Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Εισπνεύστε σοκολάτα άφοβα και διατηρήστε τη γραμμή σας!

inhaler.jpg
| 14/04/2009 - 11:03

Αν είστε εθισμένοι στη σοκολάτα δε θα πρέπει να ανησυχείτε τώρα πια για την ένδειξη στη ζυγαριά σας. Νέα ανακάλυψη της επιστήμης μας φέρνει ακόμα πιο κοντά στον γλυκό πειρασμό με μηδέν θερμίδες! Επιστήμονες του πανεπιστημίου Harvard, δημιούργησαν μια μοναδική συσκευή εισπνοής που συσκευάζεται με μικροσκοπικά μόρια σοκολάτας. Οι ίδιοι θεωρούν ότι μια η δυο αναπνοές (εισπνέοντας από τη μύτη κι εκπνέοντας στη συσκευή) είναι αρκετές για να νιώσουμε όλη την ευχαρίστηση της σοκολάτας χωρίς καμιά ενοχή.


Ο καθηγητής David Edwards που μετά από πολύ σκέψη και ανταλλαγή ιδεών με τους μαθητές του, δημιούργησε τη συσκευή ενω δήλωσε ότι η ιδέα αυτή προσαρμόζεται ιδανικά στις ανάγκες της εποχής μας που μας προστάζουν να κάνουμε μικρά και συχνά γεύματα. “Με την πάροδο των ετών όλο και περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να τρώνε



μικρές ποσότητες σε τακτά χρονικά διαστήματα και αυτό είναι κάτι που θεωρητικά μιμείται την αναπνοή μας”.

Αν και τίποτα δε μπορεί να συγκριθεί με μια γλυκιά σοκολάτα που λιώνει αργά στο στόμα παρόλα αυτά το άρωμα της είναι πολλές φορές αρκετό για να συγκρατήσουμε την όρεξη μας και να διατηρήσουμε τη γραμμή μας. Εντούτοις, οι ειδήμονες θεωρούν ότι το γλυκό της άρωμα πολλές φορές αυξάνει την επιθυμία και την όρεξη μας ενώ σε καμιά περίπτωση δεν την εξασθενεί. Η σκόνη σοκολάτας που περιλαμβάνει η συσκευή εισπνοής διατίθεται μέχρι στιγμής σε τέσσερις γεύσεις: μέντα, μάνγκο, βατόμουρο και κακάο.

Η κατασκευάστρια Γαλλική εταιρεία Le Laboratoire ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος κατά την εισπνοή μας αφού τα μόρια σοκολάτας είναι τόσο μικρά που είναι αδύνατον να εισχωρήσουν στους πνεύμονες μας. Παράλληλα, η εταιρεία πρόκειται να επεκτείνει τη νέα της πρόταση πέραν των Γαλλικών καφέ αφού η γλυκιά συσκευή θα διατίθεται και στα καλύτερα Γαλλικά εστιατόρια. Ο Tom Hadfield ως ενεργό μέλος της εταιρείας δήλωσε ότι η σοκολάτα είναι μόνο η αρχή αφού η ιδέα πρόκειται να επεκταθεί και σε άλλα είδη τροφών στο μέλλον.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου