ομάδα των Σκοπίων ότι από τις δικές της επιλογές θα κριθεί η πορεία της ΠΓΔΜ προς τις ευρωατλαντικές δομές.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός τόνισε πως παραμένει στην πρώτη γραμμή της υπευθυνότητας για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση και επιτέθηκε προσωπικά στον Γ. Παπανδρέου κατηγορώντας τον πως θέλει να είναι ευχάριστος προς όλους και να «χαϊδεύει αφτιά».
Όπως είπε, η στάση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη σημερινή δύσκολη συγκυρία δεν συμβάλλει ούτε κατ' ελάχιστο στο γενικότερο κοινωνικό όφελος. Η αντιμετώπιση της κρίσης δεν μπορεί να γίνει μόνο με ευχάριστες εξαγγελίες, αλλά αναγκαστικά θα υπάρχουν και δυσάρεστες προτάσεις, είπε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε:
«Οι υποτιθέμενες προτάσεις του ΠΑΣΟΚ δεν περιλαμβάνουν καμιά δυσάρεστη απόφαση» επεσήμανε ο πρωθυπουργός.
«Οι υποτιθέμενες προτάσεις του ΠΑΣΟΚ δεν περιλαμβάνουν καμιά δυσάρεστη απόφαση… Σε αυτή τη σοβαρότατη κρίση απουσιάζει η σοβαρότητα από την αξιωματική αντιπολίτευση. Η στάση της αντιπολίτευσης και του αρχηγού της προσβάλλει τη νοημοσύνη όλων μας».
Επιπλέον, υποστήριξε πως η κυβέρνηση επιδεικνύει υπευθυνότητα, παρουσιάζει την πραγματικότητα, δεν κρύβει τα προβλήματα και αγωνίζεται για την αντιμετώπισή τους. «Ξέρω ότι γινόμαστε και δυσάρεστοι. Πάνω από όλα όμως μας ενδιαφέρει να είμαστε υπεύθυνοι. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να είμαι χρήσιμος στον τόπο», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε την ΠΓΔΜ να απεγκλωβιστεί από πολιτικές εσωτερικής κατανάλωσης και από τις στείρες εμμονές του παρελθόντος, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν παρακαμπτήριοι δρόμοι πέρα από την ξεκάθαρη ομόφωνη απόφαση στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι:
«Βασικό προαπαιτούμενο στο δρόμο για τις ευρωατλαντικές δομές είναι οι σχέσεις καλής γειτονίας, η επίτευξη αμοιβαία αποδεκτής λύσης στην εκκρεμότητα της ονομασίας της ΠΓΔΜ… Το διαβατήριο για τους ευρωατλαντικούς θεσμούς απαιτεί ένα σύνθετο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα ισχύει έναντι όλων.
Και η ευθύνη για το διαβατήριο αυτό ανήκει στα Σκόπια… Η ιστορία δεν παραχαράσσεται, δεν παραγράφεται, δεν ξαναγράφεται. Ως Μακεδόνας και ο ίδιος το επιβεβαιώνω ότι αυτό δεν γίνεται. Μακεδόνες είναι υπερήφανοι για τις ρίζες και την ιστορία μας»,
είπε ο κ. Καραμανλής προκαλώντας τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα των συγκεντρωμένων.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης και στα έργα που εκτελούνται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, λέγοντας ότι από το 2004 και μετά έχουν υλοποιηθεί 2.092 έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,98 δισ. ευρώ, με δείκτη απορροφητικότητας 111%.
Ειδική αναφορά έκανε στα αναπτυξιακά έργα που έγιναν ή βρίσκονται υπό κατασκευή στο Νομό Πέλλας, όπως η νότια παράκαμψη της Εδεσσας, έργο ύψους 46 εκατ. ευρώ., το οποίο ο ίδιος εγκαινίασε το Σάββατο. Μικρή ομάδα ροδακινοπαραγωγών, που είναι απλήρωτοι, είχαν συγκεντρωθεί με τρακτέρ στην άκρη του δρόμου, λίγο έξω από τα Γιαννιτσά, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.

1 σχόλιο:

  1. ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ;
    Ο Σύριζα είναι αναρχο-κουκουλοφόροι, το ΚΚΕ είναι γραφικό, η ΝΔ είναι άχρηστη και ο Λαός είναι νεοφασίστες.
    Και τί μας μένει λοιπόν να ψηφίσουμε;
    Τί μας μένει, ατιμούλικα;
    Κάτσε να το σκεφτώ λιγάκι.
    Α ναί, η μόνη καθαρή, αξιόπιστη, λαοπρόβλητη, προοδευτική και αδιάφθορη λύση είναι το πασόκ.
    Και πάνω από όλα αδέσμευτη από ντόπια επιχειρηματικά συμφέροντα και την υπερατλαντική δύναμη!
    Με όλη την συμμορία του Σημίτη σε πλήρη διάταξη και αρχηγό τοn αργόστροφο γιό της κυρίας τσάντ.
    Πώς το σκεφτήκατε αυτό το τρομερό μάρκετιγκ βρε καλόπαιδα της Ιπποκράτους;
    Μετά τη μετακόμιση και τα καινούργια δάνεια, σκίζετε!
    Φτού να μη σας ματιάσουμε.
    Φτού σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή